1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Liteon, zgranie klucza wyłącznie za pomocą kabelka SATA?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebax3x, Grudzień 28, 2011.

  1. sebax3x

    sebax3x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kilka miesięcy temu własnoręcznie wgrywałem iextreme, wyłącznie za pomocą karty PCI VIA i napędu podłączonego przez kabelek SATA i DosFlashera (spod Dosu).
    W tej chwili nie posiadam już tej karty, jednak po podłączeniu normalnie kabelkiem SATA do płyty głównej wykrywa mi napęd (JungleFlasher).
    Tylko, że zupełnie nie pamiętam jak wyuglądałą cała ta procedura wysuwania tacki do połowy, szybkiego wyjmowania i wkładania kabelka zasilającego - a wszystkie teraz dostępne tutoriale są w oparciu o jakieś USB Probe.
    Próbowałem (z pamięci) pod Dosflashem uruchomić tryb VENDOR MODE - tzn klikam YES szybko wyjmuję i wkładam zasilanie do napędu, ale to nic nie daje (vendor mode failed) - czy możliwe, ze problemem jest właśnie to, ze napęd nie jest podłączony pod kontroler VIA?
    Podeśle mi ktoś linka do tutriala, gdzie sczytam klucz napędy wyłącznie za pomocą kabelka SATA (bez usb probe)?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Pisze w tytule że liteon. Z niego nie zczytasz klucza bez probe.
     
  5. sebax3x

    sebax3x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Re:

    Jakie probe polecacie (żeby tanio wyszło) bo wiem, że są różne rodzaje?
    Czy bardziej opłaca się zapłacić komuś za przerobienie?\

    Dokładny model napędu:
    Liteon DG-16D2S
    FWVer: 74850C
    HWVer: A0A1
    PLDS Part NO: 3B51217030
    Jul 2010
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  7. szook

    szook Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kub sobie usb probe v3 albo najlepiej oddaj konsole do kogoś kto się na tym zna
     
  9. sebax3x

    sebax3x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Re:

    Nie uważam się za jakiegoś super znawcę, ale zamiast płacić wolę sam się za to wziąć.
    Wcześniej miałem napęd Samsung - sam sobie go przerobiłem, miałem z niego sczytany klucz - za pomocą którego później przerobiłem tego liteona, którego mam teraz.
    Właśnie przeglądałem aukcję USB Probe v3+PRO Przerób Sam XBOXa OSTATNIE SZT (2002762169) - Aukcje internetowe Allegro tylko trochę dużo to kosztuje,
    ale z drugiej strony nie będę musiał rozkręcać napędu.
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    bedziesz musial rozkrecic
     
  11. sebax3x

    sebax3x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiedziałem, że do podłączenia probe trzeba rozkręcać napęd.
    No to będę musiał zapłacić jak tak - polecacie kogoś do takiej usługi?
    Dodam, że padłem ofiarą aktualizacji dasha, więc jest trochę więcej roboty niż wgranie lt 3.0
     
  12. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szkoda że nie zachowałeś sobie klucza
     
  13. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie wiem czego się wystraszyłeś... To tylko 4 śrubki i zdjęcie blachy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum