1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon v1 ixtreme 1.5 update pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaziu_yo, Marzec 19, 2010.

  1. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem że było to dużo razy przerabiane na tym forum ale nie mogę teraz coś tego znaleźć a muszę widzieć.

    Mianowicie chciałbym do liteona v1 (data to 13.08.2008 więc napewno v1)
    z ixtreme 1.5 wgrać nowe ixtreme np LT albo 1.6.1. NS.

    Napiszcie mi czy do sczytania klucza będę potrzebował speara i czy konieczne będzie wysuwanie tacki?

    Wydaje mi się że jak podłącze napęd zwyczajnie przez Sata i zasilanie z konsoli to będę mógł odczytać klucz bez rozkręcania napędu przez dosflasha lub JungleFlasher v0.1.70 Beta (86) w windowsie? Co o tym myślicie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. simnok

    simnok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wydaje mi sie ze nie bedziesz potrzebowal, ale nie jestem pewien
     
  4. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no dobra chyba znalazłem już odpowiedź w tym temacie http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/upgrade-z-1-51-do-lt-40966.html

    myślę że jak zrobie tak to wszystkie będzie wporządku:

    Jesli masz juz przerobiony naped i chcesz zrobic reflash wszystko jest o wiele prostrze. Potrzebujesz tylko sata, kontroler na com jest zbedny. Calosc wtglada tak:
    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme
     
  5. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzisiaj z rana chciałbym się za to zabrać.
    Dla świętego spokoju ktoś kto bardziej się zna ode mnie mógłby napisać czy przy ixtreme 1.5 nie powinno być żadnych problemów jak będę postępował tak jak napisałem w poprzednim poście;]
     
  6. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no więc coś sobię nie mogę z tym poradzić. Napiszę poklei jak robiłem:

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc

    teraz włączyłem komputer i dopiero jungle flashera w tej zakładce dvdkey32 nie widać mojego napędu.

    za pierwszym razem coś tam pisało przy włączeniu kompa że windos instaluje sterownik, myślałęm że odrazu ładnie wykryje tego liteona a tu lipa.

    Na próbe przed chwilą podłączyłem swojego drugiego liteona 93450 z wgranym ixtreme 1.6.1. ns aby sprawdzić czy z niego będą mógł odczytać klucz, jednak również program go nie widzi.

    Próbowałem odczytywać ten klucz pod dosem z obydwu napędów i w tym momencie gdy trzeba włączyć i wyłączyć konsole zamiast statusu 0x72 wyskakuje status 0x51 i nic nie idzie, nie moge odczytać FW.
     
  7. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc tak...Próbowałem na obydwu napędach 934550 i 74850, przy włączonym JF wpinałem kabel SATA i nie wykrywa nadal, wydaje mi się, że jest coś nie tak w moim kompie, ponieważ miesiąc temu gdy przerabiałem swojego liteona, nie miałem z tym kłopotów, aby JF mi wykrył napęd. Coś poradzisz, co powinienem posprawdzać, pozmieniać?
    Przy włączaniu Windowsa 7 daje F8 i opcje aby system zezwalał na instalacje nie podpisanych cyfrowo sterowników.
     
  8. daro 85 gt

    daro 85 gt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Będzin
    kolego ja na win vista zrobiłem tak:
    przy włączonym kompie, jungle i x podłączyłem sata i dałem dummy from ixtreme bez wsuwania i wysuwania tacki, bez wyciągania kabla z zasilania... 3 napędy tak zrobiłem.
     
  9. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbowałem bez wysuwania tej tacki i dalej to samo. Pewnie najlepiej by było jakbym na innym kompie sprawdził i może by poszło. Jakieś inne propozycje co powinienem zrobić co ??
     
  10. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ja jak miałem u siebie podpięte na obydwóch portach SATA napędy, też mi nie wykrywało Lite-ona. Dopiero po uwolnieniu jednego portu i pozostawieniu podpiętego litka ruszyło.
     
  11. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no więc jakoś udało mi się sczytać w końcu ten klucz, podłączyłem liteona do innego portu sata w kompie i jakoś poszło za którymś razem.

    Teraz mam następną wątpliwość. Mianowicie przy sczytywaniu tego klucza wyskoczył mi taki komunikat:

    [​IMG]

    i tak za każdym razem gdy otwieram ten plik dummy.bin który sczytałem.

    Spoof który utworzyłem pierw wgrałem na próbę do drugiego napędu, wsadziłem do konsoli i wszystko działa. puźniej wgram do tego v1. Jednak dla spokoju chciałbym się dowiedziec co oznacza ten komunikat który wyskakuje. co o tym myślicie?

    Z tego co wiem dummy.bin to przecież nie tylko klucz napędu ale i cała reszta.
    Jeśli coś innego się źle sczytało może to jakoś zaszkodzić? heh
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    błąd spowodowany jest tym że miałes wgrane stary ix 1.5.
    Jednak szystko co jest najwazniejsze masz więc jeżeli zostawisz w spokoju ten plik to będzie dobrze ,nic sie nie stanie mozesz śmiało wgrywać do liteona,najważniejsze że jest klucz
     
  14. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc wgrałem i wszystko jest w porządku. Dzięki wielkie za pomoc .

    Tak przy okazji zapytam czy to zawsze wyskakuje i czy to jest normalne jak odczytujemy dummy.bin z intreme 1.5??

    Gdzieś tak za tydzień będę robił update liteona v1 z wgranym ixtreme 1.6. Aby odczytać z niego klucz mam postępować tak samo ?:)
     
  15. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak jest to normalne miałem to samo z ixtreme 1.4 konsola działa jak należy
     
Wczytywanie...

Poleć forum