1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon nowy laser

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez penki, Październik 15, 2012.

  1. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Witam Panowie mam problem kupiłem nowy laser do mojego Liteona na allegro odlutowałem zworkę podłączyłem i du..a laser czyta tylko CD audio pozostałe płyty tj. dvd video oraz gry na xboxa miesza miesza i wypluwa Otwórz napęd :-( proszę o poradę co się stało .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Patryk0364

    Patryk0364 Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mazury
    Nagrywarka kosztuje te 70zł max... Jeśli oszczędzasz na oryg. grach to zainwestuj w nową nagrywarkę... Pozdro
     
  4. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Ja piszę o laserze w xboxie chłopie a nie w nagrywarce :)
     
  5. Patryk0364

    Patryk0364 Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mazury
    To sorki :) Z laserami bywa różnie , może kwestia tego "pokrętełka" przy laserze , kiedyś wymieniałem laser ale to była wieża Hi-fi i pamiętam że ustawienie tym "pokrętełkiem" pomogło :)
     
  6. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Liteon nowy laser

    Jak wszystko dobrze masz zrobione to jakiś dupny laser,albo padł podczas montażu.
    Filmy nie działają tak? Tylko cd. Sprawdź potencjometr dvd ile jest

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Patryk0364

    Patryk0364 Banned

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mazury
    Widzę ceny na allegro tych laserów są różne jeden za 29zł drugi za 79zł ... Więc może być jakaś wadliwa sztuka :)
     
  8. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Proszę cię jak mało się znacz do nie dawaj porad. Bo pokręcić to sobie możesz... nie znający się użytkownik by to czytał i zalecił się do twojej porady to każdy laser by spalił....
    Tym pokrętełkiem jak to nazywasz reguluje się z miernikiem w łapie i bardzo powoli, a nie SIĘ KRĘCI...


    Co do tematu sprawdź miernikiem opór i ewentualnie wyreguluj. Jeśli nic nie da to laser do wymiany niestety.
     
  9. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Które pokrętło od dvd i jak podkręcać ? na włączonym laserze czy miernik i konsola wyłączona. W którą stronę kręcić i do jakiej wartości.
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie podam ci teraz dokładnych wartości bo nie wiem. GOOGLE + X360 liteon laser calibration
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak nowy laser to nic nie trzeba kręcić. Jeżeli ustawisz 3.1K ohm i nie działa to albo coś z laserem albo źle założony
     
  12. penki

    penki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    A które pokrętło to dvd prawe czy lewe i jak przykładać miernik które styki . Może macie jakieś foto
     
Wczytywanie...

Poleć forum