1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon - problem z kopiami

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez norbiks, Styczeń 22, 2009.

  1. norbiks

    norbiks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czesc, razem z kolegami naszla mnie chcec przerobki liteona w xboxie 360. Wszystko dobrze tylko nie u mnie, za kazdym razem kiedy wlacze naped (zimny) i wrzuce mu nagrana kopie (wszystkie to verbatimy nagrywane predkoscia 2,4x zgodnie z poradnikiem, sprawdzone programami), liteon ma z nimi problemy. Poczatkowo sprawuje sie dobrze - naped jest rozpedzony, czyta plyte jak powinien. Mniej wiecej w tych samych momentach, podczas ladowania rozgrywky czy intra, liteon przestaje halasowac, spowalnia sie az do zatrzymania, po czym przewaznie wywala blad (brudna plyta i szmatka). Po paru probach uda mi sie odczytac kopie, wtedy nie wystepuja juz problemy. Mimo wszystko jest to denerwujace, dodatkowo u kolegow wszystko dziala sprawnie, co dodatkowo wspomaga nerwy. Moglbym probowac instalowac gry na dysk, jednakze posiadam arcade z karta pamieci. Natomiast z oryginalnymi grami nie ma zadnego problemu, ruszaja zaraz po wlozeniu do napedu, bez problemow.

    Czy jest na to jakis sposob? Czy to oznacza ze liteon jest zle sflashowany, czy po prostu zaczyna upadac?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MPiotroV

    MPiotroV Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Wina płytek. Nagraj jeszcze raz, a jak znowu nie pójdzie to wina nagrywarki.
     
  4. norbiks

    norbiks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czemu niby wina plytek skoro na dwoch innych xboxach przerobionych u tego samego goscia z liteonami czyta bez zadnych problemow?
     
  5. S3Bols

    S3Bols Guest

    laser pada ? Kup płytke do czyszczenia napędów może pomoże
     
  6. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Jaką masz wypalarkę w PC?
     
  7. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Predziej sie Flash skisil... mozliwe ze cos z FW napedu. skoro czyta i jest to wersja arcade co dopiero pzrerowbiona nie sadze aby naped byl juz padniety skoro czytal wczesniej oryginaly. 2 sprawa litek moze miec np 1 rok na oryginalach pracujac powienien byc w dobrej kondycji. ja proponuje isc do goscia i przeflashowac.(w ramach jakiejs gwarancji) jak nie pomoze to mozliwe ze wina napedu skoro plytki chodza u kumpli. ja osobiscie wymienilem Litka na Benq i jesem zadowolony pomijajac textuty w GTA.

    P.S ja nagrywam na Samsungu 182M na Verbatimach/Emtecach i Intenso. poki co dzialaja wszystkie gry prawidlowo na Benq i Litku mojego kumpla. nagrywam 4x.
     
  8. norbiks

    norbiks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Plytki nagrywane sa na nowym LG'ku, niewazne czy kto inny mi wypali, takie dziwne rzeczy wystepuja. Mam nadzieje ze reflash cos pomoze, chociaz moj uslugodawca twierdzi ze to nie ma sensu.
     
  9. krecik_18

    krecik_18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam identyczny problem z tym napedem, odpala gre po czym w tym samym momenice wywala error z brudna plyta. Probowalem juz tak jak kolega rozgrzac troche naped ale niestety nic nie rusza. Kumpel przeflashowal bios jeszcze raz i mowil ze ogolnie jego Verbatimy x4 chodza i nie bylo problemow, ja jednak nie moge zadnej kopi odpalic a verbatimow akurat pod reka nie mam... :( Dodam ze konsola ma 2 tygodnie wiec o jakimkolwiek zuzyciu lasera nie ma mowy
     
Wczytywanie...

Poleć forum