1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+3.0, Dash 13599 i Płyta nie jest obsługiwana.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oracle, Marzec 26, 2012.

  1. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam problem jak w temacie. Zrobiłem sobie aktualizację dasha do 13599, LT to 3.0, następnie nagrałem GOWa 3 i-Hasem ze zmienionym firmware.
    Jest to release od RRoD i abgx stwierdził że wszystko jest ok (CRC też się zgadza tylko screena zrobiłem szybciej):
    [​IMG]
    Płytka przeszła weryfikacje normalnie.

    Niestety najpierw próbowałem instalować grę na dysku twardym i może to było przyczyną? Ale mam niższy dash niż 13604 więc teoretycznie nie powinno być problemów. Skoro płytka zainstalowała się bez problemu to znaczy, że konsola czyta ją normalnie.

    Taka gra jak deBlob 2 działa normalnie. A nagrywane jeszcze jak miałem LT 2.0.

    Oczywiście próbowałem czyścić cache konsoli ale nic to nie dało. Czyżby ten release nie działał na LT 3.0? Jeśli tak to jaki działa bo już chyba ze 3 płyty pobierałem i żaden nie działał :(

    Z góry dziękuje za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zaktualizuj dashboard. lt 3.0 nie jest dla 599, tylko tych wyższych.
     
  4. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak masz FAT'a to wgraj 14699 Index of ./Xbox360/Uppdateringar/
    usuń pamięć podręcznąw ustawieniach konsoli ->dyski > Y na padzie

    Jeśli masz slima to możesz wrzucić najnowszy dash ze strony MS 14719
     
  6. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moment, ale dlaczego miałoby to pomóc skoro dash ten co mam działa i nie blokuje możliwości instalacji gier na dysku?
    Bardzo proszę o wytłumaczenie bo poważnie nie wiem.

    Mam fata.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    upgrade dasha w twojej sytuacji to jak branie witaminy C na przeziębienie. Nie pomoże nie zaszkodzi, ale warto spróbować.
    Sam nagrywałem GOW'a z tej samej dystrybucji i 3 razy miałem to co ty, pomimo że nagrane iHASem bez błędów. Ściągłem innego ripa i bez problemów.
     
  8. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za info, ściągam innego ripa i zobaczymy czy coś pomoże. Napisz mi może jeszcze jakiego ściągałeś?
     
  9. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Obraz jest ok. Zrób upgrade do 699. Tylko jak będziesz chciał instalować gry na dysku z tym daschem to musisz mieć ihasa
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nie twierdze że jest zły, możliwe że zawaliła osoba która dzieliła na party i robiła wstawkę. Ja pobierałem z Exsite.pl i pomimo braku CRC, płyta nie do odpalenia
     
  11. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Tak na mój rozum lt 3.0 jest po to aby dograł ci topologie do cichej aktualizacji ale jak kolega nie ma jej to może przez to nie jest obsługiwana. Tak jak pisałem upgrade do 699 i zobaczymy. Napewno nie zaszkodzi spróbowac
     
  12. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na moje oko LT 3.0 służy do tego żeby odtwarzać pełnego ripa bez patchów XGD3. Czyli tak jak w moim przypadku. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że release od RRoD jest tylko pod LT 2.0.
    Ściągam inną grę FF XIII-2 i zaraz zobaczymy (nagrywa się).

    PS.
    http://www.nfohump.com/index.php?switchto=nfos&menu=quicknav&item=viewnfo&id=174392
    Tutaj właśnie pisze, że RRoD wydał GOW3 kompatybilnego z LT 2.0 więc pewnie nie jest kompatybilne z LT 3.0
    Są jakieś inne releasy?
     
  13. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    minimalny kernel dla gry to 13146 więc to nie przyczyna. Gra ma 8,7gb i topologia jest więc to relase pod lt 3.0. Raczej coś z laserem lub jakością płytki, aczkolwiek jak sie zainstalowała to dziwna sprawa
     
  14. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z Final fantasy XIII-2 ta sama sytuacja.
    Płyta jest nieobsługiwana chociaż da się ją zainstalować normalnie.

    Przyznam, że wymieniałem laser, ale to wtedy wcześniejsze gry nie chodziły by gdybym go źle zamontował.

    Nagrywane na verbatimach z prędkością 2.4x + weryfikacja. iHas 124 z odpowiednim firmware.

    Nie wiem, może trzeba jeszcze raz flashnąć napęd czy coś?
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  16. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Generalnie różniło się to tylko tym, że nie miałem ustawionego booktype. Czyżby to było przyczyną problemów? Da się ustawić booktype po nagraniu płyty czy nie bardzo i muszę to nagrywać jeszcze raz?
     
  17. oracle

    oracle Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nic to nie pomogło. Mam też taki pomysł. Może spróbuje przerobić jakąś grę na xgd2 i zobaczymy czy pójdzie? Jak to zrobić z płytką GOW?

    EDIT:

    Dobra, już możecie mnie zaciorać laciem :D Wygląda na to, że mam LT 2.0... bo gra przerobiona do LT2 działa....
     
  18. Morozow

    Morozow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobnie:
    Lt 3.0
    Dashboard 14719
    Fat
    iHas 124B odpowiednio przerobiony
    Obraz wypalony według poradnika, jednak nieprzeskanowany wcześniej ABGX360. Czy to może być przyczyną?
    Gra to Rayman:Origins.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, przepuść obraz przez abgx'a jak w poradniku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum