1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Livebox 2.0 i XBOX360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lolo1221, Kwiecień 5, 2013.

  1. lolo1221

    lolo1221 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam posiadam Liveboxa 2.0 i xboxa360 slim i tu mój mały problem wiem że modemy są do **** od tp no ale jestem zdany tylko na niego jaki czas zacząłem grać w bf-a3 i tu problem że strasznie mi laguje na każdym serwerze laguje idę np do flagi B i cofa mnie o parę metrów wstecz . ; x wcześniej jak robiłem test to połączenia na xboxie to niby wszystko cacy ale wyskączyło że jakiś port błąd i nat coś tam jak gram np w black ops2 to to samo mam dwie kreski na czerwono albo trzy na żółto . ; < od razu mówię mam internet 6mb/s wszystko na kablu proszę o poradę może trzeba coś odblokować czy coś dodać jakieś porty proszę o wytłumaczenie krok po kroku gdzie co i jak będę bardzo wdzięczny . ; <

    aa zapomniał bym dopisać że ze strzelaniem też kiepsko niby strzelam a go nie trafiam w ogóle albo opóźnione strzały . ; <

    szukałem także w internecie poradniki co i jak w tym modemie trzeba odblokować ale nie znalazłem dla siebie odpowiedzi jeżeli zły dział to przepraszam i przenieście do odpowiedniego ! z góry dziękuje. !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Deadpool

    Deadpool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2012
    Posty:
    79
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Musisz odblokować porty, żeby otworzyć NAT, pewnie masz ograniczone.
    Tutaj coś znalazłem : XBOX 360 NAT CONFIGURATION (PL) - YouTube
    A jak chcesz ręcznie to musisz odblokować porty :
    •Port 88 (UDP)
    •Port 3074 (UDP i TCP)
    •Port 53 (UDP i TCP)
    •Port 80 (TCP)
    Żeby to zrobić to wpisz w wyszukiwarce http://192.168.2.1/
     
    1 osoba to lubi.
  4. lolo1221

    lolo1221 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odblokowałem niby te porty i mam tak

    Możesz połączyć się z usługą Xbox LIVE, lecz bieżąca konfiguracja sieciowa może ograniczyć zakres dostępnych elementów. Wybierz opcję Więcej informacji, aby uzyskać opis problemu i wskazówki dotyczące tego rozwiązania.

    klikam na więcej i oto zonk

    Błąd NAT

    odłącz zasilanie routera lub modemu na 30 sekund podłącz ponownie zasilanie i poczekaj następnie 30 sekund ze względu na ustawienia rutera lub modemu typu translacji NAT to umiarkowana. Może powodować problemy w grach dla wielu graczy i rozmowach. Aby uzyskać więcej pomocy, odwiedź witrynę Xbox LIVE NAT Error Help | Can.
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    włącz UPnP w routerze... co do lagów pewnie i tak będziesz miał ( pewnie masz spory ping -speedtest.net)
     
  6. lolo1221

    lolo1221 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hm.. jak gram czasem na PC w Counter - Strike 1.6 to pingi mam po 20, 30 max

    [​IMG]

    Oto speedtest hm.. no nie wiem mam włączone to co mówisz UPnP w modemie . ;x i to nic nie pomaga jakieś rady jeszcze? ; <
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    widze ping może nie szalowy ale też nie tragiczny (choć ciekawe jak gdzieś dalej to wygląda..Londyn, Paryż...) ... ja jak mam włączone wi-fi w routerze to od razu włącza mi się umiarkowany nat jak wyłącze to mam otwarty ( UPnP włączone- bez tego zawsze umiarkowany)
     
  8. lolo1221

    lolo1221 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam włączony ten cały UnPn czy jak to tam i dodane te porty te co kolega wyżej podał i dalej ten sam błąd i do tego lagi jeszcze gorsze niż wcześniej . ; <

    EDIT: NIE DA SIĘ NIC NA TO PORADZIĆ? : <
     
Wczytywanie...

Poleć forum