1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Livebox, slim - brak połączenia

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez guta2d, Grudzień 13, 2010.

  1. guta2d

    guta2d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sobote zakupiłem xboxa slima i chcę się bezprzewodowo połączyć z xbox live.
    Wpisałem klucz wep który się zgadza, nazwa i hasło uzytkownika w lb standardowo admin/admin, mimo to nie chce się połączyć chociaż już następuje łączenie z routerem. Dodam że wciskałem juz kilka razy przycisk reg na liveboxie. Tak więc w czym jest problem. W internecie nie opisuja dokładnie mojego problemu.

    Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. psparkers

    psparkers Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdź czy nie masz przypadkiem ustawionego filtrowania adresów MAC. Ja tak miałem i mi Elite nie chciał działać. Ewentualnie sprawdź kabel ethernet.
     
  4. guta2d

    guta2d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyłączyłem filtrowanie, nic nie dało.
    O dziwo! z kablem ethernet też nie działa. Jakieś pomysły?
     
  5. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Gdy Twoja konsola będzie się łączyła po WiFi naciśnij "magiczny przycisk łączności na routerze neostrady" znajdujący się na routerze TP.
     
  6. guta2d

    guta2d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Floyd wcale mnie nie oświeciłeś swoim postem gdyż wyżej napisalem że włączania przycisku reg nci nie daje ale dobra tam...
    Poradziłem sobie, aczkolwiek tylko na ethernecie, problemem jest nadal połączenie bezprzewodowe ponieważ wciąz nie mogę przebrnąc nawet przez połączenie z siecią.

    Więc, nadal wysłu****e pomysłów.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a po ci wpisujesz admin admin???
     
  8. guta2d

    guta2d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ponieważ logując do 192.168.1.1 czyli panelu admina liveboxa musze wpisywać login i hasło czyli admin/admin. Właśnie o tych danych pomysłałem, czy są jakieś inne? a może pozostawić te pola puste tzn auto?
     
Wczytywanie...

Poleć forum