1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt 1.1 na Lt 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jaroszy, Styczeń 23, 2012.

  1. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Witam. Jestem całkowitym zielonym świeżakiem dlatego kieruję do Was pytanie odnośne flasha mojej konsoli. Posiadam xboxa wersja Phat. Z tego co wiem jest w nim chyba przeróbka Lt 1.1. Rozpoznałem równiez po kablach iż jest w niej LiteOn. Ma żólte kabelki. Nie działają mi najnowsze gry np. Battlefield 3, Call of duty MW 3 oraz Need for speed the run. Czy zmiana na Lt 3.0 coś pomoże ? I czy po takowej przeróbce będę mógł nadal grać w te starsze gry ? Bardzo proszę o odpowiedź ;) Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak, konieczne jest przerobienie firmwaru napędu Twojej konsoli do wersji LT+ v3.0.
    Bez niego nie zagrasz w najnowsze gry.
    Mało tego - by grać w nowe gry, potrzebujesz nagrywarkę LiteON iHAS x24B. ( poszukaj na forum )

    - przerób na LT+ v3.0
    - zaopatrz się w nową nagrywarkę
    - przerób ją ( nagrywarke )
    - nagrywaj gry i graj!

    ( wszystko znajdziesz na forum w odpowiednich działąch )
     
  4. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Chodzi o nagrywarkę w kompie tak ? Tzn ja konsolę chce oddać do kolesia który się na tym zna i on ma odpowiedni sprzet tak że myślę że nie będzie takiej konieczności. A co jeśli chodzi o starsze gry ? Będą normalnie chodziły ?
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jeśli nagrywasz gry u siebie w domu, nagrywarka się raczej przyda.
    Starsze gry będą bez problemu chodziły.
    ( za wyjątkiem kilku tytułów, które obsługują AP2.5, np. NFS HP, Fable 3, Halo Reach, COD MW2, COD BO, AC Brotherhood )
     
  6. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Czegoś tu nie rozumiem czyli po przeróbce na 3.0 np. jeżeli będe chciał nagrać Halo Reach to nie będę mógł tego zrobić tak jak robiłem dotychczas na swojej starej nagrywarce tylko musze zakupić nową o_O Myślałem ze lt 3.0 umozliwię grę w gry objętę zabezpieczeniem AP 2.5 . W tej chwili omijam te zabezpieczenie uzywając 360 game patcher i NFS:HP oraz COD : BO i Assasin brootherhodd działają bez zarzutu na lt 1.1 więc nie wiem czy się opłaca zmiana na lt 3.0 skoro nie będą one działy i + do tego będę musiał kupić nowa nagrywarkę o_O
     
  7. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie do końca się zrozumieliśmy, trochę źle Ci to wyjaśniłem i wprowadziłem Cię w błąd, za co przepraszam.

    Albowiem, wszystkie nowe gry, takie jak AC Revelations, NFS The Run, Batman Arkham City, są w systemie XGD3.
    XGD3 zajmuje więcej od XGD2 i gry nie mieszczą się do końca na zwykłej płytce DVD-DL. ( XGD2 - stare tytuły, np. GTA IV )
    By działały bez żadnych problemów i instalowały się bez problemu na dysk twardy, potrzebny jest iHAS, który nagrywa te gry w 100%.

    Stare gry ( NFS HP, Fable 3, Halo Reach, COD MW2, COD BO, AC Brotherhood ) wymagają tylko przepuszczenia przez abgx 1.0.6 i nagrania zwykłą nagrywarką.
    Sądzę, że zakup iHASA zabezpieczy Cię na przyszłość + w zestawie z LT+ v3.0 będziesz mógł grać bez problemu na XBL, o ile Twoja konsola nie została oflagowana.
     
  8. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Aha czyli teraz już rozumiem. Widze że LT 3.0 daje równiez możliwość gry sieciowej na XBL bez obaw przed banem konsoli. To dobra wiadomość. Dzięki za informację. Mam jeszcze jedno pytanie mianowicie ile może kosztowac taka nagrywarka ?
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
  10. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Z pewnością nie jest oflagowana gdyz nigdy nie była podłączana do internetu ;) Jest niestety mały problem mój komputer ma stare podejście pod nagrywarkę shit a tu widze już nowe wtyki ;/ Więc nic z tego .. A zmiana na 2.0 pomogła by coś w tej sprawie ?
     
  11. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
  12. Jaroszy

    Jaroszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Oj dużo z tym roboty i duże koszta ;/ 82 + 30 + 50 + kilka płyt wychodzi niezła sumka no ale cóz. Pomyślimy . Dzięki za wszelkie info i Pozdrawiam
     

Poleć forum