1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt+ 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 4Tmx, Listopad 29, 2011.

  1. 4Tmx

    4Tmx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Wszystkich,

    Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

    Mam konsole Xbox 360 (Phare) która już była kiedyś przerabiana, ostatnio postanowiłem sam się zabrać za to. Posiadam USB probe którym udało mi się wydobyć klucz napędu (DG-16D2S). Po wydobyciu klucza napędy wgrałem LT+ 2.0 i wypaliłem gierkę która na przerobionym Slimie (LT+ 2.0) działała, na moim niestety nie ;/ (w ostateczności sprawdziłem w sumie 3 gry).

    Szukam winy już wszędzie, i nie wiem czy to jest wina dasha którego już miałem przed wgraniem ixtrema 13604.

    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
    4Tmx
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sirtox

    sirtox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Czarna B.
    Musisz przed wgraniem lt 2.0 zainstalować aktualizacje z xboxlive bo inaczej nowe gry nie będą ci chodziły.
     
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jaki firmware wgrałeś - jak nazywał się plik który wgrałeś ?

    po wejściu w systemie konsoli - jaki pokazuje Cie aktualny dash ?

    jakie gry nagrywałeś ? jaki to release gry ?
     
  5. 4Tmx

    4Tmx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przed wgraniem miałem pobranego najnowszego dasha 13604
     
  6. 4Tmx

    4Tmx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    plik nazywał się LTPlus-025-v2.0
    13604
    mam nagrane battlefield 3 [COMPLEX] CODMW 3
     
  7. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    a stare gry działają?? klucz masz z litona czy masz naped litona??? bo może masz spoof...
     
  8. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a klucz który wydobyłeś - zapisało się kilka plików w tym dummy.bin ???

    załaduj firmware stock - od nowa - podłącz X'a do kompa, W Firmware Tool32 kliknij Open Source Firmware - i załduj plik DUMMY.BIN - potem kliknij na SPOOF Target Drive i załaduj plik z firmware orginalny orig-02510C-1c000.bin

    potem flash do LT+2.0
     
  9. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może załapałeś się na nowe tablice ap2.5. Jeśli tak to gry nie-ap25 czyli prawie wszystkie XGD2 powinny działać. Jeśli nie to rób jak drzazga mówi.
     
  10. 4Tmx

    4Tmx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz wyciągnąłem z mojego napędu - jest to Liteon
    A co do starych gier to chodzą , działa np. dead island - który nie działał na starszym ixtreme

    Na plik klucza składa się kilka plików w tym DUMMY.BIN
    A co do instrukcji to dziś to sprawdzę i dam znać.
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Laczyles sie z live w ostatnim czasie? i edytuj posty nast razem!
     
  12. 4Tmx

    4Tmx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatni raz z jakiś miesiąc temu.

    -- update

    Zrobiłem jak pisał drzazga78 i niestety nie pomogło, pojawia się obrazek np. Forzy 4 lub BF3 ale wyskakuje napis "Płyta nie jest obsługiwana"

    Wgrałem oryginalnego flasha i następnie LT+ 2.0 (bez uruchamiania konsoli - mam nadzieję że to nie ma znaczenia)

    -- update
    co do gierek które mam nagrane to nie przerabiałem ich abg-x'em

    -- update
    Czy może padłem ofiarą cichej aktualizacji http://xboxforum.pl/iso-i-jtag-f10/%5Bporadnik%5D-jak-zrobic-zeby-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975.html
     

Poleć forum