1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon ihas124-19-b - Firmware c4eva PYTANIE !!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piciu29, Styczeń 5, 2012.

  1. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam drodzy forumowicze !!!!

    Mam następujace pytanie kupiłem taką nagrywarkę jak w opisie. Pobrałem paczkę różnych firmwarów takich jak tutaj wrzucone są wraz z opisami na forum, jednak mam pytanie pewną kwestię którą chciałbym abyście mi wytłumaczyli. Jesli wgrałem nowy firmware do nagrywarki liteon 124-19b to rozumiem że kompatybilność nosników do nagrywania to najlepiej verbatimy tak? Nie za bardzo równiez wiem ponieważ naczytałem się tu dużo opinii co do kwestii ustawiania prędkośći dla danego nośnika, niektórzy pisali że popsuli dużo płyt a efekt nagrania - czarny obraz i wyjście do dashboarda itp. Ja wszystkie swoje obrazy przepusciłem przez abgx 1.0.6 i wszystkie zakładki są na zielono czyli teoretycznie pod lt 3.0 - tylko nagrywać. Moje pytania są nastepujące:
    1. Jak ustawić poprawnie tego imgburna pod dany nosnik verbatim i jakie prędkości nagrywania powinny być np dla nośnika który ma max prędkość np x4, lub nośnik x8
    2. czy mając teraz sflashowaną nagrywarkę firmwarem od c4eva jest już jakiś inny firmware dla tego napędu w którym jest wiecej nośników obsługiwanych poza verbatimami na których można pewnie (tzn bez błedów nagrywać kopie gier) i czy prędkości nagrywania równiez są istotne dla innych nośników.

    Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 1980lysy

    1980lysy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrób jak jest w opisie c4eva robiłem tak 3 dni temu i wszystko działa, na pierwszy rzut poszła FORZA4
     
  4. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a możesz przybliżić jak jest w opisie c4eva byłbym bardzo wdzięczny
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    FW od c4eva jest przystosowane do Verbatimów, ale idzie oczywiście zmienić ten mediaID i wgrywasz zmodyfikowane FW do nagrywarki i nagrywasz na mediaID które ma twoja płyta, zalecana prędkość to 2,4x ale ja nagrywam 4x i wszystko śmiga z płyty jak i z dysku i nie ma żadnych problemów.
     
  6. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Robi772 dzięki za info a taka opcja opc czy coś takiego w tym imburn bo jedni piszą że jak nagrywasz prędkością np x2,4 to coś musisz tam właczyć a jak np x4 to cos trzeba wyłączyć.
    Firmware C4eva jest dla verbatimów ale wszystkich verbatimów dl+ tzn od prędkości nagrywania x2,4 do x8 bo chyba takie nosniki verbatima można kupić
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ja nagrywam bez OPC 4x i wypala bez problemów i płytka w ok. 20 min a nie 40 min :)
    Na forum jest poradnik jak zmodyfikować to FW aby było kompatybilne z innymi płytami.
     
  8. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a po wypaleniu x4 jak ponownie przepuscisz płytę przez abgx nie masz zadnych błędów ? jest wszystko ok? ja powiem ci ze nie zamierzam modyfikować tego firmwaru gdyż tylko nagrywam na verbatimach od zawsze jak twierdzę są to najlepsze nosniki
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    nie wiem Ci powiem nie sprawdzałem, ważne że na xboxie wszystko śmiga :) wypalam Ihasem, ja nagrywam na takich jakich mam zależy, miałem kiedyś 10 sztuk verbatimów i nie ma różnicy, więc po co przepłacać ? jak tak mam 2-3 płytki a tak 1...
     
  10. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale mozesz normalnie zainstalować na hhe nie masz żadnych problemów? nie mówi komunikatu o brudnej płycie itp? nie zacina się ani nic normalnie grasz tak?
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, dobrze zrozumiałeś.
     
  12. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzięki wielkie za info i pomoc - pozostaje tylko wrzucić mi teraz lt 3.0 i testowanie - jeszcze raz dzięki robi772
     
  13. UnistaR

    UnistaR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja wypalam z poniższymi ustawieniami:

    Settings -> Write -> Perform OPC Before Write (zaznaczone)

    OPC (Enabled)
    ---------------

    Change Advanced Settings -> LiteOn -> Change for...

    Force HyperTuning (Enabled)
    Online HyperTuning (Enabled)
    OverSpeed (Disabled)
    Smartburn (Enabled)

    Wszystkie kopie zapasowe Xbox360 wszelkiego formatu (XGD3 XGD2 etc.) nagrały się bezproblemowo i wszystkie śmigają mi jak należy (na LT 2.0) ;>

    1 płytka w sumie mi padła (emtec) przy nagrywaniu AC: Brotherhood (XGD2) Nagrałem na EMTEC'U Skyrima i MW3 (XGD3) <reszte gier XGD3 nagrywałem już na Verbatimach> - na lajcie śmigają. ;>
     
  14. MaYoRkUpRiCz

    MaYoRkUpRiCz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jasło
    ja się dołączam do pytania, co trzeba zmienić w ustawieniach IMG burna żeby nagrywać verbatimy?;)
    i czy zmiana tych ustawień na enabled/disbaled z takich jak miałem tzn "default" i ma być wszystko ok?
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    kurde masz posta wyzej co trzeba ustawic a i tak zadajesz durne pytania... co za ludzie
     
  16. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16


    czyli na tym sofcie który jak rozumiem masz na verbatimy nagrywasz również inne płytki i wszystkie ci działają bez problemów możesz instalować na hhd pod lt 3.0
     
  17. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam jeszcze jedno pytanie bo znalazłem już ten wątek ale chciałbym mieć pewność potwierdzoną przez was . Jeśli mam w chwili obecnej LT 2.0 i mam kilka tytułów z XGD3 (które mam zainstalowane na hdd)(MW3, NFS TR.BF3) - działąją bez problemów. Jeśli nowym abgx-em 1.0.6 teraz przejadę te obrazy które mam jeszcze na dysku komputera to będą już one tylko i wyłącznie do wypalenia i nagrania na IHASA pod LT 3.0 tak? Rozumiem że te wszystkie stare tytuły jak np : Fight Night, nfs hot pursuit , virtua tennis, pes 12 itp to wszystko będzie mi działało bez problemów zgadza się? A jak wygląda np przepuszczenie starszego obrazu przez najnowszego abgx - dogra ona tam jakąś topologię ale czy gra będzie działać powiedzmy na starszym LT czy będzie juz tylko pod LT 3.0
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak na LT+3.0 tytuły starsze (XGD2) będą działały bez problemów, tytuły nowsze (XGD3) będzie trzeba przelecieć nowym abgx`em aby działały na LT+3.0.
    Tak jeśli przelecisz abgx są one do nagrania tylko na LT+3.0, co do Ihasa to chyba nie potrzeba ale jak wypalisz zwykłą to nie będziesz mógł zainstalować na HDD, z płyty będą normalnie chodzić. Do starszych tytułów nie dogra on żadnych topologydata, jedynie do XGD3/AP25 i np. w XGD2 są też AP25 np. AC: B, CoD: MW2
     
  19. kolin007

    kolin007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem nagrywarke ATAPI IHAS 124 B i nie moge wgrac firmware w programie EEPROM UTILITI jest nastepujacy komunikat NO CDRW/DVD DRIVES WER FOUND co robic??
     
  20. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16


    Cytując ten post to fajnie jakby jego autor napisał czy te wszystkie rodzjae nośników jakie opisał że na nich mu się nagrywają gry sa z tego standardowego firmwaru c4eva który wspiera tylko verbatimy???
     
  21. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Ja miałem wczoraj ten sam problem na lapku z win7,poszedłem na drugi komputer z winxp i poszło bez problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum