1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon v3 flash ciagle 0 kB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XZCXVCXVX, Styczeń 2, 2011.

  1. XZCXVCXVX

    XZCXVCXVX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbuje odczytać z liteona v3 klucz [nie z nowego tylko ma wgrane LT]
    i cały czas pokazuje mi 0 kB ,wykrywa napęd w dosflashu zmienia sie status na 0x72
    i unkown flash chip - co z tym zrobic ? PILNE !
    juz odczytywałem klucze z v3 a teraz nie wiem co sie dzieje ?

    [​IMG]

    [​IMG]

    zmieniałem juz rezystory i nic albo to co na 1-szej fotce
    albo to co na 2-giej ,kontroler sata na via6421
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może spróbuj jungleflesherem. Jest opis na forum. Może masz coś z przełącznikiem. Przy z czytywaniu w jungle jak nie przełączysz przełącznika to dane wynoszą 0kb. Sprawdź przecięcia i wszystkie połączenia.
     
  4. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jaki masz opornik? Zaleca się 22-16, ale najlepiej mieć 18 Om. Spróbuj też patentu z tacką wsunięta do połowy.

    A czy używasz wogóle metody MRA (cięcie ścieżek)? Bo od flash LT nie ma innej opcji wyciągnięcia klucza... Jak masz klucz to aby wgrać flash najpierw musisz wyczyścić flash żeby ci DOSFlash rozpoznawał napęd jako Unknown.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na bank wina rezystora lub jakas sciezka nie jest dobrze przecieta. Wiec musisz szukac.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  6. XZCXVCXVX

    XZCXVCXVX Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem wszystkimi opornikami od 16,20,22 om i nic zawsze tak jak na foto 1
    tylko przy 18 om jest tak jak na foto 2 ,raz pojawiła mi sie wielkośc flasha 256kB i zgrałem go
    ale JF go nie odczytał i wywalił komunikat Parse file - chyba ... i nic nie odczytał
    ścieżki pociete dobrze sprawdzałem kilka razy z lupą i miernikiem ,kilka razy rozlutowałem
    i zlutowałem ,wymieniłem kabelki ,tacke wysuwałem w różnych położeniach
    nie stosuje przełącznika tylko 2 krokodylki które łapią dany opornik więc pomyłki z rozłączaniem nie ma
    zamiast oporników użyłem nawet potencjometra żeby dokładnie spróbować ustawić posrednie wartości
    bez skutku zawsze 0 kB a JF sie boje bo lubi zawiesić się komputer lub napęd i zgon wtedy - a klucza brak..

    mozecie krok po kroku napisac jak wykonac odczyt moze cos robie nie pokolei ?
    - to juz 3 napęd z tym problemem
    przypominam że ma prawdopodobnie wgrany LT i jest brak klucza żeby updetować do LT+
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak wywalilo parse filsed to bedzie ciezko. Sam tak mialem i nic nie dalo rady zrobic.
     
  8. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja robię MRA w jungle i idzie bez problemu. Mam skasowany jedynie plik viaraid z windowsa. Winda najczęściej wiesza się przy próbie przełączenia w tryb vendor. Nie uszkodzisz napędu przy odczycie danych.
     
  9. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Można próbować ze słabszymi opornikami, ale tutaj już jest ryzyko uwalenia układu.
    Spróbuj dać 14-15ohm
     
  10. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec

    Nie należy schodzić poniżej 16 Om !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum