1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt 3.0 Dobra cena?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez thebarte12, Lipiec 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam! Pisałem niedawno z Panem z serwisu IKSBOKS w Szczecinie. Dowiedziałem się, że za flash mojego napędu weźmie 80-130zł. Czy to dobra cena? Bo po tematach, które czytam na forum dowiedziałem się, że to koszt do 50zł. Konsola to Xbox 360 Slim 4GB z sierpnia 2010. Napęd Liteon (niestety nie wiem który model).

    Druga sprawa:
    Czy dla mnie (gracza, który niedługo kupi przyszłościowy komputer a na xboxie gra od czasu do czasu) opłaci się przerobienie konsoli na Lt 3.0? Lubię grać w multiplayer na konsoli ale ta przeróbka chyba w niczym nie przeszkadza? Decyduję się na to ponieważ jak już pisałem wcześniej będę miał nowy komputer stacjonarny stworzony specjalnie to gier i dla mnie będzie totalnie nie opłacalne kupowanie gier na konsole za 200zł, które mogę kupić na PC za cenę o połowę niższą.

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    To po co ci Xbox ? Jeżeli Ci zależy na MP to jak zobaczysz jakąś fajną grę na MP to wydaj już tą 100 zł niż później męczyć się z nagrywaniem kopii zapasowej skoro nie masz o tym pojęcia,najpierw poczytaj o tym z czym to się je i wgl a później bier się za przerabianie,lub po prostu przerób i od razu ucz się na błędach.Sprawdź ceny w "naszych" serwisach na Forum :)
     
  4. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Chodzi o to, że na xboxie nie gram bo za bardzo nie mam w co. Połowa osób posiadających xboxy w mojej miejscowości mają przerobione xboxy i za bardzo nie ma z kim wymieniać się grami. Ogólnie wiem na czym polega Lt 3.0 ale mam odnośnie jego jeszcze kilka pytań. Dobra oto te pytania:

    1. Jak to jest z tą nagrywarką? Mogę nagrywać na zwykłej laptopowej? (iHasa kupię od razu przy składaniu nowego komputera)
    2. Jakie płyty dokładnie muszą być? Wiem, że Verbatimy najlepsze ale to muszą być jakieś specjalne?
    3. Czy można nagrywać gry np. po 3gb na płytach jednowarstwowych?
    4. Na Lt 3.0 można śmigać na Xbox live?
    5. Jak już przerobię konsolę mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to dokładnie nagrywać? (chodzi mi o kogoś kto ma najlepsze sposoby na to)
    6. Jakby wyszła nowa wersja Lt to trzeba by było moją tylko zaktualizować?
    7. Lt zawiera jakieś dodatkowe menu czy wszystko jest po staremu?
     
  5. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    1 osoba to lubi.
  6. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak pisałem z Juchym (u niego chce przerobić) to 80-130zł bo mam nowego Dasha i coś tam jeszcze jakieś kości mówił. Z tego co pisałem to tutaj ludzie na forum robią Lt 3.0 na Slimach za 100zł więc cena chyba dobra moim zdaniem. Jak sprawdzić czy mam tą funkcje nagrywania DL w laptopie?
     
  7. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    aha ok przeoczyłem że to slim, najcześciej z przodu tacki masz jakieś "obrazki" zobacz czy nie masz jakiegoś obrazku np. RW a pod spodem dvd+r dl
     
  8. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z tymi Verbatimami to tak jak kolega wyżej pisał. Jednak nie zawsze Verbatim równy Verbatimowi. Niektóre sklepy robią w balona i sprzedają Verbatimy, niby odpowiednie, ale nie da się na nich nagrać gry. Zależy to od miejsca produkcji płyt, dlatego w moim miasteczku nie dostanę płyt Verbatima, na których mi działają nagrane gry, gdyż nie są one z Singapuru. Zaopatrzam się na allegro u użytkownika dvdrompl i wszystko śmiga. ;)
     
  9. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli najlepiej brać te płytki z produkcją w Singapurze?
     
  10. jagielloma

    jagielloma Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    95
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z własnego doświadczenia właśnie takie polecam. :)
     
  11. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A na innych płytach niż Verbatim da radę nagrać? Bo może nie być u mnie w okolicy a nie chce na allegro zamawiać.
     
  12. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Gry xgd3 tylko na Verbatim, xgd2 mogą być na tańszych (np. Platinum).
     
  13. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To gry muszę ściągać w obrazie xgd?
     
  14. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gry ściągasz "obrazy" nazwagry.iso, gry są z odpowiednimi zabezpieczeniami i np xgd2 nagrasz na zwykłej nagrywarce i będzie działać ale już xgd3 do nagrania w 100% potrzebujesz ihasa z odpowiednim FW w nim tyle w temacie. Pamiętaj że jesteś na forum o xboxie masz tu pełno informacji poczytaj troszkę.
     
  15. thebarte12

    thebarte12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wiem, że to tutaj jest napisane. Ale wolę żeby mi ktoś to wytłumaczył. Dobra to już chyba wszystko nie? Czy jeszcze coś muszę wiedzieć?
     
  16. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nie muszą być Verbatimy mogą być tansze płyty ale jeśli liczysz na jakośćto Verabtimy najlepsze :D sam używam
     
  17. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  18. artuuro

    artuuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2013
    Posty:
    117
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nigdy tego nie rozumiem, kolega kupuje zawsze verbatimy za 5 zł, a ja Esperanza/TDK za 3zł, lecz nie widzę różnicy w jakości gry ani prędkości itp. chodzi o "żywotność "płyty oraz laseru czy w czym tkwi znaczna różnica?
     
  19. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Nie, nie da...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum