1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteOn - Problem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tijs18, Wrzesień 10, 2009.

  1. tijs18

    tijs18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    236
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Problem z napędem okazuje się być poważniejszy niż sądziłem. Wygląda to tak, że po dlugim nie używaniu (ok 4 godzin), konsola przy pierwszym uruchomeniu wywala bład ze szmatką. Napęd nikiedy zaczyna hmm skwierczeć? tak to chyba dobre słowo. Zupełnie tak jakby płyta ocierała się o "coś". Po restarcie wszystko gra, do czasu wyłaczenia konsoli na dłuższy czas. Można coś na to poradzić no i oczywiście dlaczego tak się dzieje. Ech zauwazyłem, że jednak posiadałem w swoim zbiorze płytę innej marki niż Verb było to GTA IV ale na litość boską włożylem ja maksymlanei 4 razy. Mam jeszcze inna koncepcję, a mianowicie czy może to być powodem zbyt szybko nagrnajej płyty. Jeśli mnie pamieć nie zawodzi to Fable'a nagrałem za szybko i praktycznie od tej płyty zaczęły się dziać problemy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    może być problem z za szybko nagraną płytą ,a może soczewka lasera sie zakurzyła
     
  4. sebool12

    sebool12 Guest

    Jaką prędkością nagrywałeś? Jeżeli Verbatimy 4x i masz w miarę dobrą nagrywarke to powinno być ok, jeżeli jaką tanią płytę to radzę tylko 2,4x z własnego doświadczenia. Mam tak z cod4, płyta troche po chodzi w napędzie i wywala błąd "Przeczyść płytkę szmatką"
     
  5. King1989

    King1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam przyłączam się do tego samego co kolega. Ja już powoli staje się Desperatem..czuje sie jakbym miał umierac a nikt nie wie na co !? i nie może wystawic mi diagnozy. Mam liteona i mi wyskakują takie błędy z ****.. Już nie wiem co mam zrobic. Czy wymienic napęd czy nagrywarke..
     
  6. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    ja mialem cos podobnego z samsungiem. tzn troszke inne objawy

    jak sie gralo to zazwyczaj ok ale czasami tez wylecial blad ze szmatka.
    pozniej zaden pirat nie dzialal tylko oryginaly ( po 30-60 min wsio dzialalo )

    alno np gralem godzine lub dwie zero bledow, zmieniam plyte na inna gre ( kopia ) i echo .... nie odpali gry.

    wymieniono naped i zero problemow.
     
  7. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Objaw jaki opisałeś to zużyty laser a nie zakurzony.
    Na długość życia lasera ma wpływ jakość płyt oraz szybkość nagrania.
    Im gorsza płyta lub za szybko nagrane wtym laser zużywa się szybciej.
    Dlatego dobrym sposobem jest zrzucenie gry na dysk i granie z dysku. Co prawda płyta i tak musi być w środku ale praca lasera jest wtedy zdecydowanie krótsza.
    Można się bawić w wymiane lasera ale przy dzisiejszych kosztach całego napędu i ewentualnie wgrania klucza to gra nie warta świeczki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum