1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lizard360 - Xbox slim po drillu - potrzebna pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez onimusha25, Kwiecień 16, 2012.

  1. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, potrzebuje pomocy.
    Dziś dostałem lizarda, zrobiłem mu Updating i wszystko ładnie poszło.
    Xbox slim po drillu, napęd DG-16d4s (FW Ver: 0401 - tak jest na naklejce)
    Aktualnie posiadam w nim LT3.0 ale coś jest z nim nie hallo pisałem o tym wcześniej i koledzy z forum za co im dziękuje doradzili mi żeby wgrać samemu jeszcze raz.

    Bardzo proszę kogoś kto ma Lizarda i wgrywał Lt3.0 do slimów o najlepiej podanie nr gg i pomoc.
    Robię to pierwszy raz więc jestem trochę zielony i liczę na wyrozumiałość. Każdy w końcu kiedyś zaczynał.Dodam że nie pojadę do gościa który mi przerabiał bo mieszka za daleko ok 120km w jedną stronę więc jest to bardzo nie opłacalne.

    Na stronie lizarda są tutoriale ale nie wszystko jest tam dokładnie opisane.

    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Masz rangę użytkownik, nie powinieneś zakładać tematów dziale "Dla świeżaków" tylko w odpowiednich działach na forum
    2. Tematy odświeżamy co 24h a nie co 30 min
    3. Poczekaj, napewno ktoś się znajdzie kto pomoże.

    @down
    Może i nie pomogłem (nie bawiłem się z lizardem), ale myśle że pomogłem w zrozumieniu regulaminu :)
    Pozdrawiam
     
  5. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki i sorki, zrozumiałem.
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    plus używać opcji edit nie pisać postu pod postem
     
  7. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Podbij na gg 8945104

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Co chciałbyms wiedzieć ponad to co jest w tutorialu, wydaje mi się że poradnik na stronie lizarda wyczerpuje temat ?
     
  9. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem o co w tym biega i czemu tak się dzieje.
    Mam najnowszą aktualizację wgraną do lizarda która poszła bez żadnych problemów Gecko 1.30 używam TB 1.55, portu com mam ustawione (com19) i TB widzi lizarda itp.
    Wymieniłem kabel sata i usb - niestety to też nie pomogło.
    Mam wszystko zrobione idealnie według tutoriala - Setup manual który jest na stronie lizarda :\

    System Win7 64 bit , dash w konsoli 14719
     
  10. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Napisz co Ci nie dziala.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Dokładnie, piszesz że coś jest nie halo...ale co dokładnie to już nie jest wyjaśnione.
     
  12. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorki jeśli jest to podwójnie ale coś mi przeglądarka szwankuje.

    Robiłem tak jak jest w tutorialu lizarda, odblokowałem napęd (był zablokowany tylko poprzez soft) potem wybrałem Full Read Frimware (punkt13) na wyświetlaczu pojawił się napis jak w punkcie 14 tutka a potem NIE pojawia mi się to co jest w punkcie 15 (Fileget on PC) tylko cofa się do menu slimów (obrazek z punktu 13). Brałem również opcję odczyt klucza i wyświetla się błąd że nie idzie.

    Nie wiem o co w tym biega i czemu tak się dzieje.
    Mam najnowszą aktualizację wgraną do lizarda, która poszła bez żadnych problemów Gecko 1.30 używam TB 1.55, port com mam ustawiony (com19) i TB widzi lizarda itp.
    Wymieniłem kabel sata i usb - niestety to też nie pomogło.
    Mam wszystko zrobione idealnie według tutoriala - Setup manual który jest na stronie lizarda :|
    System Win7 64 bit , dash w konsoli 14719
     
  13. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Eslord pamiętasz jak robilem 1 drilla? Dalem wtedy full read i walilo bledy. Dalem slimkey i jakos poszlo.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    onimusha25 na innych napędach nie masz problemów ?

    Podłącz ten napęd do Lizarda, zablokuj go HARD lockiem. I zobacz czy ci pójdzie przez Slimkey...jeśli nie to załatw sobie rezystor 100ohm, i przyłóż jeden koniec do pinu 3.3v na PCB napędu (tak jak jest to w manualu Lizarda) a drugi koniec do dziurki po drillu, napęd się odblokuje i powinieneś mieć możliwość pełnego zrzutu Full Dump, lizard lubi wariować jak się robi drilla bez rezystora.

    U mnie to pomogło. Jesli ci to nie zadziała, to musisz sprawdzić jaszczurkę na innych napędach, bo jest duża szansa że masz coś w niej ubite.
     
    1 osoba to lubi.
  15. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na innych jeszcze nie sprawdzałem to jest mój pierwszy.

    Ok. Dzięki chłopaki za podpowiedzi. Jak wrócę z pracy to spróbuje. Jeśli dobrze zrozumiałem mam zrobić HARD LOCKA i wtedy spróbować odczytać klucz przez Slimkey na zablokowanym napędzie, a jak to nie pomoże to spróbować z rezystorem i odblokować napęd na nowo. Dziś będę miał wieczorem konsole z liteonem w wersji FAT więc jak coś to upewnię się czy jaszczur żyje normalnie czy też żyje swoim życiem :)

    Thanks

    Dam znać jak poszło.
     
  16. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Najwyzej nie rob full dumpa tylko po slimkey cisnij.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
    1 osoba to lubi.
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Z każdego napędu Slim da się wycisnąć full dumpa, z twojego też by się dało tylko nie sprawdziliśmy wtedy wszystkich możliwość :)
     
  18. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Pierwszy drill, nerwy straszne, znam to skads. Ale potem lecisz jak automat.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  19. onimusha25

    onimusha25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pisałem że dam znać jak poszło.
    Więc robiłem tak jak mi doradziliście czyli z hard lockem i rezystorem a nawet z IPĄ. Zawsze wszystko ładnie się odblokowało lecz i tak nie mogłem odczytać pełnego FW a jak próbowałem wyciągnąć klucz przez SlimKey to wywalało na lizardzie "Unknown FW Type!! Please retry press t/continue" Więc dorwałem konsole kuzyna Xbox Elite z napędem Lite-on i bez problemu udało mi się z czytać klucz za pomocą Scorpiona i wgrać LT3.0. Wszystko poszło git a kuzynowi pojawił się banan na twarzy :) i po tym stwierdziłem że Jaszczur jest zdrowy.
    Następnie stwierdziłem że ten koleś co mi przerabiał musiał coś po-krzaczyć z moim napędem itp. Z racji tego że miałem klucz który dostałem wraz z konsolą kiedy była 1 raz przerabiana uznałem że pominę Slimkey oraz Full Read i przejdę bezpośrednio do zapisu. Niestety klucz i inne pliki nie były wydobyte lizardem tylko JF bądź Dosflashem przez co nie mogłem (bądź nie umiałem) przygotować softu z lt3.00b w CFW Generatorze. Odpaliłem JF i tam odczytałem te pliki, zrobiłem spoofa i zapisałem całe FW w jednym pliku który następnie udało się wygenerować w TB.
    Mając przygotowany już plik zacząłem wgrywać go do napędu i poszło bez problemu. Potem dałem Hard Loka i tak z ciekawości odblokowałem napęd jeszcze raz i spróbowałem odczytać klucz. Okazało się że poszło idealnie i tak jak powinno być.

    Jeszcze raz dzięki chłopaki za pomoc i za wyrozumiałość
    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum