1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon po flashu nie odczytuje żadnej płyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaziu_yo, Luty 5, 2010.

  1. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wgrałem iXtreme 1.61 NoStealth do liteona 93450. Wszystko według poradników m.in. z tej strony. Napęd nie odczytuje żadnej płyty. Jak wsadzam jakąkolwiek płytę to słyszę jak się kilka razy dość szybko okręca i nic. Co poszło nie tak ?:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Probowales wgrac jeszcze raz ? Jak nie pomoze to lepiej oddaj osobie ktora sie na tym zna ;)
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    takie glupie pytanie: a klucz poprawnie ci sie przegral?
     
  5. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc co do klucza to myślę że jest poprawny. Klucz sczytywałem w dosflashu, zapisałem jako key-bin i wygląda tak: 37633FCE5EF307D20EA40DCEE7A0327A, jak zgrywałem za drugim podejściem sczytał się taki sam.
    Czy to co napisałem w pierwszym poście to oznaka źle sczytanego klucza ?



    Próbowałem wgrywać jeszcze raz tak jak za pierwszym razem w dosflash i też niby wszystko ok, na końcu pojawiał się napis writing finished data sum: coś tam...
    Puźniej sprawdze jeszcze raz i wam dokładnie napisze bo to w nocy robiłem.



    Jeszcze pytanko takie czy jak wgrywam FW to te trzy tasiemki w liteonie mają być odłączone czy podłączone do PCB ?:D
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moga byc odlaczone. uzyles najnowsze jungle flashera 1.7? bo tylko on robi porawnie LT.


    A sorki, wgrywales 1.61 NS. To sam nie wiem co jest nie tak. moze spiecie zrobiles? nie czyta nawet filmow dvd?
     
  7. spaghetti

    spaghetti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomza
    Zgadzam sie z kolegą wyzej ^^
     
  8. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    ja mialem podobnie,dziwny przypadek,ze akurat po flasku na soczewke lasera spadl paproch, rozkrecilem ,wyszycilem wacikiem, gumke od napedu tez wyczyscilem i chodzi jak nowy naped
     
  9. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nic nie czyta nawet audio


    No więc teraz jak próbowałem wgrać to jeszcze raz (gdzieś tak trzeci) to w dosflashu miałem takie statusy:

    po wpisaniu L-O-Eras B000 zamiast FF80 pojawia się FFDO
    puźniej jak powinno być 0x72 mam 0x7F

    poprzednim razem jak wgrywałem to te statusy były chyba w porządku ale nie pamiętam już. Tak w ogóle za pierwszym razem to robiłem w JungleFlasher v0.1.70 to niezdążyłem szybko włączyć i wyłączyć konsoli i też nie chciało mi sie wgrać więc przesiadłem się na dosflasha...

    Wiecie może jaka jest oznaka jak do napędu wgrany jest zły klucz? albo jak np w napędzie nie ma wgranego żadnego firmware?


    później sprawdzę ten laser czy nie jest zabrudzony i czy wszystko jest dobrze zalutowane po sczytywaniu klucza ale to raczej nie to...:(
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wgraj inny iXtreme np.1.61 lub LT i sprawdź
    z tym iXtreme 1.61 NoStealth są
    jakieś problemy ,ale żeby w ogóle nic nie czytał ?
    ponieważ nic nie czyta :
    sprawdź tasiemki czy dobrą stroną po wpinałeś w napędzie
    i czy o jakiejś nie zapomniałeś ,ścieżki zlutowałeś dobrze ?

    .
     
  11. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    podepne - jakie problemy z ixtreme 1.61 ns sa ? wlasnie go wgralem, dvd odpala ,ale nie mam kopi zadnej narazie zeby sprawdzi jak to dziala
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Z 1.61 NS nikt nie zglaszal zadnych problemow. jakby byl zly klucz nie czytal by tylko gier, dvd i audio by dzialaly. statusy malo wazne, najwazniejsze zebys mia wyczyszczony naped i odblokowana pamiec. ja obstawiam ze uszkodziles tasme od lasera albo zle ja wpiales.
     
  13. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ja bym na Twoim miejscu sprawdził omomierzem, czy jest przejście na lutowanych ścieżkach, żeby mieć pewność, że są dobrze zlutowane. Upewniłbym się też, czy czasem nie zlutowałem dwóch ścieżek i nie zrobiłem gdzieś zwarcia - sprawdzenie również omomierzem. Później sprawdzenie czy wszystkie trzy taśmy są dobrze podłączone. Przed skręceniem obudowy napędu sprawdziłbym też, czy nie pobrudziłem lasera/przestawiłem. Ściągnął bym z oficjalnej strony iXtreme, ponieważ to na dysku mogło ulec uszkodzeniu? Skopiował bym klucz i wgrał od nowa firmware. Na wszelki wypadek dwa razy, żeby upewnić się, że sumy kontrolne będą takie same za pierwszym i drugim razem. Jeżeli to by nie pomogło stawiał bym na przepięcie i uszkodzenie któregoś elementu.
     
  14. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc wszystko dobrze się skończyło. Konsola działa:D. Okazało się że miałem źle wpiętą tasiemkę tą co szła do lasera. Wpiąłem ją drugą stroną i wszystko piętnie chodzi. pozdrawiam. :)
     
  15. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Hehe chwila strachu a tu taka popierdółka :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum