1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 2.0 + XDG3 = Wyczyść płytę.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maxdila, Październik 19, 2011.

  1. maxdila

    maxdila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Niedawno kupiłem używaną x360 z LT 1.90, gierki śmigają, nagrywane imgburn.
    Wczoraj zaniosłem do przeróbki na LT 2.0 ze względu na obecność w zasobach kopi oryginałów gier w XGD3.

    I jest problem, gry (XDG3) nie chodzą, wyskakuje komunikat żeby wyczyścić płytę albo reset konsoli.
    Gry w XDG3 nagrywam wg. wszechobecnych poradników na najnowszej wersji imgburna, płyty tylko verabtim a prędkość 2,4x.

    Co mam nie tak... może mi gościu zrobił jakiegoś wałka i mam dalej starego LT ?

    Firmware 13.604, konsola premium z 19-09-2008r.

    Można jakoś szybko i łato sprawdzić jaki się ma LT zainstalowane ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może po prostu twoja nagrywarka ma problemy z nagrywaniem lub zle nagrywasz, bo jakby nie było LT 2.0 to by nie pisalo Wyczysc plytke... tylko podczas wlaczenia gry bylby czarny obraz.
     
  4. maxdila

    maxdila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tej nagrywarki bez problemu działają w XDG2, nie słyszałem żeby do XDG3 trzeba nową nagrywarkę kupować.... a może trzeba ?

    W XDG3 pokazuje mi się w menu zdjęcie gry ale po uruchomieniu czarny ekran i info o czyszczeniu płyty.

    Dodam że pierwszą grę którą mu zapodałem był Driver i od razu się prosił o update i sam go zrobił ale to nie zmieniło wersji firmware bo spradzałem, dopiero później jak czwarta gra wywalała mi ten sam komunikat zrobiłem update firmware z pendrive 13.599 na 13.604.
     
  5. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Nie podałeś jaki napęd widnieje w Twojej konsoli, bo jeżeli Samsung to nic dziwnego, że Ci nie działa no bo raz że Samsung nie obsługuje zabezpieczeń AP25, dwa Microsoft w swoim Dashboard'zie poprawił lukę dot. zabezpieczeń AP25 ( stąd gry typu Fable 3, NFS, Assassins Creed : Brotherhood nie działają, trzeba je patchować ) a co do zabezpieczeń XGD3 to samsung na firmware LT2.0 nie radzi sobie z tymi grami zbyt dobrze i właśnie wyskakuje informacja o zanieczyszczonym nośniku danych.

    Ale opis który prezentuje u góry jak widzisz dot. Samsunga.... jeśli masz napęd typu Liteon to nie powinieneś mieć problemów z odczytaniem najnowszych tytułów.
     
  6. maxdila

    maxdila Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Błąd wyczyść płyte itp pojawia się tylko jak gra jest nagrana na słąbej płytce bądz nagrywarce. Nagraj jeszcze raz poprostu
     
  8. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    pewnie zle nagrales :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum