1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 dash 14719 nie obsługiwana płyta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez woju1985, Marzec 27, 2012.

  1. woju1985

    woju1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam. Mam taki problem jak wyzej.

    Nagrałem u kumpla Harry Potter 5-7 płyta verbatim itd. Po nagraniu sparwdziłęm u niego i płyta śmiga. Po powrocie do domu wkładam do swojego slima i pojawia się ikonka gry zaczyna czytac płyte a po chwili wyskakuje błaąd "Płyta nie jest obsługiwana". Zrobiłem obraz na dysk przepusciłem przez abgx 1.0.6 ale wyskauje błąd:
    Auto fix failed!!
    ERROR: ISo size is too small, game crc check aborted.

    [​IMG][/URL][/IMG] zrzut ekranu.

    prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    według mnie uszkodzone iso masz dlatego ci nie działa
     
  4. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    dokładnie j/w załatw dobre .iso
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. woju1985

    woju1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale dlaczego u niego działa a u mnie nie idzie????
    a mam te plyte którą do niego do napedu wkladalem.(z nagrana gra)
    dopiero obraz robilem jak mi tej plyty nie chcialo czytac
     
  7. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bo zapewne nie macie tego samego dasha albo lt chodżby nawet dlatego
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakie LT ty masz, a jakie kolega?
     
  9. woju1985

    woju1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam 3.0 on ma z tamtego roku cos ok czerwca. Mam te gr spakowana. Rozpakuje ja na dysk i co dalej-----> abgx 1.0.6 przepuscic wypalic na plytce . nie mam zamiaru jej na dysku instalowac. czyli ta gra ma xgd3???(rozmiar 7.96 gb) bo nagrywal mi inne gry i one smigaja.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. woju1985

    woju1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiec tak------> abgx 1.0.6 ustawiony tak jak w tutorialu, img burn też, nagrywane nagrywarka jaka ma laptop HP Pavilion bez zmiany zadnych ustawień i gra z ktora byl problem jak wyzej smiga. LT 3.o


    dziekuje wam bardzo
     
  12. procucha3936

    procucha3936 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ja mam taki dziwny problem z moja konsola, mainowicie mam nowego flesha i naped a nie chca mi sie ladowac nowe gry typu NINIA GADEN 3 czy dirt 3 zwieszaja sie a nawet moja konsola nie jest w stanie odczytac plyt w czym tkwi problem(serwisant powiedzial ze moze plyta glowna)prosze o pomoc. Wojna na polnocY CHODZI chociaz nie widze broni u swojej postaci
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagrałeś jak w poradnikach (w zależności od posiadanego LT)?
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tutorial]-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/[tu...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
     
  14. procucha3936

    procucha3936 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nadal nie czaje. to jesli nagrle gre WOJNA NA POLNOCY ktora jest nowa gra i ryra bez zwiechy to dlaczego nie chca mi chodzic inne gry nagrywane w ten sam sposob? bledem byla wymiana napedu(przy starym zwieszaly sie mi stare gry na np. ladowani- nie wszystkie) wszystko robie tak jak w poradnikach.dac do serwisu- mowia ze to moze byc wina plyty glownej(byla 2 razy w 1 tyg.)czy plyta glowna nie wyrabia czy zainwestowac w nowszy model konsoli????co robic? -konsola arcade



    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.6───────[http://abgx360.net]────
    ▀▀▀
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    F:\Dirt 3 x 360\Dirt3_ComplEd_X360\Dirt3 ComplEd X360\sp-d3c.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "F:\Dirt 3 x 360\Dirt3_ComplEd_X360\Dirt3 ComplEd X360\sp-d3c.iso"
    Size: 8738846720 bytes
    Files in ISO: 53, Folders in ISO: 2
    Total bytes used: 7107414365 (82.05%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: dirt3_console_goty_x360_m.exe
    Original PE Timestamp: 2011/11/24 13:42:59
    Min Kernel Required: v2.0.13599.0
    Game Name: DiRT 3
    Avatar Awards: 8 Avatar Awards
    Achievements: 60 Achievements totaling 1250 Gamerscore
    XEX CRC = 766C8C75
    XEX Media ID: 4BFD04BEADF942F5B07E4703-32E5D1A4

    Region Code: 0xFFFFFFFF
    Region Free!

