1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 błąd : płyta nieobsługiwana lub płyta nierozpoznana

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez loozak4, Kwiecień 5, 2013.

  1. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, kupiłem pare dni temu xboxa jasper z przeróbką lt 3.0 dash 16203. Wszystko ładnie pięknie, odpaliłem pierw dwie oryginalne gry i działały dobrze. Miałem jeszcze dwie kopie gier które zostały mi z poprzedniej konsoli ( nie odpalałem ich bo potrzebowałem aktualizacji wiec nie wiem czy byly dobrze wypalone), więc na początku odpaliłem NFS 2012 i klikam w ikone " urochom gre " . No i konsola nie chciała jej załadować bo raz wyskakuje błąd płyta nieobsługiwana a raz płyta nierozpoznana. Tak samo jest jak odpalam MOH Warfighter. Dodam, że raz mi się udało odpalić tego NFS jak przeniosłem konsole do innego pokoju. Wiecie w czym może leżeć problem ? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam !

    Dodam jeszcze, że mam dwie inne kopie gier dragon ball i dead space i island i gry chodzą bez problemu.

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    Mozliwe ze masz 2 kopie pod lt 2.0
     
  4. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że to by było możliwe, że raz mi ta gra odpaliła? A teraz już nie odpalają? Laser oryginalne płyty bardzo ładnie czyta i tak samo tego dragon ball'a co nagrywałem. Próbowałem zainstalować na dysku, ale po zainstalowaniu to samo było, że płyta nieobsługiwana lub płyta nie rozpoznana. Czy to może być wina dasha?
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    przeskanuj gre xgd3 ktora Ci dziala jesli rzadna to daj skan tej ktora Ci nie dziala a najlepiej daj jednej dzialajacej i jednej nie dzialajacej tylko podpisz bo mozliwe ze masz pod inne lt te gry ktore ci nie dzialaja . sprobuj takze wyczyscic pamiec podreczna wszystkich nosnikow
     
  6. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dragon ball na pewno jest na xdg2. a jak to przeskanować, bo jestem w tym zielony ? :D.
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    uzyj abgx do gry xgd3 i bedziemy wiedziec czy jest pod lt 3.0 bedzie wtedy topologia , jesli pojawi sie na czerwono o 12 sektorach to obraz plyty pod lt 2.0 wszystko znajdziesz na forum odnosnie abgx
     
  8. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyskoczyło mi na czerwono o tych 12 sektorach i to jest ta gra niedziałająca. tzn raz mi odpaliła a później wyskakiwało, że płyta nieobslugiwana a czasem, ze nie rozpoznana.
    edit :
    tak właśnie to mi wyskoczyło. a jak to możliwe, że ta gra mi raz odpaliła ?
     
  9. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czyli nagrana pod lt2 A ZEBY NAGRAC POD LT3 musisz przepuszczac wszystkie przez abgx z auto fix level 3 i musi byc napis topology weryfic na zielono to wtedy bedzie dzialc
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum