1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Logitech X-540 tylne głośniki nie grają

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez borciuh, Grudzień 22, 2009.

  1. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    Zakupiłem sobie na gwiazdke głośniki X-540 5.1, mam je podpięte mini jack'jem do gniazda na słuchawki w TV, satelita lewa,prawa i centralna grają ok, ale dwie tylnie grają ciszej a raczej buczą, i czy to jest wina wyjść z subwoofera czy czego , inne głośniki też buczą na tych dwuch tylnich wejsciach, a na pierwszych trzech jest ok, i te dwa tylnie tez graja ok na tych pierwszzych trzech. Mam jeszcze 5 dni do oddania głóśników do sklepu.
    PS.tak samo mam przy kompie i mp4.
    załączam filmik jak to wygląda. YouTube - X540 problem

    przepraszam za jakość ale mam tylko telefon do filmików, ale dzwięk jest w miare. I co mam zrobić? czy oddać je, czy mogę coś z nimi zrobić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lamparcicho

    lamparcicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    spróbuj wyregulować w sterownikach audio żeby tylnie grały na maxa, a pozostałe na 3/4 lub na połowe, posiadam te same głośniki (+karte x-fi creative) i też miałem ciszej na tyłach, ewentualnie sprawdź je u kogoś a jak objawy będą te same to wymień na nowe

    edit1: obejrzałem filmik... podłącz je wszystkie, osobnym kablem centralny, osobnym boczne i tylnie, załącz na pilocie kablowym matrixa i sprawdź, ewentualnie puść film z dźwiękiem przestrzennym i ustaw głośność co najmniej na pół

    "podpięte mini jackiem do gniazda na słuchawki w tv" hmmm, ja to podpinam przejściówką do np. xbox360, z jednej strony zielony mini jack, z drugiej czerwony i biały chinch, podejrzewam że tył zagra tylko wtedy jeśli puścisz coś z dźwiękiem surround, na iksie optykiem(+amplituner jakiś który to przetworzy)
     
  4. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    ale pod TV nie mam regulacji a kupiłem je dla konsoli... :(
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale wiesz, że i tak będziesz miał tylko sztuczne Stereo?
    Być może wejście w TV albo wtyczka jest uszkodzone lekko...
     
  6. Masanohashi

    Masanohashi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Puck
    Spróbuj może podłączyć pod gniazdo 2 ch . Wtedy wszystkie głośniki powinny grać poprawnie tyle że nie w standardzie 5.1 . Jak chcesz wyciągnąć dźwięk 5.1 z xbox'a jedynym rozwiązaniem jest zakup kabla optycznego [toslink] . Ew. jest to jest to jakaś usterka .
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Nie odpalisz muzyki na wszystkich glosnikach ;), musi byc "cos" z dzwiekiem 5.1 np Film lub gra, muzyka jest w stereo ;).
    P.S. Tak samo jest pod Windows'em Vista ;)
     
  8. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    tak wiem że to będzie dzwięk stereo, sprawdzałem teraz na filmie HD (g-force) i tył buczy jak byczał... :( a to gniazdo na dwa chinche podpinam do componeta, i czy to sie zmieście z HDMI naraz ? w sesie ze jak mam podpięte HDMI to componeta nie podepne bo jest za gruby a ta przejściówka z optycznm i 2 chinh sie zmieści ?
     
  9. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Musisz kupić przejściówkę która jest dołączona do zestawu ELITE.
     
  10. lamparcicho

    lamparcicho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pablooo88 chyba miałeś na myśli sztuczne 5.1 ;)
    jak Ci buczą to może to być wada fabryczna albo jakieś kable felerne (przetarcia jakieś czy cuś), a czy one też trzaskają? bo jeśli tak to albo jakiś sprzęt w domu na to wpływa (lodówka, któraś żarówka - możliwe że masz czułą instalację, jednak to wstępnie wykluczam bo takie cuda to były przy x-530),głośniki podłączone są do listwy a ta do gniazdka z uziemieniem tak?
    jeszcze mi wpadło do głowy, że duża wiązka kabli w jednym miejscu powoduje czasem zakłócenia, gdy kable nachodzą na siebie itp
     
  11. wojtekstepien

    wojtekstepien Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam jestem nowy mam xbox 360 core jakim kablem najlepiej podłączyć go pod tv full hd vga czy component dzięki za pomoc
     
  12. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    podłączyłem innym kablem i to samo... jutro od kolegi pożyczam tę przejścówke czy adaper od elita z optyczym, więc to chyba ostatnia nadzieja.
     
  13. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wytłumacz mi jak chcesz zeby reszta głosników grała skoro masz podłaczony tylko jeden kabel....?

    http://img197.imageshack.us/img197/9369/logitechx54008thumb.jpg
     
  14. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    a wytłumacz mi że gdy mam podłączone wszystkie 3 kable do PC to tak samo grają ?
    tą przejścówke bede miał koło godziny 15 chyba wieć napisze jak to wygląda.
     
  15. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  16. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    dzięki może sie przydać. ale narazie nie chce rozbierać kabla, pierw zobacze na tamtym adapterze.
     
  17. Ohara

    Ohara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    to w jakim celu kręcisz filmik na którym wprowadzasz ludzi w błąd?
    Jeśli głośniki grają tak samo podłączone do pc to są ewidentnie zepsute.
    ps jesli kupiłes te głosniki tylko i wyłącznie pod konsole to jest to zwykła strata pieniędzy bo dziwięk jaki uzyskasz to stereo płynące z 5 głosników tu juz lepiej kupic jakiś lepszy zestaw głosników stereo
     
  18. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    dobra, nie wiem czy jest lepiej czy gorzej ale gra juz 5 głośników na filmie HD ale nie ma "głosu'', dzięk jest muzyka w filmie lecz dialogów nie ma :( film jest dubingowany bez letkora mam tak przy dwóch filmach a w grze (sprawdzałem na f.e.a.r. 2 ) myśle że jest ok, teraz sprawdze inne gry.
     
  19. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    już mam gotowe :) głośniki działają i mam dzwięk przestrzenny 5.1 wszystkim dziękuje za pomoc i życzę miłych, radosnych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia :)
     
  20. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jakim cudem na x540 jest glos przestrzenny 5.1? ZONK... jak juz to masz stereo napewno nie 5.1
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pewnie że ma stereo;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum