1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 2.0 czy warto przerabiać???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piciu29, Październik 8, 2011.

  1. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam czytałem to forum szukałem postów po części znalazłem odpowiedź a po części nie do końca. Mianowicie mam w moim xboxie na chwilę obecną IX 1.9LT wiem iż aby zagrać w nowe gry musi być 2.0. Nie do końca rozumiem jak to jest jeden pisał iż znów wtedy stare gry trzeba przepuszczać przez abgx żeby dograło nowe patche i jeszcze raz wypalić grę (tak pisał ktoś odnośnie NFS HOT PURSUIT), ja w chwili obecnej po jakiejs aktualizacji bodajże po wgraniu mortal kombat nie mogę zagrać jedynie w COD Black Ops (robi się czarny ekran). CZy po wgraniu tego LT 2.0 ci co go mają nie mają problemów ze starszymi grami? Czy napewno wszystko działa? Te nowe typu bodajże : Fifa 12, PES 12, GOW 3, Dead Island, NBA 12, Driver to już potrzebują IX lt 2.0 tak? Drugie pytanie czy lepiej wypalać iMG burn (wyszła aktualizacja), czy tym clonem cd jak to wygląda gdyż trochę różnych opini widziałem i czy przed nagraniem też trzeba jakimś agbx-em sprawdzać?, pozdrawiam, dzięki za odpowiedzi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Nie minie Cie to. Bez 2.0 nie zagrasz w gow3, nba, rage.. i kazda nowa gre
     
  4. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale czy ze starszymi grami nie będzie problemów? nie trzeba będzie na nowo ich nagrywać przypadkiem?
     
  5. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    wstrzymaj się jeszcze pare dni. Coś jest nie tak z FW bo nie bootuje Forzy. Ma wyjść poprawka czyli prawdopodobnie nowy fw ale nie ździwił bym się jak by naprawił to ABGX
     
  6. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też się jeszcze zastanawiam nad tą przeróbką. Obecnie mam lt 1.91 i gram w gry Dead Island, Dirt 3, Green Day Rock Band i co mnie jeszcze trzyma przed przerobieniem? To czy będę mógł grać w te gry na lt 2.0 bez ponownego patchowania i nagrywania na płyty. Proszę o odpowiedź.
     
  7. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    I siejesz niepotrzebny ferment, bo nie czytasz dokładnie. Plotka o wadzie LT 2.0 została zdementowana. Wszystko z nim w porządku, to błedny był iso gry, czy też wersja na jtaga.

    Panowie, jeśli macie LT 1.91 i dasha 13599 i gry z AP25 wam chodziły, to przy 2.0 też będą chodzić bez potrzeby ponownego patchowania obrazów. Jeśli jednak macie starsze przeróbki, to nie ominie was ponowne nagrywanie tych gier. Mowa tu oczywiście tylko o grach z AP25. Reszta działa bez zarzutów
     
  8. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów

    Dzieki wielkie :) ze mnie sprostowales meczylo mnie to caly czas a teraz moge spac spokojnie. Jeszcze raz dzieki

    Sent from my X10i using Tapatalk
     
  9. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    chris von d pytanie do ciebie napisałes że jak macie lt 1.91 a gdy sie ma 1.9 to z tymi grami 2.5 bedzie ta jazda na nowo przerabianie obrazu itp, jesli teraz gram w nfs hot pursuit crysis to jak przerobie to znów bede musiałto nagrywac na nowo?
     
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    zależy jaki masz dash. Jeśli 13146 lub 13599 to nie trzeba nagrywać. Poza tym Crysis nie ma AP25
     
  11. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    M$ ma w planach wypuścić tej jesieni nowy update do konsoli czyli on usunie przeróbkę (LT 2.0). Więc jeśli mam 1.9 i 13599 to lepiej się wstrzymać tym bardziej, że mam w co grać... tak?
     
