1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon - odczyt klucza

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez rs.pect, Październik 3, 2011.

  1. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Witam. Mam xboxa z jakimś starym iXtreme (chyba jakieś pierwsze LT, czy coś takiego), dash 12625, Liteon. Czy po aktualizacji do 13599 (już nie chce mi się wracać do stockowego, jeśli nie jest to obowiązkowe) będzie dało się jakoś odczytać klucz za pomocą JF, bez żadnych dodatkowych urządzeń typu probe, czy x360usb? Od całkiem sporego czasu jestem nie w temacie. Klucza nie mam, poszedł po formacie komputera.Zamierzam oczywiście wgrać LT2.0

    Nie odsyłajcie mnie do wyszukiwarki, bo już pół godziny szukam, i na forum, i na Google. :mad:

    Z góry dziękuję i daję "Przydatne"
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    PMT hack do sczytania klucza. czyli kabel od zasilania + wlacznik + igla. x360usb niepotzrebne
     
  4. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    A dałoby się może jakoś bez lutowania? :( Kiedyś gdzieś była jakaś metoda, że tackę się wysuwać do połowy, czy coś takiego, ale właśnie nie wiem, czy to na 13599 zadziałałoby to....
     
  5. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Z tacką to dash 12 i maksymalnie iX1.61, jeśli masz LT to kup USB Probe v3 nic nie lutujesz a i wyciągnąć nawet bezpieczniej niż metoda z tacką
     
  6. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    Polecam USB Probe v3. Sam kupiłem sobie to urządzenie ok. miesiąc temu. Bezproblemowo wyciągnąłem klucz z napędu Liteon a potem flashowanie to też bardzo prosta sprawa
     
  7. alucar

    alucar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie czy jak już mam klucz napędu zawsze pozostaje on taki sam?
    Przy każdym flashowaniu używać tego samego klucza bez potrzeby jego ponownania "wyciągania"?
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. twister1984

    twister1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanie po odpaleniu dead island cofnalem przerobke,moje pytanie polega na tym ze przy wczesniejszem przerabianiu konsli na lt 1.1 otrzymalem plyte z nastepujacymi plikami Dummy.bin, Identify.bin, Inquiry.bin, ix-ltv1.1-838.bin, Key.bin, KEY.txt, Lite_CFW.bin , Serial.bin czy w tych plikach znajduje sie gdzies klucz napedu ???,czy musze zgrywacc go jeszcze raz?chce sam przerobic sobie xboxa ale boje sie ze cos odwale stad te moje pytania.pozdrawiam
     
  10. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Keya masz prawdopodobnie w key.txt.

    Co do tematu, to kombinuję ze zrobieniem PMT hack. Jak coś, to dam znać.
     
  11. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    klucz masz w dummy.bin. Wskaż ten plik w JF, niżej wskaż firmware z LT i zrób spoofa.
    Tak to mniej więcej ma wyglądać: http://update.groov.pl/ix.png
     
  12. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Pogo Mo Thoin hack, to zasilenie MPX01 z dvd connectora, napięciem 3,3v, dobrze mówię? Bo nie jestem pewien, czy zrobić dokładnie to.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie bo ta igla idzie z gnd

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  14. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
  15. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    napęd liteon z wgranym LT 1.1. I tu pytanie, który przycisk w zakładce DVDKey 32 odpowiada za wydobycie klucza? (rozumiem, że w tym przypadku probe nie będzie potrzebne)
     
  16. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Phatkey ale probe w twoim przypadku niezbędny
     
Wczytywanie...

Poleć forum