1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon klucz problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez redone, Maj 5, 2010.

  1. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Wszystkich
    MAm mianowicie taki problem chcialem zczytac klucz z liteona 7485 uzywajac CK3 pro z probe (niejest to moj 1 robiony naped) i laczac proba z 707 niema rezultatu a mianowice po nacisnieciu key32 wyskakuje mi komunikat bed serial data czy to moze byc spowodowane.Prosze o jakas madra rade kogos kto wie o co chodzi.....Bo juz stracilem resztke wlosow probujac wyciagnac klucz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odpal JungleFalashera i daj dummy from ixtreme ,bo już masz ixtreme 1.61 tak ?


    .
     
  4. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    probowalem to zrobic bo tez tak myslalem ze litek byl juz wczesniej flashowany lecz dummy from ixtrem wywala kolejny blad
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a wysunąłeś tackę do połowy ?
    dobrze port sata ustawiłeś ?
    wykryło ci podłączony napęd ?
    robisz to na via 6421a ?
    musisz cos więcej opisac co robisz jaki błąd pod JF sie pojawia itp.
    możliwości jest wiele ...
     
  6. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak jaknapisalem wyzej niejest tomoj 1 naped ktory przerabiam wszystko jest ustawione dobrze naped mi wykrywa w JF i robie flash na 6421 via po wetknieciu probe w 707 powinno sie zniemic na zielone swiatlo i normalni ewciskajac get key powinno zczytac dummy itd.lecz niestety probe swieci sie nadal na niebiesko i wyskakuje mi komunikat warning bad serial data
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jezeli byl robiony wczesniej to nie potrzeba ci zadnego CK3
    robisz tak :

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a moze ma wgrane LT? wtedy tylko przez ciecie sciezek zrobisz odczyt.
     
  9. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba musze sie powtorzyc po raz 3 przy probie wyciagniecia klucza przez dummy from ixtrem wywala mi kolejny komunikat a ty zebym wlaczyl zasilanie napedu z tacka wysunieta do polowy gdzie ona juz w tym momencie jak probuje jest ustawiona w tej pozycji a czy naped byl flashowany predzej to niemam pojecia bo zakupilem tego boxa na ebayu w celu naprawy z RRODa ktorego sie pozbylem ale natomiast naped doprowadza mnie do skrajnosci
     
  10. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dex to jest normalny 74850 litek
    i niewydaje mi sie ze po wgraniu LT trzeba by bylo ciac sciezki
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz LT to musisz ciac sciezki zeby odczytac fw ;) A co sie dziaje z napedem - nie czyta gier czy co?
     
  12. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na poczatku nieczytal nic przeczyscilem soczewke isopropanolem i zaczal widziec lecz gier nieczyta jego poprzedni wlasciciel pisal mi ze dzialal on normalnie przez ostatni czas i nierobil zadnego flasha na nim...
    Lecz jesli by klamal to DEX czy masz jakis TUT do wyciagniecia klucza z F/w LT przez ciecie sciezek
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    wejdz w tutoriale ankoholik napisał tutorial jak to robić.
    skoro nie robił ostatnio flasha to nei wgrywane było LT
    w tym wypadku mozna wyciagnac klucz przez dummy. musisz cos zle robic skoro nie udaje Ci się,i rób identycznie z opisem ktory zamieściłem kilka postów wcześniej tj. wysuwanie tacki wyciaganie i wlaczanie zasilania
     
  14. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    blackburn wszystko to moge zrobic po pdlaczeniu do PC uzywajac ck3pro
    Gdzie jest roznica miedzy ck3 a twoja porada....
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a co ci zależy spróbować właśnie dokładnie wypróbować tą metode?
    chce ci człowiek pomóc to udajesz greka ,człowieku skoro wydaje ci sie ze ktos opowiada ci głupoty(jeszcze robisz pierszy napęd) w takim razie rób dalej za pomoca ck3
     
  16. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    blackburn chyba nieczytales wszystkiego co napisalem no ale coz.....powtorze sie zrobilem juz kilka litkow i inne napedy tez tylko z tym mam problem bo niewiem jak go ugrysc zeby wyciagnac klucz z niego

    Black probowalem juz roznych kombinacji twoja takze i bez rezultatu
     
  17. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    oki masz racje nie doczytałem pierwszego posta,tyle tylko że np. mi przy flashowanych juz litkach nie działa metoda wyciagania klucza przez CK3 ,jedynym jak dla mnie sposobem jest dummy from ixtreme ,moze sciagnij inna wersje jungleflashera lub zmień port sata ?
    może zesrana jest płyta skoro nie trybi 707ki
     
  18. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    JAk by plytka byla walnieta to wydaje mi sie zeby naped niedzialal i nieczytal niczego a on normalnie czyta dvd/cd
     
  19. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    w takim razie oprócz podanej metody i wykonaniu jej identycznie co do opisu nie umiem pomóc,naprawdę spróbój jeszcze raz tyle że identycznie krok po kroku ,u mnie to zawsze działa ,chyba ze juz próbowałeś to niestety nie mam pojęcia
     
  20. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a może tego klucza tam nie ma ,bo ktoś wykasował i dlatego ci czyta CD/DVD ,
    a gier nie ,a przy próbie odczytu wywala ci bad key i błąd odczytu ...

    miałem też taki przypadek że nie mogłem odczytać keya bo napęd się zawiesił ?
    i
    pomogło tylko erase ,na szczęście właściciel miał klucz
     
  21. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasciciel tego boxa idzie w zapatre ze on nigdy nic nierobil z tym boxem....poprostu pewnego dnia przestal czytac gry i wywalilo mu RROD wiec go sprzedal ...
    Qazi..Masz moze i racje co do tego ze tam klucza niema bo ktos mogl wykasowac FW z napedu przed odczytaniem....Jesli tak to chyba mam kolejny dvd player.....
    Chyba ze ktos zna jakas metode... Czytalem trochce i chcialem sprubowac przez dvdkey32 lecz przy probie uruchomienia wyskakuje mi szybko okno dosowe i rownie szybko znika tak ze niemoge podac zadnej komendy....a moze tez robie cos nie tak... juz sam niewiem wrrrrr...
     
Wczytywanie...

Poleć forum