1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Live. Oflagowana konsola? Podłączenie do internetu?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez milczar111, Luty 14, 2012.

  1. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, po raz pierwszy wpadłem na pomysł grania na live, ale mam kilka pytań. Dawno nie korzystałem z Xboxa, nigdy z live. Mam przeróbkę 1.91 i na dniach wgram sobie Lt3.0. Pamiętam że kiedyś odpaliłem AC i był czarny ekran.

    Czy konsola może być oflagowana i czy grozi natychmiastowy ban po podłączeniu do live.
    Mam adapter Wifi w PC czy bez problemu będzie działało ewentualne udostępnienie internetu z Pc przez rj?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    masz flagę ale olej to na oryginalnych grach też się pojawia
    a co do bana - niech nas zbanują albo zmienią zabezpieczenia - RGH z dualnand już czeka na zainstalowanie - odpadnie kupowanie dlc i reszty ****reli z xlive
     
  4. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    1.Bana od razu na pewno nie dostaniesz (ja mam flagę prawie rok i dalej działa live)
    2.Pamiętaj żeby najpierw zaktualizować dasha i dopiero wgrać LT3.0
    3.Tak, można w ten sposób podłączyć, internet z wifi a kabelek do konsoli i udostępnić.
     
  5. Patryk Mrugała

    Patryk Mrugała Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ban grozi jak zaczniesz grać w multiplayer. Konsola jest oflagowana wgrywasz ORG UPDATE do przeróbki . BAN JEST NA DYSK. Alę na następnym też możesz dostać za to że ingerowałeś w system XBOX360 tu chodzi o PRAWA AUTORSKIE . Przerobiony XBOX = ZAPOMNIJ O XBOX LIVE
     
  6. Xefa88f713BADSL

    Xefa88f713BADSL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    RGH po to aby wyciągnąć CPUKey i wtedy najlepiej SPIFlasher na USB do konsoli i odczytujesz nand + ściągasz flage.
    Falgowanie odbywa się w nand
     
  7. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Nie żartuj i nie siej herezji. Przrrobiony xbox= oszczędność w portfelu.

    Wracając do tematu to masz najprawdopodoniej flagę ale looz. Połowe forum ją ma i gra na livie:D
     
  8. resident202

    resident202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odpalaj śmiało Live, też się rypnąłem kiedyś z Black Ops. Później na LT 3.0 grałem dzień w dzień w BFBC2 na multi przez darmowy miesiąc.
    Tylko pamiętaj żeby gry XGD3 do grania na XBL nagrywać za pomocą iXtreme Burner Max i na iHasie
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    dokładnie, flaga "AP Challange failed" nie ma żadnego znaczenia i dostają ją także ci co grają na oryginałach. Bana za to nie dostaniesz.
     
  10. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czemu? Ja zaktualizowałem dasha dopiero po flashu, ale wcześniej miałem 2.0, to sie tyczy tylko 1.9 i niżej?

    W razie bana teraz już dysk nie jest lokowany.
    Też mam flagę po ACB i już od kilku dni śmigam na live.
     
  11. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska

    Człowieczku co ty bredzisz. Fali banów nie było od 2009r. Teraz są sporadyczne, przeważnie za kombinację na koncie czy za gry przed premierą, no i za to że ktoś ma w napędzie np LT1,9 i chce pośmigać po sieci :)
    Tak jak piszą inni forumowicze z flagą się normalnie gra a M$ już tego nie banuje bo mieli za dużo reklamacji od ludzi co grają tylko na oryginałach (porysowana oryginalna płyta też może wywalić taki błąd)
     
  12. filippiet

    filippiet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeżeli pragnęłoby się kupić jakąś grę ze sklepu na oflagowanej konsoli?
     
  13. Vister

    Vister Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    165
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Centrum
    @up
    Nie rozumiem Cie...

    Jeśli kupisz gre oryginalną, i będziesz w nią grał na oflagowanej konsoli/zflashowanej to bana oczywiście, że możesz dostać...
     
  14. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    tyle że dawno fali banów nie było
     
  15. filippiet

    filippiet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może źle się wyraziłem - Za Microsoft Points.
     
Wczytywanie...

Poleć forum