1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Livebox a wifi w xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez VenoVel, Październik 23, 2010.

  1. VenoVel

    VenoVel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    183
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam jutro zamierzam wybrac sie po xboxa <nareszcie> i mam drobny dylemat..
    Czy xbox bedzie odbieral sygnal bezprzewodowo z liveboxa czy trzeba bedzie kupic ethernet chodzi tu o xboxa slim 250gb
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Rasam

    Rasam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    ja mam xboxa slim 250gb i mam problemy zeby sie polaczyc przez wifi z liveboxem...
    wyskakuje ze widzi siec lecz gdy naciskam połącz to nic sie nie dzieje
     
  5. VenoVel

    VenoVel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    183
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wlasnie rowniez mam pewne obawy ze nie bedzie wykrywac sieci poniewaz na pc trzeba bylo instalowac specjalne sterowniki z liveboxa zeby wykrylo siec
     
  6. Rasam

    Rasam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    sieć to akurat mi wykrywa w xboxie widze ze jest neostrada do wyboru w opcjach itd ale nie chce dalej zaskoczyć, ale to może byc moja wina bo w laptopie tez wifi nie chce zaskoczyć....
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wystraczy poczytac instrukcje do live boxa :)
     
  8. barteq121

    barteq121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Klikasz na sieć w Xboxie i zaraz po tym klikasz "REG" na Liveboxie. I się połączy.
     
  9. Rasam

    Rasam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
  10. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    to jak Ci dalej nie działa to zaloguj się do liveboxa i wyłącz blokowanie nieautoryzowanych MAC adresow (nieznanych w konfiguracji ) albo dodaj mac adress xboxa do konfigu liveboxa - będzie działać - gwarantuje :)


    pomogłem ? podziękuj ! :p
     
  11. Rasam

    Rasam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    że sie tak zapytam, a gdzie znalesc mac adress xboxa ? ;P
     
  12. GawedaS

    GawedaS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KatoVice City
    dokladam sie do tego pytania co kolega wyżej ??? bo zaras bede mial podbny dylemat bo mam ruter gdzie tylko co co sie zaloguja i sa wpisani w ruter moga sie podlaczyc
     
  13. tomaszek007

    tomaszek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    zresetuj LB i tyle, jak iks widzi siec naciskasz REG , dioda od wifi miga i wtedy laczysz sie na iksie z siecia neostrada_xxxx
     
  14. Rasam

    Rasam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    jak juz wyzej napisalem reset i przycisk REG w moim przypadku nie pomaga
     
  15. VenoVel

    VenoVel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    183
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie wszystko dziala dziekuje bardzo za odpowiedzi ;)
     
  16. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Trzeba próbować aż zajarzy...
     
  17. tomaszek007

    tomaszek007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    LB to nie jest router tylko jakis syf co udaje router - albo trafi Ci sie dobry albo nie , na 100 % nie zrobiles resetu do fabryki tylko go zrestartowales - a to w niczym nie pomoze
     
Wczytywanie...

Poleć forum