1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lost Planet Colonies, kolejne pytanie (:

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez derekk, Marzec 17, 2009.

  1. derekk

    derekk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako że temat został przeniesiony do kosza a pytanie mnie wciąż bardzo nurtuje a wierze ze jest ktoś kto zna na nie odpowiedz - piwo tejże osoby ;-)


    Udało mi sie znalezc (bardzo dziwne zarazem) rozwiazanie. Jeśli ktoś bedzie mi to w stanie wyjasnic - stawiam piwo!;-)

    Na TV LCD 32" HD Ready (natywna rozdzielczosc to 1366x768) ustawioną miałem rozdzielczość 1360x768 przez hdmi. i to wlasnie ta rozdzielczosc byla powodem naglych zwolnien w grze. Zmieniajac na 720p badz 1080i gra chodzi plynniutko jak po masle;-)

    Jaka jest tego przyczyna? Czytalem ze najlepsza jakosc obrazu uzyskuje sie przy natywnej rozdzielczosci tv - dlaczego wiec rozdzialka ta wplywa tak negatywnie na plynnosc Lost Planet? Czy możliwe że na tej rozdzielczości wszystkie gry chodzą gorzej czy jest to tylko problem związany z tą grą? Dziwni mnie to niezmiernie, dlatego błagam Profesjonalistów o rzetelną odpowiedź.
    Między wierszami kolejne pytanie - dla hd ready lepiej ustawić 1360x768 czy 720p?
    Pozdrawiam, licze na odpowiedz na wszystkie pytania, cholernie nęcą mnie te zagadki i thanks from mountain (-:
    Pzdr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kaku

    kaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prawie wszystkie gry są robione pod 720p pewnie to jest przyczyną.
     
  4. derekk

    derekk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odp, ostatnie zawracanie głowy z mojej strony i zamykam wrota niewyparzonej jamy:p

    Lepiej jezeli konsola skaluje do wyzszej rozdzielczosci (1360x768) czy telewizor przeskalowuje z 720p do natywnej rozdzialki (1366x768)?
     
  5. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    najlepsze rozwiązanie na telewizorze HD ready to miec rozdziałke tak jakby dedykowana - wkońcu HD ready to 720p, czyli rozdzielczosc 1280x720. To tak samo jak z telewizorami niby FULL HD ktore zamiast mieć 1080p (1920x1200) też maja troche mniej i sa jakies tam komplikacuje. jestem prawie pewien ze jak dasz sobie dla swietego spokoju 720p roznicy nie zauwazysz a swieta grafika pozostanie...
    PS na przyszłośc - 720p jest lepsze niż 1080i, a to dlatego iż ta troche niższa rozdzielczosc posiadana przeplot a co za tym idzie lepsza jakośc obrazu...
     
Wczytywanie...

Poleć forum