1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteOn v3 93450c

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sreberko, Styczeń 19, 2010.

  1. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Chciałbym zapytać osoby, które flashowały już ten napęd jak poradziły sobie z ponownym łączeniem nacinanych ścieżek. Lepiej jest lutować, czy może użyć kleju elektro-przewodzącego? Osobiście wydaje mi się, że łatwiej było by użyć kleju. Przed łączeniem ścieżek okolice zakleić powiedzmy taśmą izolacyjną, żeby czasem nie zrobić zwarcia z sąsiednią ścieżką.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ciekie kabelki lub plecionka, jak dal mnie najwygodniej
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak zrobiłeś małe nacięcia to
    zlutuj cyną po prostu ,po co kombinujesz ?
    a ten klej to nieporozumienie

    dzięki dexter

    .
     
  5. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Po prostu czytałem angielski tutorial przerobienia napędu i tam było napisane, aby użyć kleju - osobiście nigdy go nie używałem, dlatego wolałem zapytać, ponieważ myślałem, iż może faktycznie to lepsze rozwiązanie. Z lutowaniem trzeba uważać, aby nie przepalić ścieżki i moją obecną transformatorową lutownicą na pewno tego nie zrobię. Stacja lutownicza z Allegro już w drodze. Może jeszcze jedno pytanie. Przy jakiej temperaturze najlepiej zlutować te ścieżki, aby ich czasem nie spalić?

    Dziękuję za informacje :)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ja mam taki sprzęt :D

    [​IMG]

    i temperaturę jaką ustawiam od 240-270 st.C w zależności na jaką cynę w xboxie trafię

    .
     
  8. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Sprzet to polowa sukcesu manual sie liczy najwiecej mozna skopac wszystko nawet posiadajac najlepszy sprzet jak sie nie ma wprawy ;)
    Osobiscie polecam wersje z back side .
     
  9. norbo80

    norbo80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myslicie , ze jak bede cierpliwie czekal da rade przerobic naped bez lutowania?
     
  10. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Pewnie warto czekac tylko ile ?
     
  11. norbo80

    norbo80 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Minal miesiac ,czy ruszylo cos sie w tym temacie? Nadal trzeba ciac?
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ja lakierem albo cyną zależy od 'dziury' ;d
     
  13. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ale stary ten temat. Od tamtego czasu zlutowałem już z 10 v3 :) Jednak lut to lut, nie jestem przekonany co do lakieru.
     
  14. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tak nadal trzeba ciąć, cyna pewniejsza ;)
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie to jest metoda wyciągnięcia FW, musisz ciąć
     
  16. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ano nadal trza ciac.
     
  17. newman

    newman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, sczytalem firmware z liteona 93450c, poszlo w miare ok, ale teraz nie wysuwa w ogole tacki jak pokleilem te sciezki ;) nie wiem dlaczego, jak źle pokleje ścieżki to możliwe że napęd nie będzie się wysuwał? Xbox cały czas miga (zielony power w pierścieniu), xbox normlanie się odpala nie wywala zadnego RRODa ani nic... mogę wkleić fotę ;) troche to popieprzyłem...

    Aha i cos czytalem, zeby uwazac zeby nie uszkodzic PAD101 ;] gdzie to w ogole jest, moglibyscie mi dokladnie wskazać ;) ?


    [​IMG]

    A i jeszcze jedno, czy jak lutuje te sciezki to musze najpierw je zeskrobac zeby bylo widać miedź? Czy normalnie lutować na tym zielonym :D ? Zaraz wkleje drugie zdjecie troche polutowałem i troche pokleiłem ale teraz to juz nie wykrywa nawet w jungleflasher nic :-/

    [​IMG]

    Może będzie trzeba naprawiąc jakoś te ścieżki? Np. lutować kable? Dajcie info odnosnie tego pad101 ;)
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie ma przejscia, czym ty to laczyles?
     
  19. newman

    newman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej ;) tak hehe dokładnie zapakowalem tam klej elektroprzewodzacy ;) ale cos slabo chhyba przewodzi hehe (do szyb sam.) moze byc taki, tak ;) ? Juz go naprawilem, co prawda zeskrobałem ten klej, i zlutowałem kablem tak że ominąłem pad101(pin101) i działa ok.
     
  20. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    ktoś robił ten model,mam problem mam status 0x52 nie da sie zmienic na 0x72 opornik 22 ohm, czy moze inny opornik pomoze ?
     
  21. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    bardzo prawdopodobne że tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum