1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

liteon vs. benq

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez yecoras, Styczeń 25, 2009.

  1. yecoras

    yecoras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich mam dziś do was pytanie apropo napedu dokaldnie chodzi mi o naped liteon czy jest on lepszy od benq rozni sie czyms?? czy tekstury wyeliminowali w liteonie prosze o odp pozdrawiam:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie bez powodu MS montuje Lite-On'y konsolach. Jest to najbardziej dopracowany napęd pod względem technicznym.

    Tekstur w napędzie to raczej nie ma? :DD
    Od czasu do czasu może doczytać jakieś tekstury. W większość gier, gra się płynnie. W przypadku problemów z teksturami wystarczy zgrać grę na dysk twardy ;)
     
  4. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    ja mam benq i jestem super zadowolony:)...zero wieszania sie..no i zawsze moge wgrac oryginalny klucz a w liteonie chyba nie da sie narazie
     
  5. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lite-On'a masz niejako za darmo, a za BenQ musisz dodatkowo płacić. Co Ci da wgranie klucza do napędu, jak w konsolach jest montowany Lite-On? Prędzej w serwisie MS zauważą inny kolor kabelka niż to, że napęd jest sflashowany.
     
  6. gieniu18

    gieniu18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mialem liteon po przeróbce mam benq:) Najbardziej zauważalna różnica jest w głośności pracy:) w moim przypadku. Benq pracuje cichutko:p
     
  7. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Według mnie zamiast wydawać 250zł na "cichszy" napęd, lepiej kupić sobie dysk twardy ;) Wiem, że kiedyś tylko w ten sposób dało się przerobić konsolę, jednak obecnie, przy możliwości przerobienia Lite-On'a, zmianę napędu uważam za zbędny wydatek.
     
  8. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja wymienilem litka na benq kiedy nie bylo jeszcze iextreme 1.5 i jestem zadowolony faktycznie chodzi ciszej nic litek kumpla. poki co dziala i czyta wszystko . :) do czasu
     
  9. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A co z teksturami w GTA IV miałem wcześniej ARCADE z BenQ i z kopii nie dało się grać z org już było dobrze, a co z Lite-On to nie znalazłem konkretów na ten temat.
     
  10. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    NA LiteOnie jest dobrze :) znaczy w GTA4 nadąża dogrywać tekstury, bynajmniej tak czytałem na pewnym forum :) TO najlepszy napęd do kopii ponoć :)
     
  11. MiQ

    MiQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć jak to jest? Najlepsze by były osobiste doznania.
     
  12. yecoras

    yecoras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec otrzymam odpowiedź od kogoś jak z teksturami na liteonie?? czy chodź by na przykładzie GTA są tekstury bo na benq są właśnie proszę o odp.. z góry dzięki
     
  13. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Na liteonie tez jest problem z niedoczytującymi sie teksturami. Zwłaszcza przy szybkiej jeździe po mieście
     
  14. KrzysiekeM

    KrzysiekeM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    Nie zgodze sie z poprzednikiem... Miałem orginalną płytke z GTA, nie było problemu żadnego, wszyskie tekstury na miejscu, nic sie nie doczytywało... choć był jeden problem, gra sie zawieszała po jakimś czasie, po zgraniu na dysk tego problemu nie było, ale to pewnie dlatego, że płytke troche ryśnięta była... Teraz mam "kopie zapasową" GTA i niemam dysku, śmiga aż miło patrzeć... nie doczytuje żadnych tekstur, działa płynnie itd... wnioskuje z tego, że prawie żadna konsola nie jest identyczna, każda ma jakieś słabe strony, pomimo tego, że wszytsko ma takie same parametry i części jak np. napęd. Wszystko zależy od tego nieszczęsnego losu... Co sie nam trafi to mamy... hmmm... swoją drogą, to może totolotka sobie puszcze :D
     
  15. ChaosMark

    ChaosMark Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na konsoli bez dysku są problemy z doczytywaniem textur(nie ważne czy odpalasz z orginału czy z kopi zapasowej) na tej z dyskiem juz nie.Tak zreszta ja musiałem 2 razy GTA IV nagrywać(1 płytka padła po 6miesiącach intensywnej gry)teraz zgrałem na dysk i jest spokój.Ogólnie to mam napęd BenQ sam flashowałem.Od 8 miesięcy gram około 7-8godzin dziennie i jakos RODa nie miałem na 65nm Falcon ROD to rzadkość prawie nie spotykana.Ogólnie to teraz tylko z napędem LiteOn zakupisz Xboxa nowego bo BenQ wycofali chyba , że kupisz używanego(sam za miesiąc będe wystawiał z orginalnym GOWem :] ).
    PS.Gdzies na YouTube widziałem wideo porównanie BenQ z LiteOnem który głośniejszy i to liteon był głośniejszy.
    PS2.Jak źle nagrasz płytke to nie ważne jaki masz napęd i czy masz dysk i tak bedzie dupnie chodzic(chyba , że zgrasz na dysk).
    PS3-A to taka głupia konsola :p
     
  16. Dobry01

    Dobry01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    każdy x360 pada...również falcony.Zobaczy co na to jasper.
     
  17. xbox666szatan

    xbox666szatan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mialem gta orginal i czasem cos tam doczytalo, teraz mam verbatima i chodzi prawie tak samo.
    arcade bez dysku i liteon.
    przed flashem chcialem kupic dysk, teraz nie widze takiej potrzeby.
     
  18. mariomistsz112

    mariomistsz112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam benq, kumpel liteona,obaj jedziemy na oryginałach i przetestowaliśmy parę gier,gta iv-nie ma rzadnej rożnicy,far cry 2-na benq nie ma doczytywań tekstur,na liteon,niekiedy są,skate-na benq,choć rzadko,ale zdarzają się,na liteon raz zdarzło się aby jakaś teksturka się doczytała-wnioskując wszystko zalerzy od gry,a potem zgraliśmy na dyski te gry,ja na swoją konsolę,on na swoją i już nie ma wtedy żadnej rużnicy,z dysku nie doczytuje już tekstur w żadnej grze sporadycznie w gta iv,byłbym za benq,bo nie widzę żadnych różnic,tylko to że benq trochę ciszej chodzi
     
  19. Maciek757

    Maciek757 Banned

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok
    lt-on jest sporo cichszy od benq
     
  20. Maciek757

    Maciek757 Banned

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok
    a co do jasperów koleszka dwa dni sie pocieszył i ROD
     
  21. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-

    Heheh dobre chyba kolega nie mial nigdy do czynienia z konsolkami Sony ;)
    Jak na razie to i tak M$ sie nie umywa do PS3 ciagle modyfikacje ktore nic nie wnosza a tylko napedzaja kolejnych klientow wierzacych ze nie bedzie juz RRod ;)
    Co do napedow to Litek jest cichszy a z odczytem jest to samo bez zmian.
     
Wczytywanie...

Poleć forum