    Checking topology data
    Querying the online database to find the appropriate verified data to use...
    Topology information was downloaded successfully

    Looking for TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 in the online verified database
    Server file TOP_XGD3-DID-F87A804E_v1.sha1 no newer than local file - not re
    trieving
    Topology data is currently verified

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2011/12/07 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2012/02/18 18:57:12
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = D5B4852D (RawSS = 32C7C2ED)
    SS Media ID: 4BFD04BEADF942F5B07E4703-32E5D1A4 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2011/12/07 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = B45B59A1
    DMI Media ID: 4BFD04BEADF942F5B07E4703-32E5D1A4 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 26AF4C58
    PFI matches known data (XGD3)

    Video partition found
    Checking L0 Video padding... L0 Video is zero padded
    Checking L1 Video padding... L1 Video is zero padded
    Checking XGD3 Stealth padding... XGD3 Stealth is zero padded
    Video CRC = 6CF66559 (V0 = 8C8D61E2, V1 = 563325D0)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for D5B4852D766C8C75.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Attempting to at least verify the PFI, Video and game data
    Looking for Xex_766C8C75.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 766C8C75 in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Verification failed

    Aborting AutoFix because there is no Xex ini available
    AutoFix Failed, Stealth is still unverified

    Checking for AnyDVD style game data corruption while running CRC check...

    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    23% 1:07 4:30 3:23 29.1 MB/s 45.1 MB/s

    Press any key to exit . . .



    PROSZE PRZETLUMACZYC NA JASNY JEZYK:acne:
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napęd został wymieniony na taki, jaki był fabrycznie? Do napędu zostało wgrane FW ze starym kluczem?
     
  16. procucha3936

    procucha3936 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tego nie wiem, powiedziano mi ze nowy naped i nowy soft, a tu tylko WOJNA NA POLNOCY chodzi chociaz bez widocznej broni u postaci, a po wlozeniu NINIA GADEN 3 nawet nie ruszylo od razu zwiecha, czarny ekran i brak odczytu z plyty(tak jak by grafika xksa byla za slaba )
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Skoro działa The war in the north, to Ninja Gaiden źle ci się nagrała (nie dograłeś "Topologii", zbyt duża prędkość nagrywania, słaba nagrywarka).
     
  18. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pozycz od kogos wmiare nowy orginal i zobacz czy dziala, mi tez sie wydaje ze cos nie wyszlo przy nagrywaniu, a to ze nie masz. Broni w tym wladcy to moze byc jedno razowy blad, ponowne nagranie powinno pomuc, jesli jedna gra dziala i plyta dziala to sie jej nie czepiaj robi co moze. :)
     
  19. procucha3936

    procucha3936 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tyle ze dalem te gre ninia gaden koledze i u niego chodzi bez zarzutow, a we wojnie na polnocy mialem wczesniej widoczna bron, tylko po zaladowaniu wlasnie ninia gaden 3 tak sie zrobilo a nawet byl problem z jego ponownym odpaleniem, a i nagrywalem 2.4x
     
  20. chrisg22

    chrisg22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem z dashem lt3.0

    Witam,
    mam pdoobnie, wczesniej nfs run, bf3 chodzily mi zarowno na lt 2.0 jak i 3.0 po aktualizacji dasha przez neta mam komunikat plyta nieobslugiwana obie plyty to verbatim nagrane na ihasie + weryfikacje quality pow 80%. rozumiem mze jak mam 3.0 to nie musze wgrywać TU? zapewne zlapala konsola cicha aktualizacje, dysku nie mam cache czyszczony.
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Inne gry odczytuje? Nie musisz wgrywać TU, jeśli masz LT 3.0.
     
Wczytywanie...

Poleć forum