1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 2.0, gry XGD3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez freqen, Wrzesień 1, 2012.

  1. freqen

    freqen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem z grą Sleeping Dogs. Ściągnąłem grę pod LT 3.0. Przerobiłem ja na LT 2.0 programem Xbox Backup Creator (według instrukcji). Nie przepuszczałem już gry przez abgx. Grę wypaliłem w IMGburn z opcją truncate. Zainstalowałem ją na dysku HDD z użyciem tricku z mp3. Gdy wczytuję grę nadal wyskakuję komunikat odnośnie "Nierozpoznanej płyty". Gdzie popełniłem błąd?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamk4

    adamk4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stalowa Wola
    A jaka nagrywarka nagrałes gre?
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niektórych gier nie uruchomisz po nagraniu metodą truance

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. freqen

    freqen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywarka zwykła od laptopa : LG HL-DT-ST dvdram gsa-t40n. Nagrywałem nią wcześniej wszystkie gry na LT 2.0 i wszystkie działają ok. Czy potrzebna teraz mi nagrywarka iHasa ?
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no najlepiej tak koszt 70 zl :) i problem z glowy + ewentualnie adapter jak masz lapka 30 zl wiec 100 razem :)
     
  7. freqen

    freqen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a póki nie kupie tej nagrywarki, jest opcja żebym to zrobił bez niej ? bo czytałem na forum i ludzie normalnie tak robią i im wychodzi. Na stronie torrentów z tą grą ludzie opisują ten sposób i normalnie im działa.

    P.S wafel23 nawet ty opisujesz ten sposób pod postem z tą grą :)
     
  8. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja też mam problem z nagrywaniem gier na Xbox 360, tyle że nie SleepingDogs tylko np. Fable II. Wyskakuje mi taki błąd Imageshack - bdnagrywania.jpg Nie wiem co się dzieje. Zmarnowałem już 5 Verbatimów :mad: Błąd pojawia się także przy nagrywaniu innych gier z zabezpieczeniami XGD2 (chyba z XGD2 bo mają 7.29GB, a z XGD3 są chyba po 8BG+). Moja nagrywarka to LG HL-DT-ST DVD-RAM GH22NS30 z wgranym FW 2.0. Czy potrzebuję jakiejś specjalnej nagrywarki do nagrywania gier na Xbox 360 z zabezpieczeniami XGD2? Czy dopiero jak bym chciał nagrywać gry z zabezpieczeniami XGD3 to musiał bym zmienić nagrywarkę? Jestem zielony w temacie. Jeśli to możliwe prosił bym o szybką odpowiedź, bo już nie wiem co robić :(
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no ja wypalalem kiedys zwykla nagrywarka gry xgd3 i xgd2 i wszystko smigalo , te nagrane stara nagrywarka teraz nie instaluja sie na hdd ale moge grac z plyty , wypalalem na imageburnie bez zadnych ustawien z tego co pamietam opcja truncate
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    sprobuj clonem :) moze pomoze
     
  11. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak nagrywałem pierwszy raz to nagrywałem Clonem i jak było 100% wyskoczył jakiś błąd i z głośników poszedł tak jakby kobiecy głos "Ohh No" i lipa :( Nie wiem co robić, nie chcę marnować więcej płyt i chciałbym uniknąć zakupu nowej nagrywarki. Da się coś zrobić, żeby na moim LG nagrać gry na Xbox 360?

    PS: Dodam, że na konsoli mam LT3.0

    PS2: Podczas nagrywania gier na Xbox 360 cały czas miga lampka ta w napędzie.

    PS3: Dodam, że jak nagrywałem grę Call of Duty 4 Modern Warfare w wersji na PC, także na dwuwarstwową płytę i także przez ImgBurn to się nagrało prawidłowo.
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    niestety gry na xboxa to nie to samo co pc :) gry nagrywane na zwyklej nagrywarce to loteria u mnie sie palily normalnie a ile stracilem to tez szkoda tematu pewnie jeden ihas wiecej juz by byl :) moim skromnym zdaniem zainwestuj
     
  13. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak bym kupił taką nagrywarkę LiteOn iHAS124-19-B (iHAS124-19-B) - opis, informacje, dane techniczne produktu to mógłbym nagrywać gry z XGD2 i XGD3 w 100%? Na pewno wszystko było by dobrze? Wolę być pewnym, bo nie chce wydać kasy na nagrywarkę, jeżeli problem by nie znikną.

    PS: Czy jak bym kupił tą nagrywarkę, to musiałbym doinstalowywać jeszcze jakieś FW czy coś w tym stylu?
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no literka B jest najwazniejsza sprawa , jak juz kupisz (podlaczasz do PC lub laptop-sata usb przejsciowka potrzeban koszt 30 zl lub lepsza 60 zl ) wgrywasz FW pod swoj model nastepnie FW pod plytki i wsio tu poczytaj jak wgrac X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl no i plyty verbatim i platinum takowe warte uwagi moim zdaniem inni pewnie poleca inne OMEGA itp :) ale to tylko twoj wybór
     
  15. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Kurcze nie ogarniam o co chodzi z tymi przejściówkami. Nie mam laptopa, tylko PC to muszę jakieś przejściówki dokupywać jeszcze?
     
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    pisalem jak pc to nic podpinasz zamiast starej , do laptopa przejsciowka potrzebna :) moze zle to ujalem w zdaniu :) ale chodzilo o lapka ...
     
  17. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Aha spoko :D Dzięki za pomoc wafel23. Spoko z Ciebie gościu :D Teraz muszę tylko namówić rodziców żeby dali kase na nową nagrywarkę :D
     
  18. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    hehe do pracy :) po zakupie mniej wkur...a się że plyty zmarnowane :)
     
  19. Julexking

    Julexking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeszcze jedno pytanko: Czy jak kupię tą nagrywarkę to też będzie ryzyko że może się nie nagrać, czy zawsze będzie 100% pewności że się nagra?
     
  20. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Ja wypaliłem już 10 płyt - od piątku - i każda ********** nagrana, wszystko się ładnie instaluje na dysku i działa.
    Nagrywam iHAS 124 B
     
  21. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    pametajcie żeby dobry soft wgrać odnośnie płyt jakie nagrywacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum