1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon v1 - reflash

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dzieciorób, Listopad 22, 2010.

  1. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, przejrzałem parę tematów o przeróbce ale dalej nie bardzo jestem pewien odpowiedzi na swoje pytanie

    Mam przerobiony już napęd Liteon v1, mam klucz i będę chciał go ponownie przerabiać na LT+ - z tym że tym razem chciałbym zaoszczędzić
    Dodam że w komputerze mam chipset nForce4 - to zdaje się ważne
    Co jest potrzebne do przeróbki? Czy muszę kupować/montować jakiś układ?

    Wszędzie jest wytłumaczone ciągiem odczyt / zapis, dodatkowo kilkoma metodami i jest opisane jak się wgrywa fw jak już jest wszystko podłączone (po odczycie), przez co ciężko mi jest dociec co będzie potrzebne a co nie, do samego zapisu
    Opisanie kilku metod wcale mi w tym nie pomaga

    Tak więc jeśli byłby ktoś tak dobry, żeby mi opisać co jest potrzebne do samego wgrania fw posiadając już klucz napędu
    Wielkie dziękuję z góry
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spider111

    spider111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    wgraj LT+ Dos Flash sporządź boot-owalnego Pen-Driva tu masz dokładnie opisane http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    win98boot wgrywasz na pena tym HP USB Disk Storage Format Tool potem kopiujesz na pena te pliki DosFlash.exe, dosflash.tyo, L-O-Eras.exe + zmodyfikowanego Firmware modyfikacje zrobisz programem Jungleflasher

    DosFlash 1.7 + Bootowalny Pendrive
    http://www48.zippyshare.com/v/60514897/file.html

    http://hotfile.com/dl/84158574/54aa2b5/DosFlash_1.7__Bootowalny_Pendrive.7z.html

    jak ci wyskoczy przy odpalaniu programu HP USB Disk Storage Format Tool taki komunikat Permission denied.The administrator rights are reguired to run this tool. to wchodzisz Start >wszystkie programy >akcesoria > wiersz polecen > i wpisujesz > net user administrator /active:yes jak znajdziesz ten wiersz polecen to nacisnij prawy przycisk myszy i uruchom jako administrator potem jak bedzie wszystko pomyslnie to wyloguj sie z win7 i zaloguj sie na konto administratora i w taki sposób powinien ci sie uruchomić HP USB Disk Storage Format Tool


    zobacz te filmiki

    http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-wykonac-flashowanie-napedu-benq-w-xbox-360

    http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-wykonac-flashowanie-napedu-liteon-w-xbox-360
     
  4. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Można jakoś obejść fakt, że dana płyta główna/bios nie bootuje z USB?
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Wtedy musisz uzyc dyskietki (FDD) startowej z Win98
     
  6. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z tym, że kontroler Sata już musi być, bo przelotki IDE-SATA nie są polecane?
     
  7. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzięki spider, ale opisujesz co trzeba robić od strony programowej, a mi chodzi o stronę sprzętową
    spytam więc wprost - czy do samego zapisu flasha będzie mi potrzebny "konwerter RS232 TTL lub popularny Connectivity Kit v3/pro (opcjonalnie z Probe) / Maximus Xtractor (opcjonalnie z Spear)"?
     
  8. Tyran

    Tyran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli masz już gdzieś zapisany klucz swojej konsoli to wystarczy, że podłączysz kabelkiem SATA DVD z xbox do płyty głównej w twoim kompie, a zasilanie pozostawisz z xbox. Włączysz sobie w windowsie jungleflashera i działasz :). Oczywiście przeczytaj sobie jeszcze tutorial który jest dostępny zawsze z jungleflasherem żeby dokładnie wiedzieć co i jak.
     
  9. kamskow

    kamskow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Jak kolega wyżej napisał, wystarczy tylko kabel SATA.
    Sam ostatnio mojego LiteOn;a v1 flashowałem z ix1.6 na LT1.1 i jak się okazało nie jest to jakoś specjalnie trudny proces. Tylko najważenijsza rzecz to mieć już wyciągnięty klucz z napędu.
     
  10. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    A mógłby ktoś napisać, czy jak mam spoofowany samsung (klucz w nim jest z liteona) to jak wyciągnąć ten klucz, który był w litku z tego zespofowanego? Czy wystarczy tylko JF odpalic z samsungiem odczytać firmware z niego a potem podpiąć liteona i wgrac ten klucz i spoofować z LT+?
     
  11. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja mam pytanie, czy z iX 1.51 na Liteon v1 można wyciągnąć klucz samym jungle flasherem bez Probe/CK3? Bo czytałem gdzieś że jest opcja "get dummy from iXtreme" i podobno wystarczy podłączyć kablem SATA żeby to zrobić. Jest to możliwe?
     
  12. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przecież masz ten sam klucz w samsungu jak i w litku...
    Radze wyciągać dane z litka bo samsungi nie mają seriala i jak zrobisz spoofa z samsunga to będziesz miał domyślny serial z LT
    Można też wyciągnąć klucz z samsunga zrobic spoofa i potem wygenerować "właściwy"serial na podstawie numerów seryjnych elektroniki w napędzie.

    Ta podłączasz napęd i dajesz "dummy from iXtreme"
     
  13. buła7

    buła7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Flashowałem kiedyś litka v1, poszło gładko. Teraz mam v3, oddałem kiedyś do przeróbki mam LT, dostałem klucz itp. Czy podczas wgrywania LT+ będę musiał coś lutować/kupić dodatkowy sprzęt?
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie . Jak masz klucz i jesteś pewien że jest dobry to mozesz od razu flashować.
     
  15. buła7

    buła7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zajrzałem do tego, co przesłał mi na maila gość który flashował mi konsolę. Są tam 3 pliki: Lite-OFW.bin, Lite-CFW.bin (zapewne iXtreme LT) i log z JungleFlashera gdzie jest key. nie ma żadnego dummy itd. Czy to mi wystarczy?
     
  16. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak wystarczy.
    Pewnie masz litka V3 i zczytał Ci cały firmware.
    W nim masz key serial inquiry itd
     
  17. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    Teraz to ja nic już nie rozumiem. A po co mi serial? Czy będę mógł używać napędu normalnie czy nie? Dodam, że gwarancja właśnie skończyła mi się i już raczej nie wyśle konsoli do MS aha i gram tylko OFFLINE.
     
  18. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    Ja mam litka v3 i jeśli chodzi o pliki które dostałem to mam tylko lite-ofw.bin. Mam przerobione na lt 1.1. Czy bede tylko potrzebował podłączyć napęd do płyty głownej i po prostu wgrac najnowszego LT+ czy jeszcze jakies lutowanie przykładanie drucików itp.????
     
  19. coberas

    coberas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubelskie
    Jak masz ten plik tzn. że masz też i klucz który jest tam w środku. Trzeba będzie podłączyć napęd do płyty głównej lub kontrolera VIA i upgradnąć ;-)
     
  20. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    wyciagasz z samsunga key ładujesz do lt i uzupełniasz serial klikając 2 razy w puste pole(zakładka Drive Serial)
    Albo wyciągasz klucz z całą resztą z litka i tylko wklejasz to do lt.
    Nie wiem jak to prościej napisać



    @down
    Tak najgorsze zrobione za Ciebie ;]
     
  21. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    Czyli jak rozumiem wystarczy jungleflusher ten najnowszy LT+ i moge działac sam bo najtrudniejsze czyli wydobycie klucza juz mam za soba tak?
     
Wczytywanie...

Poleć forum