1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon Problem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kuba426, Styczeń 22, 2010.

  1. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, ma problem odnosnie flashowania napedu Liteon. Wykasowalem flash z napedu i w dosflash nie widzi napedu pojawia sie komunikat "No ATATPI devices present" Dioda zielona miga i naped nie chce sie otworzyc. Teraz pytanie co mam zrobic, zeby dosflash znow widzial naped?? Dodam, ze konsole wylaczylem. Najlepiej jakby ktos od poczatku powiedzial co i jak mam zrobic, tylko, ze z czystym napedem. A I znalazlem na forum rade, trzeba wpisac "dosflash liteon e adres portu przykład (dosflash liteon e BC00) następnie wyłącz napęd włącz" dalej juz nie idzie bo jak odlaczam zasilanie i podlaczam ponownie to stoi w miejscu. Jest ktos kto pomoze??
    Z gory dzieki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Spróbuj pod jungleflasher zrobić "erase liteon". Jak potwierdzisz ostrzeżenie to w logu będą się pojawiać kropeczki .... wtedy wyłącz i włącz konsole. Napęd powinien przejść na vendor mode. Potem fw wgrywasz już normalnie.
     
  4. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Udalo sie, widzial naped tylko, ze nie bylo napisane, ze jest to liteon, bylo jakies tam "NO NAME", wybralem ten wlasnie "NO NAME" i reszta tak jak powninno byc. Ok dzieki za pomoc.
     
  5. Stream

    Stream Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapewne od razu wpisałeś L-O-Eras i flash poszedł, jak nie wykrywa napędu od razu to napęd podłączyć dopiero po wpisaniu komendy dosflah.
     
  6. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Przecież napisał że sobie poradził. Po co nabijasz posty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum