1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LiteonIhas124b,konfiguracja,nagrywanie

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez t0tti89, Marzec 26, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam kilka pytan odnosnie tytulu a mianowicie... nabylem dzis nagrywarke liteon ihas 124b po kilku probach i pomocy chlopakow z forum prawidlowo wgralem firmware :) jedno z glowy ,mam lt 3.0 z najnowszym dashboardem i tu moje pytania co musze zrobic by prawidlowo wypalac na spokojnie gry XGD3 jak i XGD2 ,jak skonfigurować imb burna i abx i czy konieczny jest w moim przypadku abx ? dodam tez ze wypalam gry na verbatimach w img burnie disc id pokazuje MKM-003-00 to znaczy ze musze wypalac 4x ? czy moge wypalac na 2,4x bo tego tez nie rozumiem.Wiem ze jest wiele podobnych tematow lecz ciezo to skleic w jedna calosc :) z gory dzieki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przepuszczasz obraz przez abgx i nagrywasz 4x z opc 2,4x bez opc w ustawieniach imgburn
     
  4. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ja rozumiem ale skad mam wiedziec czy wypalac 4x z opc czy 2,4x bez opc ? i dalej nie wiem jak ustawic imburna i abxa :)
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jak chcesz nagrywac 4x to wlaczasz opc w ustawieniach img burn zakladka zapis a 2,4x ez opc w zaleznosci z jaka predkoscia chcesz nagrywac ,a abgx ustawiasz na autofix level3
     
  6. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrywam na verbatimach czy to ma znaczenie jaka predkosc ? bo tak jak pisalem w id pokazuje mi MKM-003-00 czyli 4x znakiem tego ze musze wypalac 4x ? bo tego nie rozumiem
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    mozesz nagrywac 2,4x bez opc albo 4x z opc predkosc bez znaczenia wybor zalezy od Ciebie
     
  8. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    acha dobra to jeszcze jedno pytanie ,ta cala topologia jest wgrywana automatycznie przez abxa ? czy trzeba recznie to tez robic ?
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  10. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    super dzieki :) trapi mnie jeszcze tylko jedna rzecz na sam koniec :) jak robilem flasha ihasa to tam w 2 punktach byla opcja zapisania plikow "ATAPI_iHAS124_B_AL0S.bin" i "AL0S.bin" no i ja sobie zapisalem je na pulpicie tyle ze w instrukcji nie bylo nic napisane co z tym mam zrobic :) mam to trzymac czy mozna skasowac ? i czy w img burnie booktype trzeba zmieniac za kazdym razem czy tylko raz ? bo jak zrobie change i ok i pozniej znow wchodze do zmiany to jest tak samo jak przedtem czyli moge znowu zmienic tak jakby tego nie przyjelo ;/ czy to poprostu juz tak jest? i czy obraz w abx moge przepuszczac pare razy ? czy tylko mozna raz ? i jak juz przepuszcze i wyjde z abxa tzn ze obraz juz na stale jest "przebadany" przez abx ? czy trzeba odrazu wypalac ? jak to jest... to w sumie 3 rzeczy a nie jedna :p
     
  11. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ATAPI_iHAS124_B_AL0S.bin - to jest kopia eepromu nagrywarki, trzymać gdzieś i to bezwzględnie ! :)
    AL0S.bin to firmware, do pobrania ze strony lite-ona, więc jak się zawieruszy to żadna strata :)

    Zamiast booktype użyj narzędzia eeprom utility - http://codeguys.rpc1.org/utilities/EEPROM_Utility-6.2.0.rar - ustawisz raz i zostaje cały czas - booktype już nie ruszasz więcej :)

    Ja zawsze dwa razy skanuje abgxem jak wszystko na zielono to nagrywasz i koniec. Obraz już taki zostaje, może sobie poleżeć do nagrania ile czasu chcesz.
     
  12. t0tti89

    t0tti89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o dzieki bardzo ;) temato do zamkniecia jeszcze coś... gdzie zmienic ten booktype w tym programie ?
     
  13. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Jak wybierzesz w imgburn zapis obrazu na płyte i przejdziesz do następnego okienka to w prawym dolnym rogu jest ikona książki - to jest właśnie booktype.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum