1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 a LT 2.0 pytanie techniczne

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Masownik20, Luty 22, 2012.

  1. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Witam
    Zalozylem ten temat z ciekawosci. Mam xboxa kilka lat nagrywarke Nec i przerobke LT2.0. Od dawna wypalam gry i wszystkie mi smigaja na LT2.0 zaznacze ze nie korzystam z grania przez neta więc nie potrzebuje tej nagrywarki z softem i przerobki puki co LT 3.0. Wypalalem zawsze gry z tymi bledami np Forza4 GoW3 itd..i smigaja bez problemów. Kolega ostatnio kupil xbvoxa z przerobka LT3.0 tez nie gra na necie więc pomyslalem ze wypale mu Forze4 sprawdzalem u siebie i wszystko smiga dalem mu plytki a u niego niestety ani jedna nie dziala..Dowiedzial sie on ze na LT3.0 trzeba miec specjalna nagrywarke tego liteona itd..no to fakt ale jesli sie chce grac po necie a jesli normalnie to mimo wszystko tez trzeba miec liteona z softem aby odpalic jaka kolwiek gre na LT3.0?? bo na moim LT2.0 wszystkie smigaja u niego zadna..Prosze o odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. walus1305

    walus1305 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wejherowo, Poland
    co do nagrywarki (ihas) to ona jest potrzebna jak chcesz nagrywać gry na dysku konsoli. co do twojego pytania skanowałeś nowym abgx'em 1.0.6?
     
  4. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nie..a bez tego nie ruszy? nagralme tka jak bym nagrywal na moj LT2.0
     
  5. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    tak, gry nowe musisz zeskanować nowym abgx360 aby hulały na LT3
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. konrad[17]

    konrad[17] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewien problem
    Przerobiłem jakoś na początku listopada xboxa na LT 2.0
    Na początku Fifa 12 śmigała bez problemu.
    Problem pojawił się dopiero gdy chciałem zagrać w MW3, cały czas podczas tej samej misji wyskakiwał komunikat, że płyta jest porysowana.
    Dwa dni później przy próbie włączania fify 12 pojawił się ten sam komunikat. Inne gry typu Fifa 11 czy inne starsze działają.
    W czym może tkwić problem?
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser
    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pozwólcie że podłącze sie pod temat mam xboxa SLIMA z dashem 12625, jest to konsola z 16.08.2010 roku i teraz jaka przeróbke zrobic LT 2.0 czy LT 3.0, zaznacze że nie bede chcial grac na necie, lecz bede sam nagrywał gierki i chciałbym żeby wszystko działało jak należy (instalowanie gierek na dysk, bo po to on jest itp)
    co i jak zrobić?
     
  10. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja chcesz mieć na dłuższy czas spokój to tylko LT 3.0.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  11. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli lepiej przerobić na 3.0, ale hak to z nagrywaniem gierek? Będę mógł zgrywac na dysk, bo coś przeczytałem że jak nie bedziesz miał jakiejs nagrywarki Liteona to kiszka bedzie, jak to jest naprawdę?

    Wysłane z mojego Desire HD za pomocą Tapatalk
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli masz DashBoard'a niższego lub równego 13604, to gry XGD3 możesz instalować na dysku, nagrane zwykłą nagrywarką. Jeśli masz DashBoard'a wyższego od 13604, to do instalacji gier XGD3 na dysku potrzebujesz iHAS'a.
     
  13. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale jaką przerobke zrobić 2.0 czy 3.0 , zależy mi na tym żeby zgrywac furtki na dysk. A jak z aktualizacjami jak gierka bedzie chciała zrobić update to co wtedy już gierek nie mogę zgrywac? A w dwóch słowach co to ten iHasz?
    A jeszcze szybkie pytanko czy JTAG i RGH czy to jest tosamo?

    Wysłane z Desire HD za pomocą Tapatalk
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    JTAG/RGH

    Wgraj LT 3.0 i Dash'a 13604. iHAS - nagrywarka, do którego wyszło specjalne FW, które "zwiększa" objętość płyty.
    Co do aktualizacji:
     
  15. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I wszystko będzie ładnie chasać? Nowe gierki i z instalacja ich na dysk nie bedzie problemu?

    Wysłane z Desire HD za pomocą Tapatalk
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli nie masz napędu Hitachi, to powinno być ok.
     
  17. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ciekawe: data prod. 16.07.2010 i mi sie wydaje że to Philips-Liteon, bynajmniej na tej stronie sprawdzalem, a co wy mi powiecie? Moge przesłać zdjęcie tacki

    Wysłane z Desire HD za pomocą Tapatalk
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    masz liteona
     
  19. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A co za płyta główną siedzi w moim xboxsie? jasper?

    Wysłane z Desire HD za pomocą Tapatalk
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak rozpoznać Jaspera? Nie podałem linku z forum, bo jest jakiś błąd z wyszukiwarką.
     
  21. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    189
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale ten link to jak rozpoznać jaspera w starych xboxach, podaj mu jakieś dwie cechy to sprawdze co mam (jakieś napięcie... może coś jeszcze)

    Wysłane z Desire HD za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum