1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Łopatologicznie Monitor (HDMI) + Xbox 360 + dźwięk 5.1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez WojtEk668, Styczeń 16, 2009.

  1. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam szukałem juz na róznych forach lecz nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi mianowicie posiadam X'a podłonczonego do monitora z HDMI (HP w2207h) i teraz tak chciałbym podłonczyć głosniki 5.1 ( Creative T6100 )Creative Inspire T6100 | Głoœniki 5.1
    jak najłatwiejszym sposobem gdyz nie orientuje sie w tych wszystkich nazwach kabli i co z czym połaczyc.
    Prosze o odpowiedz juz 2 tydzien sie tym mecze Pozdrawiam :eek:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    [​IMG]
    Musisz to sobie kupic , i polaczyc :p
     
  4. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale co do tego podłączyć ?? bo od głosników sa 3 wtyczki ( chyba jeki czy jakos tak sie to pisze)
     
  5. mrpop

    mrpop Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Witam....

    Głośników Creative w systemie 5.1 nie podłączysz bezposrednia do iksa tzn podłączysz ale bedzie tylko stereo. ( ten kabelek co na zdjęciu jest stereo i wyjście optyczne ) Musisz podłaczyć xboxa za pomocą wyjścia optycznego do amplitunera , który ma dekoder dźwieku 5.1 i wtedy każdy kanał z osobna podłączasz do creative 5.1...
     
  6. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a taki amplituner mógłby ktoś polecic nie drogi a zeby ten model głosników podszedł
     
  7. mrpop

    mrpop Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    aha jeszcze jedno, ta wtyczka musi być inna niz ta co kolega pokazał na zdjęciu.
    Kabelek musi byc z wyjściem optycznym plus Component żeby do TV w HD podłączyć....
    Też z tym walcze jak podłączyć HDMI i wyjście optyczne bo razem wpięte za bardzo nie mogą być bo się blokują wtyki nie ma jak podłączyć...Gdzieś widziałem na forum , że ktoś w kablu wycinał plastik aby HDMI równocześnie do konsoli podłączyć...
     
  8. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    własnie ja tez mam rozpięty ten plastik i w niczym mi to nie przeszkadza bo zawsze moge go wpiąć. Wiec jednak ten pierwszy kabel ?
     
  9. mrpop

    mrpop Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    no jeśli masz przez HDMI i kabelek rozpiety to tak wystarczy , że z tego optycznego do ampli podłączysz...Każdy amplituner z dekoderem 5.1 będzie pasował do głosników Creativa...
     
  10. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A moze słuchawki z dźwiękiem 5.1 da się w jakiś prostszy sposób podłączyć. Podobno tez robią dobreą przestrzeń
     
  12. mrpop

    mrpop Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Tu chyba podona sytuacja będzie no chyba, że słuchawki mają wejście optyczne i dekoder 5.1 wbudowany to wtedy tylko kabelkiem optycznym podłaczamy...
     
  13. WojtEk668

    WojtEk668 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie nie moge połapać z tych opisów które słuchawki podejdą a które trzeba przez coś przepuszczać
    Recenzja - Lognetmedia AERO 5.1 - FrazPC.pl - Twój Vortal Technologiczny
    Tu są opisane jak długo się tylko da , a i tak nie mam konkretnej odpowiedzi czy da się je podłączyc bezpośrednio do IKSA chyba żę mrpop znasz jakiś model który spełnia te role
     
  14. Drey

    Drey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odnowie temat bo mam pytanie w tej sprawie. Mianowicie: czy jeżeli kupię kartę Creative Audigy NX 2 i podłącze xboxa kablem optycznym to będę miał dźwięk przestrzenny? Bo kupiłem już jedną kartę z wejściem optycznym i niestety nie wypaliło bo chyba nie ma dekodera ;/ Link do karty: Creative Weltweite Unterstützung
     
Wczytywanie...

Poleć forum