1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 2.0 i próba nagrania NFS The Run za pomocą IMGBurn oraz CloneCD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grisza1010, Grudzień 12, 2011.

  1. grisza1010

    grisza1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie,

    wczorajszego dnia uzbroiłem się w przeróbkę LT 2.0 oraz 3 płyty Verbatim DVD+R DL. Postanowiłem nagrać Need For Speed The Run.

    Tak więc odpaliłem CloneCD i wszystko ustawiłem tak jak w tutorialach z tego forum (za dużo ustawień to tam nie ma). Wsadzam płytkę: po minucie wypluwa płytę i nawet jej nie nagrywa. Dzieje się tak samo w przypadku IMGBurn. Nagrywarka jest z laptopa : Slimtyle DVD A DS8A5SH SATA. Ogólnie na tej nagrywarce już nagrywałem płyty dwuwarstwowe jednakże nigdy gier na X360. W przypadku innych danych, wszystko szło gładko.

    Następnie postanowiłem pojechać do starego mieszkania i wziąć starego laptopa w którym jest nagrywarka HITACHI. Włączyłem CloneCD i zaczął nagrywać. O dziwo nagrywało się klawo do momentu 50 % - podejrzewam, że tutaj powinna być zmiana warstwy. No i się wywalił. Też nie nagrał.

    W wyniku czego nie mam możliwości sprawdzenia czy przeróbka działa dobrze.

    Nie ukrywam, że kupno kolejnych 50 płyt Verbatima nadszarpnie mój budżet dość poważnie, dlatego zastanawiam się czy nie kupić narazie 10 płyt Esperanzy czy Omegi i pokombinować z nimi.

    Może macie jakieś inne sugestie za które będę wdzięczny,

    Pytanie poboczne: Czy są jakieś gry, arcade czy cokolwiek co mogę nagrać na płytę DVD5? W celu sprawdzenia przeróbki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Gry na xboxa nagrywa sie na plytkachh dvd+r dl. LT2.0 do odpalania nowych gier np nfs the run potrzebuje tylko plyt verbatim i specjalnej nagrywarki liteon ihas-xxB z fw ltmax oraz najnowszej wersji omgburn.

    Hmm chaotycznie to napisalem bo przez telefon. Jednak wszystko jest dokladnie z obrazkami wyjasnione wystarczy ze w google wpiszesz "xgd3burn.pdf" tam jest wszystko opisane. Po angielsku ale jest albo poszukaj na forum gdzies byl poradnik.


    Sent from my X10 using Tapatalk
     
  4. grisza1010

    grisza1010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za pomoc.

    Czyli reasumując na dzień dzisiejszy żadnej nowej gry nie nagram na płytce nie mając tej nagrywarki?

    A jak to jest ze starszymi grami, np. Alan Wake?

    Poza tym wydaje mi się, że problem może tkwić w nagrywace. Spróbuje nagrać gry na jeszcze dwóch komputerach. Ale tym razem kupie płyty Esperanzy. Chociaż dziwi mnie bo nagrywałem np. na Omegach dwuwarstwowych i nagrywało dane bez żadnego problemu (film).
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    więc tak - powiem Ci jak ja to nagrywam gry ( na laptopier Acer z 2008 roku ) :

    1. pobieram ImGBurn ze strony producenta
    2. instaluję
    3. odpalam
    4. wybieram opcję: Write Image file to disc
    5. klikam na wybieranie pliku: wskazuję plik .dvd znajdujący się wraz z obrazem ISO
    6. klikam Write

    i nic nigdy nie zmieniałem w opcjach, ustawieniach itp. - nagrywam na tanich płytkach GIGAMASTER - wszystko nagrywa się dobrze ( x3 lub x2,4 speed )

    w XGD3 - wybieram opcje Turncate

    i tyle...
     
Wczytywanie...

Poleć forum