1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 Dash 14719 Nierozpoznany Dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZezryjMeJajca, Marzec 5, 2012.

  1. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam otóż mam kolejny problem :]
    Zflashowałem napęd do LT 3.0 wczesniej aktualizujac Dasha do najnowszej wersji.
    Gra Kingdom of Alamur wstawka od IMARS sprawdzona w abgx i wypalona wg tego poradnika. Po włożeniu do napędu wyskakuje ,,Nierozpoznany Dysk". Dodam jeszcze ze Xbox zawiesza sie na ,,na logo" przy próbie właczenia go z plyta w napedzie, tylko tą jedna... trzeba otworzyć naped i wtedy uruchamia sie dalej.
    Jakieś pomysły? co najpierw sprawdzić?? :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. karol22

    karol22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdż orginał.
     
  4. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. karol22

    karol22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nagrane? zwykła nagrywarka?
     
  6. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. A moj kolega ma ten sam problem tylko ze oryginal mu tez nie dziala...
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na jakiej płycie nagrywałeś? DVD+R DL?
     
  8. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Musiałeś coś zepsuć przy nagrywaniu lub nie przepuściłeś/przepuściłeś nieprawidłowo obraz przez abgx'a.
     
  10. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy moze sie tak dziac przez nie zaznaczenie ze jest to konsola PAL? zapomialem pozmieniac opcje w zakladce MISC w abgx i nie dalem Drive for DVD+R DL Media bo w book type nie ma mojej nagrywarki. Cała reszte robie tak jak w Twoim tutorialu. Watpie zeby to mogl byc powod Nierozpaznanego Dysku.
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gra była w jakim regionie?
     
  12. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Region Free.
     
  13. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odświerzam temat. Problem istnieje, probowalem usowac cache, wgrac dashboard od nowa, wgrac lt 3.0 od nowa. Nagrałem gre 3 razy wg tutoriala.
    Być może tylko z ta gra jest taki problem ale napisze o tym za jakies 2-3h poniewaz nie mam zadnej gry xgd3 do wypalenia na dysku.
     
  14. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypalałem gry pod LT 2.0 i 3.0 teraz wypalone nie dzialaja ani pod jednym ani pod drugim flashem. Wszystkie wczesniej wypalone działają poprawnie. Mam MGS HD wypalonego na plycie Verbatim i to była moja ostatnia dobrze wypalona plyta... pozniej wypalilem 6plyt Shivaki i 8Esperanza i zadna nie dziala. Dzisiaj sprawdze na Verbatimce, jak nie zadziala sprawdze inna nagrywarke, moze poprostu moja siadła juz... w koncu to TSST w laptopie. Jezeli inna nagrywarka nie zadziala to ,,podkrece" laser w napedzie a jesli nie to iHAS albo wymiana napedu... innego wytlumaczenia nie ma. Chyba ze ktos ma jakies inne pomysly. Mozecie pisac co najpierw sprawdzic, gdzie najp0rawdopodobniej lezy przyczyna, ja obstawiam nagrywarke i plyty.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nagraj na Verbatim'ie i nagrywarce innej niż z laptopa.
     
  16. ZezryjMeJajca

    ZezryjMeJajca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wypalilem na esperanza predkoscia x4 na innej nagrywarce i dziala :] Laser w mojej nagrywarce wysiadł pod wzgledem wypalania plyt DVD.. :] Dzieki wszystkim za pomoc temat do zamkniecia :]
     
  17. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja mam dziwny problem ,płyta z dnia na dzień przestała mi działać, kod stanu 03-80-00, nagrywałem dzisiaj tą samą gre do kolegi u działa mu i mi też ale ta moja kopia nie działa ani mi ani jemu, i nie wiem o co chodzi, nagrałem jeszcze raz tą samą gre i nadal nie działa;/ nagrywane ihash i verbatim
     
  18. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    Witam! Mam podobny problem. otóż mam konsolę falcon 2007 sierpień z Abglii z napędem Hitachi 79. Był Dash NXE. Więc wgrałem LT+ 2.0 i potem z USB wgrałem Dash 14719 i teraz amm NIEROZPOZNANY DYSK, kod statusu 03-57-00. Obojętne czy na kopii zapoasowej czy na oryginale, to samo. Co to mogło spowodować? Wcześniej konsola czytała płyty. Gdyby źle sczytał klucz napędu to miał bym błąd Odtwórz DVD.
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgrałeś najnowszego Dash'a, więc musisz dogrywać TU do każdej gry XGD3: http://xboxforum.pl/artykuly-f206/[...-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975.html Mając ten napęd, gry XGD3 musisz nagrywać iHAS'em z LT MAX.
     
  20. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A co za roznica ? jesli abgx chce wiedziec jaka ma konsole to znaczy ze ma to ustawic i juz nagraj wedlug poradnika ale dokladnie i jesli nie ma twojej nagrywarki w book type to tez nie ciekawie...a napisz jak twoim zdaniem nazywa sie ta,twoja nagrywarka bo moze s mia jest problem?
    Ja mam lt 3.0 i jak sciagne wstawke z 2.0 po jednym puszczeniu przez abgx nie zadziala ni cholere musze 2-3 razy i dopiero wtedy dziala
    Ustaw wszystko poprawnie, nawet jak jest zielono to pusc jeszczr ze dwa razy i nie nagtywaj na pliku dvd z torrenta czy z czego tam masz
    Usun go w cholere i nie abgx sam go sobie zrobi.
     
  21. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    Właśnie każdą grę XGD3 nagrywam iHASem. Metoda TU nic nie da, bo żadnej płyty po prostu nie widzi, oryginałów też nie :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum