1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Live, znowu problem..

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Remaniac, Grudzień 30, 2009.

  1. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Witam. Mam problem.
    Otuż pierwszy raz uruchamiam live, tworze konto, robie hasło, i przy tym gdy sie tworzy konto i trzeba jakieś pytanie stworzyć to wyskakuje mi :

    Logowanie do usługi LIVE jest obecnie niedostępne.
    Spróbuj ponownie później.

    i mam tak od rana.

    co jest nie tak? ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A w ustawieniach regionalnych zmieniłeś kraj na np. UK ?
     
  4. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Są w Mój Xbox - ustawienia systemu - ustawienia konsoli - język i ustawienia regionalne

    Masz ? Działa ?
     
  6. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    ale jak wchodze w mój xbox to moge wybrać tylko
    -Edytuj Profil
    -Przejdź do forów

    :/
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To musisz zmienić z poziomu konsoli
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Mój Xbox , czyli ogólna zakładka ( tam gdzie masz profil , biblotekę gier i filmów itp. ) , jedziesz do końca w prawo i tam masz : ustawienia systemu - ustawienia konsoli - język i ustawienia regionalne
     
  9. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    mam teraz ustawienia regionalne :
    Stany zjednoczone

    a język też mam zmienić?
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Niekoniecznie. Najważniejszy jest region konsoli
     
  11. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    czyli już wszystko ok.
    Dzięki wam chłopaki ;>

    Jak się dziękuje? tzn na forum?

    #edit
    Już wiem dzięki ;P
     
  12. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    czyli wszystko OK ? Możesz grać online ? Sprawdziłeś ?
     
  13. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    ej znowu coś jest nie tak
    teraz pisze :
    Usługa xbox live nie jest dostępna dla ustawień regionalnych związanych z danym Windows Live ID. Wprowadź inny Windows Live ID.

    o co teraz tej konsoli chodzi? ;/
     
  14. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie o to że zarejestrowałeś się wcześniej w internecie na stronie xbox.com ( czy jakoś tak ) i tam do swojej nazwy użytkownika podałeś Polskę jako kraj . A w konsoli inny kraj podałeś i stąd może problem . Jeśli tak to załóż na konsoli inne konto ( bez rejestrowania się na xbox.com ) wpisz dane i zmień region tylko w konsoli .
     
  15. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Normalnie w konsoli mam stworzyć nowy profil i dać w nim dołącz do usługi live?

    a właśnie może być ten sam e-mail co tamten czy inny ma być?
    ten internet w xboxie to załamka..
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tak i tylko w konsoli tworzysz nowy profil i tylko w konsoli się rejestrujesz ! A nie na innych stronach przez internet ! Raczej poleciłbym podać inny email , bo ten co podałeś może być już przypisany do wcześniejszego profilu . Rejestracja w konsoli jest prosta jak konstrukcja cepa wystarczy pomyśleć , skoro w Polsce LIVE jest niedostępny to logiczne , że trzeba zmienić kraj na inny ... A co do rejestracji w internecie czasem nie warto się rejestrować jeśli nie jest to niezbędnie konieczne ( np. tylko wtedy się rejestrujemy gdy chcemy wysłać konsolę na gwarancję , choć i do gwarancji podobno rejestracja nie jest wymagana ) .
     
  17. alolile

    alolile Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A koniecznie musze podawac karte (np.visa).
    Bo nie mam a nikt nie chce mi dac i nie moge sie zalogowac.

    Prosze o pomoc jak najszybciej.
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    nie musisz podawać , po prostu kliknij "dalej" lub "uzupełnij póżniej" ( czy jakoś tak ) .
    A jak ktoś np . nie ma żadnej karty to co wpisuje ? P.S. To pytanie retoryczne ....
     
  19. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    nie musisz karty podawać
     
  20. alolile

    alolile Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ja musze podaj numer karty?? (np.visa)
     
  21. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Patrz dwa wcześniejsze posty .. .....
     
Wczytywanie...

Poleć forum