1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon po drillu.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez djdoubleb, Grudzień 15, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    witam. DOstałem slima z liteonem po bad drillu. Zlecono mi naprawienie tego. tacka wysuwa się laser widze że też chodzi ale napęd nei kręci płytą i nie czyta. Czy wystarczy wymiana chipa ? czy trzeba bedzie całe pcb wymieniać ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Niby powinno byc dobrze, ale ostatnio mialem podobny przypadek na 0401. Przelutowalem czip i to samo, Teraz czekam za nowym napedem
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Może laser albo motor popsuty ? Sprawdzał ktoś z was to ? (zmiana tylko PCB ?)
     
  5. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Laser sprawny. No nie działa mechanizm "kręcenia płyta". Ale możliwe żeby padł po drillu ?
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A jest opcja że kabel z oporem dotknął podczas wiercenia płytki ? Strzelam....
     
  7. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Raczej nie. Co doradzacie z tym zrobić ?
     
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Zmienić czip, a jak nie pomoże pcb.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Heh to niech od razu pcb zmieni. Po co 2 razy placic


    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  10. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    A wie ktoś gdzie tanio pcb zamówić ?
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  12. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    ktore kabelki ? bo z tego co widze to przewody idące z płytki do mechanizmu są już wlutowane

    Poprostu będe musiał wlutować kabelki w mechanizm ?

    i jeszcze bym prosił o info po co jest ta druga płytka ?:)
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To programator na USB. Jak będziesz chciał potem zmienić fw to napęd pod USB podłączania i tyle.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  14. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Powiem Ci, ze nie mialem jeszcze tego w lapach, ale wydaje mi sie, ze te przewody bedziesz musial sam polutowac
     
  15. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    zamowie na games-box bo tam w tej samej cenie a konto juz tam ma ;) no z tego co widze to bedize wygodniej wylutowac te kable i wlutowac te ktore sa juz puszczone w napedzie :)
     
  16. Gsm Liberty

    Gsm Liberty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Po co się motać jak na alle są 0225 po 239zł.
     
  17. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    Matrix Freedom Unlocked Replacement PCB po lutowaniu duzo lutowania ??) tylko podmianka i wgranie fw czy cos jeszcze??? jak pozniej z aktualizacja ktos cos juz wie , pcb juz jest odblokowane wiec nie powinno byc problemów z pózniejszym wgraniem fw ???
     
  18. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Dowiedziałem się jak to działa. Nic tam nie lutujemy. Trzeba poprosi uciąć kable idące do pcb w napadzie i przykrcic je srubkami a od góry wchodzą te od matrixa. Zamawiam po weekendzie i dam znać jak poszło ;)
     
  19. zbyszek1304

    zbyszek1304 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    A próbowałeś zrobić na nowo flash najlepiej pod dosflahem?Ja miałem ostatnio podobnie na 0401 z tym ze po flashu nie oddawał mi statusów z autoryzacja.W moim przypadku wystarczył reflesh i jest ok:p
     
  20. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    nie mam mozliwosci przez dosflash bo uzywam tylko lizarda ;/
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum