1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

lt 2.0 samsung

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez byra, Październik 5, 2011.

  1. byra

    byra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja z lt 2.0 dla napedu samsung w konsoli
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. byra

    byra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    panowie jestem laikiem w tych sprawach nieby pisze na tej stronce co kolega podal wyzej ze jest wydane na samsunga ale mam watpliwosci jakos czy to jest soft do ripowania czy zebym mogl grac ??
     
  5. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Jeśli chodzi o samsung'a to w folderze Firmware masz plik LT-sammy-v2.0.bin i to niby nim powinienes flashować, problem polega na tym ze mam samsung'a ms28 sflashowałem sobie tym firmware'em napęd , Fifa 2012 działa czyli okej ale gry z tym nowym zabezpieczeniem nie bardzo mimo że kopiują się bez problemu na HDD od Xboxa , po włożeniu płyty mam obrazek z gry , gra zainstowania na hdd a mimo wszystko wywala błąd w stylu " nie można odczytać płyty " . Dodam że mam gry Warhammer Space Marine oraz Dark Souls i ani jedna ani druga nie odpala się.
     
  6. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    Masz spoof napędu? Inne gry z AP25 ci działają?
     
  7. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Prawdę mówiąc własnie nie do konca rozumiem pojęcia SPOOF ale wiem ze w Jungleflasherze ... firmware ktory nadaje jest oznaczony jako ten samsungowy i nie jest pogrubioną czcionką napisane Spoofed....PLD i tak dalej.....z kolei jak mialem LT1.1 to mialem w firmwarze napisane Spoofed..... , obecnei nei mam...mam klucz pobrany i załadowowany LT2.0-sammy.bin i oznaczony napęd jako TS...coś tam w kazdym razie ten samsungowy z MS28
     
  8. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    Spoof jest wtedy gdy oryginalny napęd w Xboksie został zastąpiony innym napędem.

    Kiedyś było to popularne, gdy napędy LiteOn były nieprzerabialne, montowano zamiast nich najczęściej napędy BenQ lub Samsung. Napisz datę produkcji konsoli to wtedy pomyślimy czy Samsung był tam montowany seryjnie.
     
  10. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    @t3rror :

    Data produkcji to 2008-09-03 ( tak pisze na odwrocie konsoli )

    @darmon :

    Dziękuje za zainteresowanie nie mniej jednak ja nie mam problemu z E66 :) po prostu mogę zainstalować nowe gry z tym XGD3 na HDD od konsoli ale gdy naciskam "uruchom" to ukazuje się komunikat że nie można odczytać z płyty , dodam że Fifa 2012 działa poprawnie.
     
  11. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    No tak. Wygląda na to, że zamiast LiteOn masz wsadzonego Samsunga.
    Problem polega na tym, że LiteOn obsługuje AP25 a Samsung nie. Konsola spodziewa się odpowiedzi AP25 których Samsung nie dostarcza. Jedyne co możesz zrobić to skombinować jakiś Xboksowy napęd z obsługą AP25, najlepiej LiteOn DG-16D2S.
     
  12. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Tylko jak to możliwe :) skoro konsola została zakupiona w sklepie ?

    Inne gry działają , Cursed Crusade też ....TDU 2 MK9

    oraz takie info ze tylko ....zrobienie na orginalny samsung firmware pozwolilo mi na update Dashboard'u na najnowszy , jak mialem spoofed jako liteon to nie przechodzil ten update
     
  13. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    :confused: Nówka? Sam ją przerabiałeś jako pierwszy użytkownik?
     
  14. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
  15. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    No to powinno działać...

    Zobacz czy zostałeś oflagowany na AP25 - [thread=32033]XVal[/thread].

    Samsung z kwietnia '08? Coś nie tak...
     
  16. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Konsola nie była nigdy podłączona do internetu , chyba oflagowanie nie wchodzi w grę.

    Mówie calkiem powaznie ze zakupilem konsole w sklepie i sam ją przerobilem domowym sposobem, uzylem co prawda do tego JF187 a widze ze wyszedl nowy, przy nagrywaniu mialem błędy , jedną plyte nagralem imgburnem na overburn i ona wysypala sie przy 97% , zamknąl sesje.... a tą drugą opcją nagrał do konca ale nie wszystkie dane w sensie nagral 8,5 GB a bylo do nagrania 8,7 GB , płyty to TDK DL ... no chyba ze faktycznie coś źle nagralo ale czy wtedy skopiowalby zawartość gry na HDD ?
     
  17. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    Oflagowanie jest lokalne. Jeżeli masz flagę przez AP25, to znak że Samsung nie może być oryginalnym napędem z konsoli.
    Płyty są raczej dobrze wypalone.

    Sprawdź flagę przy pomocy XVal-a oraz napisz czy działają ci inne gry z AP25 takie jak: CoD:MW2, CoD:BO, NFS:HP, AC:B, Halo: Reach, Fable III.
     
  18. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    okej , dam znać jutro ;-)
     
  19. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Faktycznie gra AC : Brotherhood wywala ten sam problem " Nierozpoznana płyta - Nie można odczytać płyty " no nic spróbuje innej metody flasha : )

    EDIT : no niestety przy innej metodzie flasha wywala blad E66 przy nowych grach. a AC nadal nie rozpanana plyta....ale to dziwne bo na LT+ 1.1 AC:Brotherhood dzialal nalezycie
     
  20. byra

    byra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przerobilem tego samsunga na lt 2.0 fifa 12 dziala gry xgd3 nie , mialem spoofa napedu z lite ona na samsunga
     
  21. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @ExDeaTh:
    Moim zdaniem jest to ewidentnie wina tego, że masz spoof napędu.
    AC:B dało się odpalić na starym Dashboardzie omijając AP25. Może odezwie się ktoś z wiedzą większa niż moja, ale gdybyś mógł sprawdzić jakiś napęd z obsługą AP25 to znałbyś już odpowiedź...
     
Wczytywanie...

Poleć forum