1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt 1.1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil_77, Grudzień 26, 2011.

  1. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam zamiar kupić Xboxa z przeróbką LT 1.1.
    Jako że na tych przeróbkach się nie znam za bardzo, chciałbym spytać co to za przeróbka? Czy to jakaś najnowsza, bo wiem że są przeróbki 2.0 najczęściej, co sugerowałoby że są nowsze, lepsze od tej 1.1. Wiem też że niedługo wychodzi 3.0. I moje pytanie jest takie:
    1. Czy na tej 1.1 pójdą wszystkie nowe gry, i te co jeszcze będą wychodzić?
    2. Czy trudno jest wgrać jakąś inną przeróbkę, czy świeżak w sprawach przerabiania Xboxów da sobie radę?
    Mogę powiedzieć że w ogóle nie interesuje mnie Live, chcę grać na singlu i tylko do tego kupuję konsolę. Chcę żeby działały takie gry jak Fifa 12, Battlefield 3 na singlu.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Na 1.1 zagrasz tylko w starsze gry, te nowe z AP25 i XGD3 nie pójdą musi być LT+2.0, Na faty już jest LT+3.0 na slimy jeszcze trzeba poczekać.
    Jeśli w twojej konsoli będzie Liteon (bo ten co kupujesz to zapewne fat) to potrzebujesz Probe aby zczytać klucz, w slimach trzeba jeszcze odblokowac napęd poprzez drillowanie w chipie lub cięcie ścieżek.
     
  4. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak dostałbym od poprzedniego właściciela ten klucz to co mi zostaje żeby zrobić update do LT+3.0?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    To tylko byś musiał rozkręcić konsole, podłączyć napęd przez SATA do kompa i wgrać LT+3.0 przez JungleFlashera lub DosFlasha co tam wolisz.
    Jak masz kompatybilny kontroler na płycie głównej to obejdzie się bez przejściówek.
     
  6. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale rozmawiałem ze sprzedawcą, i powiedział mi że to przeróbka robiona w profesjonalnym serwisie w wakacje tego roku. Jakie gry nie będą działały? Czy w taką Fifę 12 czy Gears of War 3 zagram czy nie?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Może być obojętnie jaki serwis, zawsze muszą wgrywać najnowszą (na chwile kiedy przerabiasz) jak robił we wakacje to masz najprawdopodobniej przeróbke LT+1.9 więc zagrasz w gry z AP25 a w XGD3 już nie. W Fifę zagrasz w Gears od War 3 już nie bo jest w formacie XGD3, więc jest potrzebny update do LT+2.0. Najlepiej jak dałby Ci klucz i sam byś sobie zaaktualizował, Jak nie da to sam też powinieneś dać rade zczytać.
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  9. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale gościu powiedział że przeróbka to LT+1.1 więc myślę że taka jest.
    A jest taka opcja, że będą miał tą konsolę i jak kupię na przykład Gears of War oryginalną w sklepie to wszystko będzie działało? Czy oryginalna też nie będzie działała?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    To ja nie wiem :p We wakacje najnowsza była LT+1.9 to taką powinni wgrać.
    Oryginał powinien odpalić a nawet musi, ale po co kupować jak możesz zrobić Update do LT+2.0 i wszystko będzie śmigać.
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    oryginalna bedzie dzialac
     
  12. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No po prostu ja się w ogóle nie znam na przerabianiu Xbox'a, więc zakładam z góry że nie zuptejduje go do LT+2.0 i będę musiał się męczyć z tym 1.1.
    Dobra, dzięki wszystkim, temat do zamknięcia.
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak nie czujesz się na siłach to oddaj do serwisu, powinni Ci to zupdejtować za 40-50zł
     
  14. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Jak masz przeróbkę lt 1.1 to kiedy będziesz chciał zagrać w najnowsze gry np fifa 12 albo w gry z xgd3 to usunie Ci przeróbkę i będziesz musiał od początku przerabiać....
     
  15. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co jakbym kupił Slima przerobionego LT+2.0? Wszystkie najnowsze będą chodziły bez problemów? I jak później z aktualizacją Slima do 3.0?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Jak nie ma cichej aktualizacji (nie byl podlanczany pod liva) to na 2.0 we wszystko zagrasz poki co a lt 3.0 narazie nie ma slimke
     
  17. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzę też że na Allegro są już Jaspery z LT 3.0. Czy to jest już to ostateczne LT+3.0 i jak to kupię to będę miał spokój z przeróbkami na jakiś czas?
    Jak myślicie, lepiej kupić Jaspera z LT+3.0 czy Slima z LT+2.0? I czy w tym LT+3.0 też mam pytać o tą cichą aktualizację?
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  19. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ta cicha aktualizacja na jakiej zasadzie się wgrywa? Czy jak mam w domu Wi-Fi to na czas włączania Xboxa musze wyłączać router czy jak to wygląda?
     
  20. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak zalogujesz siię na live to złapiesz cichą aktualke, wtedy nie będą działały XGD3 i AP25. Jak masz LT+3.0 to już tego problemu nie ma bo on to omija. Bierz slimke i se poczekasz na LT+3.0.
     
  21. Kamil_77

    Kamil_77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pytanie.
    Mianowicie, mam zamiar kupić tego Xboxa: Xbox 360 20GB JASPER (NOWY LT+ 2.0 ) GWARANCJA (2019719137) - Aukcje internetowe Allegro
    Czy pójdą na nim najnowsze gry?
     

Poleć forum