1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt+ 2.0 gry ze starego xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mathausik, Grudzień 19, 2011.

  1. mathausik

    mathausik Banned

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam pytanie. Jak wyglada sytuacja z graniem w gry z pierwszego xboxa na lt+ 2.0. Chodzi mi o dzialanie bez internetu tzn nie mam mozliwosci pobrania aktualizacji z internetu poprzez konsole. I jeszcze jak nagrywac gry zeby dzialaly i na jakich płytkach. Czy mogą byc zwykłe czy musze na DLkach. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zadyma

    zadyma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam lt+ 2.0 i działają mi tylko oryginały ze starego xboxa i tak tylko na płytach DL i najlepiej na Verbatimach.
     
  4. mathausik

    mathausik Banned

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chodzi mi o pirackie gry ze starego xboxa i na jakie płyty je nagrywac. To ze gry na x360 nagrywa sie na DLkach + Verbatim to wiem akurat.
     
  5. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gry z pierwszego iksa też trzeba nagrywać na DLkach. Musisz mieć odpowiednio spreparowany obraz, będzie zajmował tyle co gra XGD2, czyli prawie 8GB. Obrazy możesz znaleźć na forum x360iso.com, ja stamtąd pobrałem działające San Andreas. Kolejna rzecz - musisz sobie wrzucić tzw. Compatibility Pack, czyli dane które umożliwią ci granie w XGD1.
    http://www.xbuc.net/uploads/backwards.zip - nie obiecuję, że ta paczka zadziała, bo mi konsola sama pobrała aktualkę, ale spróbuj. Piszą, żeby to $SystemUpdate wypalić na płytce ale może pójdzie z pena tak jak update dasha.
     
  6. mathausik

    mathausik Banned

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak taki obraz przygotowac zeby dzialal?
     
  7. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety nie znalazłem wiarygodnych informacji na ten temat. Najlepiej znaleźć upload, który został potwierdzony. Jeżeli obraz ma te 7GB z haczykiem to powinien działać na 360, te mniejsze są na pierwszego iksa. Tylko nie patrz na rozmiar rara, bo większość tego obrazu to puste miejsce, więc rar może mieć 3-4GB, a iso w środku 2 razy tyle.
    Aha, layerbreak jest też inny dla tych obrazów. Jak będę w domu to ci sprawdzę jaki.
     
  8. mathausik

    mathausik Banned

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  9. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to przy San Andreas miałem layerbreak=1913760, ale przeglądając dzisiaj tutki na necie przewijały się też inne wartości :/ Bardzo możliwe, że layerbreak zależy od gry. Jak znajdziesz upek na jakimś forum to przejrzyj odpowiedzi, jest szansa, że ktoś potwierdzi działający LB.
    A tak w ogóle zacznij od sprawdzenia czy dana gra jest kompatybilna z X360 - List of Xbox games compatible with Xbox 360 - Wikipedia, the free encyclopedia
     
Wczytywanie...

Poleć forum