1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 2.0 nie czyta płyt

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez maciekklb, Październik 7, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. maciekklb

    maciekklb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Zabrałem się dzisiaj za przeróbkę mojego xboxa. Miałem problem z wgraniem nowego dasha 13599. Wyskakiwał mi błąd podczas aktualizacji, nawet z oryginalnym firmware. Wgrałem odrazu LT 2.0, po czym wgrałem dasha 13599 bez problemu. Sprawdziłem konsole - niestety nie czytała płyt. Wgrałem na nowo LT 2.0, bo pomyślałem, że aktualizacja usunęła przeróbkę. Jednak po ponownych wgraniu LT2.0 xbox nadal nie czyta gier (kominikat odtwórz DVD) a gdy włożę grę z XGD3 to wyświetla "zagraj w grę" ale gra się nie uruchamia.

    Macie jakiś pomysł, żeby temu zaradzić?

    Z góry dzięki za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJTOMEKK

    DJTOMEKK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Moglbys wstawic log z JF
     
  4. maciekklb

    maciekklb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie zapisałem loga z JF, ale wgranie i weryfikowanie flasha przebiegło prawidłowo... Czy powodem może być to, że nie zaktualizowałem dasha na orginalnym firmware?
     
  5. lookhash

    lookhash Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    raczej nie ja aktualizowalem online majac dash przed 13599 i LT1.9 zaktualizowałem do najnowszego nie skasował przerobki a potem LT2.0 i wszystko gra. Jaki plik z paczki LT wrzuciles do JF??
     
  6. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli chodzi o gry z XGD3 to ściągaj tylko scenowe RROD, COMPLEX etc, nagrywaj zgodnie z instrukcją w pliku *.nfo załączonym do obrazu. Jeśli masz gry z AP 2.5 to ściągnij jeszcze raz obraz interesującej Cię gry i przepuść przez ABGX z zaznaczoną opcją Autofix Threshold - Level 3.

    Ja ściągnąłem nie scenowe GOW 3 i miałem dokładnie to samo, wyświetliła mi się "okładka" gry i mogłem uruchomić,obraz zrobił się ciemny po czym wywaliło mnie spowrotem do menu głównego. Z obrazem od RROD nie było żadnych problemów.
     
  7. Fellert

    Fellert Guest

    Hmm a ja bym obstawiał ze albo nie ten firmware albo zrobiłeś to co ja ostatnio czyli załadowałeś firmware lt i nie dałeś spoofa żeby przekopiowało klucz do firmwaru z napędu.
     
  8. byqu

    byqu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bytom
    Sprawdź czy nie wgrałeś tego fw do zgrywania kopii XGD3. Jest to fw 0800 jak dobrze pamietam.
     
  9. maciekklb

    maciekklb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wgralem firmware 0225 lt 2.0 (nie pamietam dokładnej nazwy) ten do wszystkich liteonów po aktualizacji dasha. Zaladowalem klucz z pliku dummy. Mialem tylko problem przy robieniu liteon erase - komputer przy tym strasznie mulił, ale proces przebiegł pomyślnie...
     
  10. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    kiedy wgralem lt 2.0 to podczas zgrywania jakiejkolwiek gry na dysk konsoli wyskakiwal blad,teraz juz to przeszlo ale widze roznice,tak jakby naped lipniej czytal plyty...
     
  11. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Dokładnie mam to samo po wgraniu 2.0 napęd inaczej czyta płyty niektóre się wręcz nie nadają i musze nagrywać po 2 razy żeby dało sie zainstalować...
     
  12. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie nagrywaj po dwa razy bo to nic nie da...plyta jest nagrana ok tylko naped raz ja czyta gorzej a raz lepiej,musisz probowac i probowac do skutku...naprawde szkoda plyt
     
  13. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Nie szkoda płyt bo po prostu raz nagrana nieda sie zainstalowac i nie dziala gra, wyskakuje blad ze niby brudna plyta. 2gi raz jak nagrywam to gre czyta juz w porzadku.
     
  14. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Hm, to może wina nośników lub samej nagrywarki ? ja mam TEAC DV-W524GS używam płyt TDK (zielonych) i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. Dla mnie to osobiście dziwne, jak jedną czyta a drugiej nie.
     
  15. nargruch

    nargruch Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    problem z wypaleniem

    Witam, mam nagrywarkje pionnera DVR-K16RA i jak dotad wszystkie gry bez XGD3 mi wypalaly sie bez problemu, teraz wypalilem Drivera I GOW3 raz clonem raz imburn i jest ten sam efekt odpalam gre i po kilku sek powrot do menu xboxa. Wie ktos co to moze byc za przyczyna, LT 2.0 wgrane
     
  16. fizik

    fizik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wybaczcie trochę się wtrącę w wątek ale właśnie próbuję nabyć maksymalną wiedzę żeby nie zrobić błędu. Jakie jeszcze wersje można pobierać oprócz RROD i COMPLEX? Chcę grać online, więc interesuje mnie na co mam zwracać uwagę

    Czy ta instrukcja nagrywania w pliku *.info to jest dokładnie to czy trzeba robić jakieś inne kombinacje? http://xboxforum.pl/iso-f31/[tutorial]-jak-nagrywac-gry-z-xgd3-na-plyte-dvd-r-dl-103388.html
     
  17. maciekklb

    maciekklb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a czyta wam starsze gierki? Mi konsola przestała je czytać. Tylko gry z xgd3 wczytuje, ale nie pokazuje się obrazek gry, pisze tylko zagraj w grę, a po włączeniu wraca do menu. Myślicie, że ponowny flash na innym kompie załatwi sprawę? Na moim zaczyna mulić przy opcji erase i może z tego powodu nie zapisuje się dobrze flash, bo musze 2 razy użyć funkcji write...
     
  18. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    a możesz podać dokładne nazwy obrazów tych gier ?
     
  19. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz, specjalnego wyboru nie ma, COMPLEX,RROD,DNL, przynajmniej jeśli chodzi o XGD3. Link który dałeś do tutka jest dobry, tak trzeba właśnie robić. Oczywiście jeszcze są gry z naszych rodzimych ripperów jak szopasquad, ale oni mieszają coś w obrazach z lokalizacjami językowymi i ABGX wywala na końcu błąd. Grać się da, ale ryzyko flagi/bana zapewne wzrasta.
     
  20. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja myślę, że najlepiej byłoby zrobić tak, użyć dosflasha, wgrać najpierw oryginalny FW, a na to dopiero LT+ 2.0. Spróbuj, jedyne co masz do stracenia to trochę czasu. ;)
     
  21. fizik

    fizik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Thx za odpowiedź.
    A czy te obrazy od powyższych grup trzeba przepuścić przez ABGX?
    I jak to jest ze starszymi grami? Szukać już takie pod lt 2.0 czy przepuszczać przez abgx? Na forum są instrukcję jak posługiwać się abgxem ale nie wiem kiedy go wykorzystywać

    PS: Na razie mam cały czas nieprzerobioną konsolę-do tej pory były u mnie same oryginały... Ale sytuacja finansowa się troszkę pogorszyła i chce jednak przerobić tym LT 2.0. W sumie nie wiem czy czekać na nową aktualizację dasha czy teraz przerobić konsolę? Podobno przy LT 2.0 nie jest możliwe by aktualizacja usunęła przeróbkę?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum