1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteOn v3 DG-16D2S-09C z firmware 83850c

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez and001, Grudzień 17, 2009.

  1. and001

    and001 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbuję przerobić ten napęd lecz mam problem jak przykładam igłę do R707 to igła się nie zapala w JF wywala błąd "serial data is bad". o co chodzi. dodam jeszcze że robie to Xtractorem i wcześniej przerabiałem napęd tylko v2.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    odpowiedz znajdziesz w poradnikach - zacznijcie ludzie szukac!
     
  4. and001

    and001 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    uzywałem opcji szukaj. z tacką już próbowałem
     
  5. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Probowales robic wszystko tak jak w TYM temacie lub TU ?
     
  6. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. Stream

    Stream Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    żeby wyciągnąć klucz z 83850 w JF klikasz LO83info i masz zabawe z tackami wysunąć do połowy->wysunąć całą->znów do połowy-> znów całą i klucz masz zczytany :)
     
  8. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    te nowe liteony przerobisz poprzez cięcie ścieżek.
     
  9. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Zobacz jaka masz wersje PCB jesli nowasz to musisz lutowac ;)
    Igla tylko jest pod stary 1 naped litka.
     
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Nie będę zakładał nowego tematu żeby nie śmiecić tylko zapytam tutaj.
    Jak rozpoznać wersję PCB? Liteon 83850c z sierpnia 09.
     
  11. mexik

    mexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy to znaczy ze jak posiadam naped DG-16D2S-09C z june (czerwiec) to znaczy ze nie musze ciac?? Cos mi sie wydaje ze jak jest koncowka 09c to zawsze trzeba ciac. prosze o przeslanie linka do flasha mojego napedu DG-16D2S-09C
     
  12. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Dzięki za info.
    Pewnie elektronika była stara bo poszło bez cięcia.
    Drugi identyczny napęd (te same oznaczenia i data) niestety trzeba było ciąć :) - pzdr witkovito
     
  13. mexik

    mexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy to znaczy ze jak posiadam naped DG-16D2S-09C z june (czerwiec) a konsola z lipcs to znaczy ze nie musze ciac?? Cos mi sie wydaje ze jak jest koncowka 09c to zawsze trzeba ciac.Czy mam racje??|Bardzo prosze o przeslanie linka do flasha mojego napedu DG-16D2S-09C
     
  14. mexik

    mexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    juz wiem ze racji nie mialem bo poszlo bez ciecia :)
     
  15. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    trafiają się często np kupiłes tydzień temu konsolę to powinieneś mieć napęd już na pewno v3 a tu się okazuje,że v2 jest włożony(który dosflashem 1.8) spokojnie się przerobi.
     
  16. Tomash_ESS

    Tomash_ESS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    litek 83850c v2

    hey posiadam takiego litka probowalem sam przerobic w jungleflashu ale nie dalem radu pojechalem do serwisu w miescie gdzize koles powiedzial ze mi zrobi ale nie dal rady robil pod dosem byl bardzo zdziwiony ze mu nie pyklo. Czy jest jakis sposob na przerobienie tego napedu bez ciecia ??
     
  17. Stream

    Stream Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety niema możliwości ja wczoraj przerabiałem V3 ale odrazu gosciowi wlutowałem na stałe Xecuter - LT Switch żeby już mógł później sam sobie wgrywać. Jak ktoś chętny to pisać 5235816
     
  18. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    widać znawca od siedmiu boleści był.Nowe napędy robi się poprzez cięcie i kropka.
     
  19. E1N1O1

    E1N1O1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nakło nad Notecią
    Witam

    dostałem w łapki litka

    DG-16D2S-09C
    HV ver.A0A2
    FW ver.83850C
    August 2009
    PCB-01

    gdzieś czytałem na którymś eng-forów że czy ciąć ścieżki zależy od wersji PCB
    zanim zacząłem ciąć z próbowałem metody LO83.info otrzymałem klucz wyglądający na poprawny A7CFDA16A0BFE977C360AD2D0CE96636 zrzuciłem 3 razy
    i teraz pojawia się pytanie czy on jest dobry i jakiego firmware użyć 838 czy 838v2
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, jak dalo sie odczytac po sata to jest ok. uzywasz 838.
     
  21. E1N1O1

    E1N1O1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nakło nad Notecią
    Dzięki za odpowiedź
    ale jeszcze mam mały problem bo dałem ciała prędzej kumple mieli same liteony v1
    i próbowałem zrobić to igłą ale za którymś razem było już późno i mówię sobie ostatnia próba i głupek wpadłem na pomysł że może źle się w kabel wpiołem i prawie z zamkniętymi oczami wpiołem się jeszcze raz i poszła spina na czytniku się przypaliła płyta PCB konkretnie z ciemniały 2 punkty tzn 2 dziurki pomiędzy r207 a u7 i i bodajrze bezpiecznik r207
    najlepsze, że później podłączyłem napęd do x i normalnie włączyła gierka lego batman, ściągnąłem klucz, a teraz przed wgraniem iXtreme włączyłem na wszelki wypadek sprawdzić czy wszystko ok. ale już nie jest w między czasie dotknąłem palcem zaciemnione miejsce z przodu PCB tam gdzie jest pisana wersja.
    napęd normalnie się otwiera ale płyta z grą chwilkę się pokręci i staje, a xbox pokazuje że nie ma płyty w napędzie. Rozumiem że należy wymienić r207 ale na co?

    załączam zdjęcia
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97f9ec7c94e0d84a.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d31d309cb9488ca4.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3efee0a7a4308029.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum