1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+ 1.1 i dashboard 13599

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TheNaturat94, Październik 17, 2011.

  1. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Witajcie.
    Jestem tutaj całkiem nowym użytkownikiem, i nie bardzo jeszcze ogarniam te wszystkie tematy i sprawy związane z przeróbką konsoli itp.
    Z góry zaznaczę, że szukałem, ale nie bardzo łapię się jeszcze, gdzie czego szukać, zatem komentarze typu: "było" będą zbędne i proszę mi ich oszczędzić..
    Otóż, przejdźmy do sedna sprawy. Posiadam konsolę Xbox360 Elite bodajże z 2008 roku. Konsola została przerobiona jakoś w te wakacje i został w nią wgrany LT+ 1.1. Na samym początku oczywiście był szał: wypalanie gierek ile tylko się da, sięganie po najnowsze tytuły. Jako, że jestem fanem serii Call of Duty, nie mogło obyć się bez Black Ops. Grało się fajnie.. Niestety, dzisiaj, a raczej kilka dni wcześniej pojawił się problem. Była gra, już nawet nie wiem jaka, która wymagała aktualizacji Dashboard'u. Jako iż byłem już w wersji 2.0.13xxxx zgodziłem się i zaktualizowało mi do wersji 13599.. Wszystko działało nadal tak jak powinno, jednak od tamtego czasu nie odpalałem Black Ops'a. Wczoraj naszła mnie ochotą zasięgnąć po Modern Warfare 2 (gra, która również wymaga AP 2.5).. Nagrywam, oczywiście przepuszczając uprzednio przez abgx - wszystko pięknie, zielono... Ale.. Zawsze musi być to 'ale'.. Po włożeniu płytki do napędu, odczytuje mi ładnie jej obrazek w menu głównym i teraz biorę się za uruchamianie gry.. Czarny ekran - czekałem z trzy minutki i nic.. Podobnie stało się z Black Ops. Zapewne wina leży po mojej stronie, aktualizowałem dashboard. Jednakże inne gry nadal działają.. FIFA 12 działa bez zarzutu..., tylko przestały te z zabezpieczeniem AP 2.5.. Chciałem sięgnąć po starszy dashboard, aby powrócić do tamtego stanu, jednakże jak zdążyłem się zorientować, czytając wypowiedzi na tym forum, jest to niemożliwe.. Zatem tutaj pojawia się moje pytanie..? Co może być przyczyną? Czy LT+ 1.1 i 2.0.13599 są ze sobą niekompatybilne? Problemu trochę nie rozumiem, nie ukrywam.. Skąd on się wziął, co go wywołało? I jaki jest na to ratunek, jaka porada?
    Serdecznie proszę o udzielenie jakichkolwiek pomocnych informacji, pozdrawiam. :)
    Dawid.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz ściągnąć tą wersje dla której są patche wgrywane pod najnowszy dashboard oraz nowe LT
    Nowe ap jest chyba od lt+ 1.91 więc musisz zrobić flasha, a jak będziesz robił to odrazu na najnowsze 2.0
     
  4. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Hmm.. Tego się obawiałem.. Konsolki nie przerabiałem sam, wysyłałem ją do Gdańska. Niestety, nie poprosiłem o klucz napędu, byłem tak zafascynowany wiadomością, że mam przerobioną konsolę iż kompletnie o tym zapomniałem. Zatem, nie pozostaje mi nic innego, jak ponownie wysyłać konsolę, lub kupić ten USB Probe, tak? Nie ma naprawdę innego ratunku?

    Jednak nadal nie rozumiem. Call of Duty Black Ops ma AP 2.5, prawda? Zatem dlaczego wcześniej na 2.0.3xxx odpalałem ją przy LT+ 1.1 bez zarzutów, a po uaktualnieniu dasha czarny ekran i nic poza tym?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    MS nie śpi i przy kolejnych updatach dogrywa coraz to nowe zabezpieczenia, tak jak w przypadku gier z AP25, po updatacie system szuka plików na nagranej wcześniej płycie - nie ma ich i gra się nie uruchamia. Trzeba na nowo ją nagrać po uprzendim przepuszczeniu przez abgxa dobrze ustawionego
     
  6. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Zatem, teraz już zwątpiłem. Czy dobrze ustawiony abgx pomoże rozwiązać mój problem? Jak zatem powinien on być ustawiony, gdy wszystko tak czy inaczej jest na zielono..

    http://imageshack.us/g/17/19521282.png/ - moje ustawienia.
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
  9. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
Wczytywanie...

Poleć forum