  12. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nikt nie wie co ten dash listopadowy zrobi. A decyzja co robić zależy tylko i wyłącznie od ciebie
     
  13. Niver

    Niver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Ja mam tak samo, więc myślę żeby lepiej poczekać... skoro jest w co grac a nic nie wiadomo co dash nowy wprowadzi... dlatego ja czekam na nowy update a później dogrywam 2.0
     
  14. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A tak jak tutaj mówicie to ten nowy dash który rzekomo ma wyjść w listopadzie to będzie tylko to jesli ktoś z netu go pobierze, czy będą go miały również gry wychodzące w niedalekim czasie czyli do końca tego roku powiedzmy, ja ostatnią aktualkę robiłem z gry mortal kombat (aktualizacja konsoli) i potem nie mogłem zagrać już w COD Black Ops
     
  15. Kierowca Bombowca

    Kierowca Bombowca Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Od kilku dni zastanawiam sie nad przerobieniem mojej konsoli.Zdania sa podzielone wiec jako ze jestem laikiem w temacie przerobek sam juz nie wiem jaka decyzje podjac.Zamierzalem oddac konsole do serwisu koszt 60zl.Nie sa to duze pieniadze tylko trapi mnie jedna rzecz.Mianowicie ludzie pisza o majacych wyjsc wkrotce poprawkach do obecnej przerobki.Mam rozumiec ze kazdorazowo gdyby takowe poprawki ujrzaly swiatlo dzienne musialbym biegac do serwisu i ponownie poddawac konsole zabiegom.No i w tym momencie mam kilka pytan:
    1)Kazda poprawka wiaze sie z kosztami czy serwisany robi nam ja za free?
    2)Co jaki czas takie poprawki wychodza?
    3)Czekac czy przerabiac ?
     
  16. mietek52

    mietek52 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2011
    Posty:
    187
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1)To zależy od gostka.Mój gostek od przeróbki bierze 50zł,za pierwszą przeróbke.A za kolejne aktualizacje do nowszych wersji 35zł.
    2)To wszystko zależy kiedy microsoft wprowadza nowe zabezpieczenia
    3)Hmmm... na to pytanie sam,sobie musisz odpowiedzieć.Nikt za ciebie nie wybierze.Ja osobiście dość długo już czekałem na LT+ 2.0,aktualnie mam LT+ 1.1. I postanowiłem,że przerobie ;)
     
  17. Wassyl18

    Wassyl18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam do was drobne pytanka czym się będzie różnić działanie mojej konsoli z LT 1.91 i dash 13599 a tym jak wgram lt 2.0 ?
    2) Już sie z tego postu dowiedziałem że starsze gry takie jak BC 2 na lt 2.0 pójdą normalnie ale w przypadku GoW 3 i innych gier które w nazwie przy pobieraniu mają napisane JTAG nagrywa się na płyty czy na dysk (przy lt 2.0) Jeśli na płyty to w taki sam sposób jak robiłem to dotychczas w ImgBurn ?
     
  18. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Jezu błagam pozamykajcie takie tematy bo już można sę porzygać jak się czyta to wszystko, jeden wielki śmietnik.
     
  19. kania-ssj4

    kania-ssj4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Janów Lubelski
    UP...To może już całe forum zamknąć?..Po to jest ten temat aby rozwiązywać te problemy a śmietnik to jak narazie ty robisz...
     
  20. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    To już był offtopic, a post zawierał same sprzeczności jak nagrywanie gier na dysk na NIE LT itd. Na prawdę to forum jest tak obszerne, że można WSZYSTKO znaleźć nawet bez szukajki. Wchodzimy tylko w interesujący nas dział,a większość będzie jak na tacy.
     
  21. Piciu29

    Piciu29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzisiaj rzekomo wysedł jakis update od M$ tak ktoś pisał pytanie czy to coś będzie miało związek z LT 2.0 czy będzie to zupełnie coś innego?
     
Wczytywanie...

Poleć forum