1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 czasem nie widzi płyt, nawet oryginalnych

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stanislaw999, Styczeń 2, 2013.

  1. stanislaw999

    stanislaw999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przerobiłem konsolę na LT 3.0 i zdarzyła mi się taka sytuacje, że wkładałem płytę i nie była widziana. Nie dostawałem komunikatu o brudnej płycie, tylko konsola zachowuje się tak gdybym zamknął tackę bez płyty. Nie ma znaczenia czy jest to płyta nagrywana, czy oryginalna. Przeróbkę mam od 2 tygodni i zdarzyło się tak dwa razy, wyłączyłem konsolę, włączyłem za jakiś czas i już było ok.

    Tak może się zdarzyć po przeróbce?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: LT 3.0 czasem nie widzi płyt, nawet oryginalnych

    Nie, to nie wina przeróbki tylko padajacego lasrra

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Najpierw wyczysc czytnik.Na 80% bedzie to.
     
  5. stanislaw999

    stanislaw999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola ma 12 miesięcy, ale używana może 3h na tydzień, myślicie że w takiej sytuacji może laser być zabrudzony, zniszczony na pewno nie.
     
  6. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Po to są gwarancje, aby w takich przypadkach producent/sprzedawca naprawiał. Może to być wina napędu, jeżeli tak to z czasem będzie się to pogłębiać.
    Chyba za wcześnie na odpowiedź. Jak się sytuacja będzie powtarzać najlepiej podmienić napęd i wówczas testować.
     
  7. stanislaw999

    stanislaw999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do tej pory nie miałem problemów, gwarancja w momencie przeróbki to już lipa, a sytuacja zaczęła się dopiero po przeróbce :( Pytałem czy może być coś wspólnego z przeróbką, chyba że dziwny zbieg okoliczności...
     
  8. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety tak czasem bywa.

    Można próbować ponownie wgrać firmwara. Najlepiej udać się do tych co przerabiali i im zapodać temat, może podejdą do tematu profesjonalnie i pomogą.
     
  9. stanislaw999

    stanislaw999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, jak problem będzie się nasilał oddam do wgrania ponownie firmware.
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Albo nagrywarka slaby laser i plyty lipne.
     
  11. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak na oryginałach ma to samo to chyba płyty można wykluczyć. poza tym gdyby to był laser to by cokolwiek widział, długo by czytał, a kolega pisze, że wogólę żadnego efektu, więc to chyba elektronika a nie laser. tyle, że za długo siedzę w sprzęcie, żeby wykluczyć w 100% laser.

    Czasem mała błahostka okazuje się przyczyną :)
     
  12. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    To moze byc ,ze w pomieszczeniu z xem sie kurzy bardzo. albo zle poskladany lub zle wgrany soft. Najlepiej im to zaniesc tam ale moze i laser byc
     
  13. stanislaw999

    stanislaw999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum