1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LITEON IHAS124 revD

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Roscolnikov, Marzec 18, 2013.

  1. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Witam, zakupiłem na allegro napęd LITEON IHAS124 revD B-MAX BURNER MAX IHAS 124 +przejsciowka laptop (3084756890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    a o tym, że napędy z revB i revD się różnią i ten pierwszy jest lepszy wyczytałem już po fakcie, i teraz pytanko czy ta nagrywarka będzie sie nadawała do nagrywania gier, i nie będzie stwarzała żadnych problemów? Na stronie którą podałem wyżej sprzedawca zapewnia że wszystko bedzie ok, ale na forum większość poleca nagrywarki z revB...

    edit: do tego doczytałem że potrzebne jest w napędzie BurnerMax do nagrywania płyt, i nagrywarka z aukcji to posiada, tymczasem na forum ludzie piszą że nie da się tego zrobić w wersji napędu revD...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Z nagrywarką nie będzie żadnych problemów, wszystko będzie prawidłowo działać.
    Problem będzie z odpowiednim skonfigurowaniem IMGBurn, by podczas nagrywania gier XGD3 przechodziły one weryfikację.

    Najlepszym rozwiązaniem będzie ustawienie IMGBurn pod Verbatimy.
    W paczce poniżej są moje ustawienia, na których wszystko sprawnie działa.
    Co prawda, dosyć długo nie nagrywałem żadnej gry XGD3, same XGD2, ale jeszcze przed miesięcem działało to i teraz powinno działać.

     
  4. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Dzięki za szybką odpowiedź, jak tylko przyjdzie paczka z napędem to zrobie to co napisałeś i napisze jak mi poszło.... mam nadzieję że nie zmarnuje wielu płyt...
    zapomniałem dodać że napęd będe podłączał do laptopa za pomocą przejściówek, ale to chyba nie powinno nic komplikować.
     
  5. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: LITEON IHAS124 revD

    Nie prościej zrobić zwrot?i kupić rev.B?

    Wysłane z komórki pod schodami :)
     
  6. 997marek

    997marek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    !pnksa ma rację nie będzie problemów, prawdopodobnie będzie trzeba użyć przed nagraniem program C4E's BurnerMAX Payload Tool v0.15, ja własnie na tej nagrywarce tak nagrywam, w IMG burn ustawiam OPC enabled prędkość 4x i płyty Verbatim MKM-003 i wszystko śmiga.
     
  7. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    zwrot mogę zrobić ale to ewentualnie gdy nie będzie mi szło nagrywanie(można chyba dokonać zwrotu do kilku dni po otrzymaniu paczki), teraz już nie mogę zamienić na revB bo kasa została przelana a paczka już w drodze... ale jak wszystko bedzie śmigać i nie będzie problemów(tak jak zapewniają koledzy) to nie będe nic kombinował i wymieniał ;)
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jak dobrze ustawisz to nie powinno być problemów.
    W razie czego, mogę Tobie zaoferować pomoc poprzez PW lub GG. ; )
     
  9. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    Dzięki, w razie czego na pewno skorzystam ;D
     
  10. Roscolnikov

    Roscolnikov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piotrków Tryb.
    OK, Nagrywarka doszła, nagrałem płytke, i veryfikacja też przebiegła pomyślnie(obrazy były sprawdzane abgx360) i wszystko cacy dopóki nie włożyłem płytki do konsoli tam pokazuje mi sie ikonka gry, gre można zainstalować na dysku ...ale uruchomić juz nie bo wyskakuje że płyta nieobsługiwana albo nierozpoznana i żebym sb wytarł ją ściereczką ;/
    ...nagrałem jeszcze 2 płytki innymi kombinacjami ustawień,
    -jedną z tego poradnika http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/
    tam pisze żeby na końcu wciskać truncate i jest wzmianka jak ustawić BookType , ale nie ma ani słówka o ustawieniach Change Advanced Settings
    -drógą z instrukcji którą dostałem od gościa od którego kupiłem napęd. (tam każe używać aplikacji BurnerMax, pisze że jak wyskoczy tabelka w ImgBurn to nie wolno zaznaczać Truncate, tylko należy jeszcze raz użyć aplikacji BurnerMax)
    oczywiście obydwie płyty nagrały sie bez problemów, weryfikacja też ok, ale po włożeniu do konsoli działo sie to samo co przy pierwszej płycie...
    ...dodam może jeszcze że gdy oglądam film DVD z xboxa to napęd chodzi cichutko, ale jak włożę nagraną grę no napęd co chwila dziwnie trzeszczy jakby ta płyta tam w środku skakała
    ... oczywiście używam płyt Verbatim DVD+R DL i zostały mi jeszcze 2 sztuki z 5 ,a gdy je zużyje to kolejne dostanę dopiero w przyszłym tygodniu...;/

    Ktoś da radę pomóc mi nagrać grę? ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum