1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon v2 przerobka

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maly99ny, Grudzień 20, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. maly99ny

    maly99ny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    witam, chce przerobic swoja konsole mam naped liteon v2 do ktorego nie da sie przywrocic oryginalnego fw. czy jezeli kupie ten naped LITEON DG-16D2S NOWE NAPĘDY (845806794) - Aukcje internetowe Allegro i go przerobie i bede na nim gral a przy ewentualnej awarii wloze moj fabryczny naped to czy wszystko bedzie ok? konsoli przy ixtreme wcale bym do neta nie podpinal.
    czy to co napisalem jest mozliwe? pytam dlatego ze jak mam dac 100zl za przrobienie to wole dolozyc te 50 i miec drugi naped z ixtreme a swoj oryginalny nie tkniety.
    wesolych swiat
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A do czego ci to potrzebne ? Bo nawet jak zmienisz napęd ze sflashowanego ( przerobionego ) na nieprzerobiony i będziesz grał na oryginałach to i tak bana możesz dostać bo to jakiego firmware napędu używasz jest zapisywane w pamięci konsoli i zmiana napędu z przerobionego na nieprzerobiony raczej przed banem nie uchroni . Do tego po takiej "podmiance" zostaje uszkodzona plomba i tracisz gwarancje . Jeśli chcesz grać spokojnie online i mieć gwarancje to lepiej nie przerabiaj .Jak napęd ulegnie awarii wysyłasz na gwarancji sprzęt do naprawy i po kłopocie .
     
  4. maly99ny

    maly99ny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    ale mi nie chodzi o bana bo na live nie chce grac, chodzi mi o to czy to cos da gdy bede potrzebowal oddac konsole na gwarancje
     
  5. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Tak jak oryginalnego napędu nie ruszysz a na tym przerobionym nie będziesz się łączył z live to nie będzie problemu z gwarancją.

    Tylko pamiętaj też że nie można naruszyć plomby gwarancyjnej. No i musisz wgrać klucz z oryginalnego napędu do tego co kupisz bo nie będzie działał.

    P.S Niektórzy wysyłali przerobione konsolki i nic nie było.
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Żeby podmienić napędy musisz otworzyć konsolę , a żeby to zrobić musisz zdjąć plombe . I tu pojawia się problem bo jeśli chcesz zachować gwarancje musisz zdjąć plombe tak aby jej nie uszkodzić a przed wysłaniem do ewentualnej naprawy musisz ją założyć tak jak była . Czyli w idealnym stanie bez żadnego uszkodzenia i dokładnie w to samo miejsce . Z tego co wiem jeszcze nikomu się to nie udało .
     
  7. maly99ny

    maly99ny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    jakbym wyjal oryginalny naped to plomby bym mial na kartce a przy wkladaniu oryginalnego to wtedy bym je przykleil
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Możesz spróbować ale na własne ryzyko jak uszkodzisz plombę to masz konsole bez gwarancji .
     
  9. maly99ny

    maly99ny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    rozumiem. dzieki za pomoc panowie
     
  10. Kura

    Kura Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świebodzice
    Lepiej zrób tak:
    1.Odklej plombę
    2. Wymień napęd
    3. Naklej ponownie plombę

    Po protu tak jak się to robi zwyczajnie.

    Jak by nie daj boże coś się działo to robisz tą samą operacje tyle że wstawiasz oryginalny napęd i możesz być spokojny ;).
     
  11. maly99ny

    maly99ny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    a nie lepiej zrobic zdjecie przed zdjeciem plomby gdzie ona byla a pozniej przykleic ja na papier naklejkowy i schowac? :)

    ot
    o co chodzi z tymi darmowymy transfer kitami?
     
  12. head67

    head67 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
     
  13. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    No to źle wiesz, bardzo wielu osobą się to udało, a plomby można znaleźć na allegro, jak odklejać i gdzie przyklejać plomby można znaleźć na innym forum o tej samej tematyce.

    Ja jestem przykładem któremu naprawili konsole mimo zmodyfikowanego firmweru i nie było z tym jakiś problemów, co prawda może się tak zdarzyć ze Ci odmówią naprawienia konsoli (działo się tka głównie z tymi co mieli przeróbkę, plus dodatkowo plombe firmy na dvd która ja robiła - co jest kompletnym idiotyzmem), po czym wyślą Ci ja spowrotem z informacja taką a nie inną, trzeba zaznaczyć ze mimo to nic nie płacisz i nie masz z tego powodu żadnych kosztów dodatkowych.

    Plombę najlepiej odklejać pod wpływem ciepła z suszarki, filmiki są na youtube trzeba poszukać, nakleić na papier śliski (taki jak od naklejek) i schować w bezpiecznym miejscu, do czasu gdy będą potrzebne...

    W sumie nie wiem czy warto robić takie machloje, ale to już sprawa indywidualna.

    Co do przeróbki nie jest udowodnione że w pamięci konsoli zachowuje się informacja o przeróbce!

    Są osoby które do tej pory podmieniają DVD-Rom i nie narzekają na cokolwiek ze strony M$.

     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum