1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon Ihas, adapter sata-usb

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez krzysiek468, Maj 11, 2012.

  1. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    Witam
    Zamierzam kupić taką nagrywarkę LITE-ON IHAS 124-19B@524B-19B/122-18B + BURNER MAX (2328987906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Muszę jednak kupić jeszcze do tego adapter sata-usb. Jaki mam wybrać najlepiej? Na tym forum jest wiele różnych opinii o nich.
    I mam jeszcze jedno pytanie? Czy da się na tym adapterze flashować napęd z xboxa?
    Z góry dzięki za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Nie slafs***esz napędu na adapterze
     
  4. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    Trudno, to akurat był najmniejszy problem :D Zawsze muszę do kogoś chodzić żeby sflashować napęd :D
     
  5. deroberto76

    deroberto76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a to czemu nie da rady sflashować na adapterze ?
     
  6. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Polecam adapter unitec'a +/- 60 zł
    Bez problemu flashniesz.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    To w koncu da sie sflashowac przez adapter naped xboxa czy NIE?
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To zależy od adaptera.
     
  10. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Ok dzieki za odp myslalem jeszcze nad digitusem jest o dwie dyszki droższy ale nie wiem czy warto moze lepiej na piwko przeznaczyc ta róznice:D
     
  13. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, a ja mam takie pytanie czy ten adapter działa też pod USB w stacjonarnym kompie ??
    Bo kumpel kupił ihasa, ale ma wejścia tylko ata, podobnie jak ja, kupił przejściówkę ata/sata, ale jak to podłączy to komp się zacina ;/
    To może opłaca się kupić tą przejściówkę USB-Sata ?? ??
    Z góry dziękuję za odp. !
     
  14. Cisek007

    Cisek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    http://http://allegro.pl/unitek-y-1031-konwerter-mostek-usb-ide-sata-dual-i2639742888.html
    Kupujesz takie coś i nagrywasz jak dziki(Sam taki posiadam i nagrywam na starym PC)
     
    1 osoba to lubi.
  15. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wielkie dzięki
    A możesz mi napisać czy tracisz dużo płyt, czy z reguły się wszystko dobrze nagrywa
    Bo mam też kumpla co ma przejsciowke usb do laptopa i bardzo dużo płyt mu się spala
     
  16. Cisek007

    Cisek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    Straciłem jak na razie tylko 1 płytę(była to moja pierwsza wypalana płyta i jeszcze nie za bardzo ogarniałem co i jak)
     
    1 osoba to lubi.
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Takie zjawisko ma miejsce jak się posiada jakąś chinszczyznę z najniższej półki, mostek jak i zasilacz.
    Unitek zdaje egzamin.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  18. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A mój komp na 100% takie coś udźwignie czy jest niepewne ??
    Bo naprawdę na te czasy jest słaby (od kumpla podobne parametry)
    intel celeron 2.4 ghz
    1 gb ram ddr1
    karta graficzna GeGorce 4 (64 mb)
    dysk 80 gb

    I jeszcze jedno, jak przez ten adapter normalnie tez mogę te ltmax i wszystko inne wgrywać co jest potrzebne do wypalenia ??
     
  19. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    Mozesz miec nawet pentium 1,bedzie gryzł twoj komp na 100% polecam adapter unitek+ihas jak kolega wyzej korzystam i jest idealny:)
    Zmarnowalem tylko 1 plyte SleepingDogs jeszcze nie z mojej winy,trzeba bylo stworzyc nowy plik przez abgx,bo gierca przy 54% przerywala instalacje na dysk:/
     
    1 osoba to lubi.
  20. schaolin360

    schaolin360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok dzięki wszystkim :D
    No to chyba nie zostało nic innego jak zamówić adapter na allegro ;)
     
  21. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ja rowniez polecam adapter UNITEQ - kupilem w Poznaniu za 55zl.
    Zastanawialem sie nad MADE IN CHINA ale ciesze sie ze dolozylem..
    Uzywam iHAS 124B + adapter UNITEQ z laptopem i śmiga bez najmniejszego problemu!
    iHAS124 rowniez sflashowalem przez adapter i hula jak szalony : )
    0 zmarnowanych plyt :)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. WRUB5ON
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    205
  2. WRUB5ON
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    352
  3. akir
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    157
  4. BialyGTi
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    333
  5. Emil1120
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    198

Poleć forum