1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Livebox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Adamek, Kwiecień 14, 2011.

  1. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam za niedługo dostane modem livebox + telewizja , i mam kilka pytań ale najpierw opis sytacji wiec tak : w pokoju mam TV , Xboxa i kompa , ostatnio zakupiłem jeszcze router aby rozdzielić neta do drugiego kompa oddalonego o kilka pokoji , i teraz mam pytanie czy da sie tak podłączyć liveboxa abym nie musiał go podłączać po lapka którego mam w pokoju ? aby neta sciągać przez WIFI , i czy da sie zrobić tak aby livebox wysylal sygnał do routera w drugim pokoju do tamtego kompa ?? . I czy może ktoś posiada Xboxa ? czy są jakieś problemy z Xboxlive po podłączeniu do liveboxa. Troche to zagmatfane ale myśle że rozumiecie .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecie livebox to jest router wiec nie wymaga podlaczenia zadnego urzadzenia do siebie aby dzialal, co do sciagania sygnalu wifi z livebox to mozna o ile router ktorego masz ma opcje ap client/wds
     
  4. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki Wolalem sie upewnić bo słyszałem jakieś ploty ze trzeba pownonie jakies kable itp a tego nie chcę . A nie wiesz czy teraz ten livebox ma wiekszy zasieg czy taki sam jak ten stary , i czy jak livebox bedzie przesyłał sygnał do tego drugiego routera to czy z tamtego tez bede mógł wywoływać sygnał jeśli bedzie on zanikał w liveboxie z powodu oddalenia od niego ??
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak jak pisalem jesli drugi router nie ma funkcji ap client/wds to nie pobierze sygnalu z liveboxa, a jesli chcesz miec dwa rozne punkty dostepu wifi to twoj router musi miec polaczenie z netem kablem lub po przez wifi ale potrzebuje do tego min dwoch anten i w sumie mozliwosc instalacji linuxa na nim bo dzieki temu zrobisz z jednej anteny punkt dostepu, a druga bedzie pobierac sygnal z liveboxa, zalezy jaki masz drugi router
    Co do zasiegu liveboxa to jest on lepszy ale to wszystko zalezy od innych czynników tzn odległość, grubosc scian, co jest w scianach jakie sa inne sieci w pobliżu itd.
     
  6. apple

    apple Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    livebox to najgorszy router z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia już nawet tp link za 50zł spisuje się o wiele lepiej, pisze to na własnej podstawie, ogólnie tp to już przeszłość, a po zakończeniu umowy będziesz musiał wysyłać i oddawać im tego shitboxa
     
  7. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem TP to huxxx ale mieszkam na wsi i jak narazie żadna inna firma internetowa tam nie nadaje.
     
  8. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odpowiem na twoje pytanie:

    Tak ja posiadam. Czemu pytasz ????
     
  9. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam ten sam problem, czekalismy prawie 3 lata aż TP łaskawie podłączyła nam neta. Nikomu w najbliższym czasie łącza nie udostępnią, bo musi się im najpierw inwestycja zwrócić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum