1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 - Fat Arcade Jasper

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bugal, Maj 24, 2014.

  1. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Witam, jest początkującym.

    Posiadam XBOX 360 FAT ARCADE JASPER.

    Chciałbym przerobić konsolę na LT 3.0
    1. Czy zmniejszy to żywotność mojej konsoli?
    2. Czy nowe gry (np. AC 4 lub GTA 5) będą się zacinały?
    3. Czy nagrywając gry z XBOX'a (nie mylić z XBOX'em 360) na płyty będą działać na moim XBOX'ie 360?
    4. Co to jest DASH i od czego on zależy?
    5. Do nagrywania płyt mam tylko komputer i to na nim chciałbym nagrywać, czy dałoby radę?


    Dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    1. Nie
    2. Nie, jeżeli masz dysk to na nim instalujesz i loadingi są krótsze i płyta nie hałasuje w napędzie :p
    3. Nie
    4. Dash to tak jakby oprogramowanie konsoli, aktualizuje się poprzez podłączenie konsoli do internetu. W lt 3.0 proces ten nie jest trudny:p
    5. Jeżeli masz nagrywarkę DL to oczywiście, że tak. Najlepszy jest tylko ihas 124b z tego co wiem ale zwykłą też da radę, poprzedniego boxa miałem z lt to paliłem nagrywarką laptopową, chwile Ci zejdzie by dojść do wprawy i ogarnąć wszystko ale na tym forum jest multum poradników.
     
  4. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Dziękuje, tylko doczepię się do trzeciej odpowiedzi.

    Chodzi o to że grę nagrać na płytę, włożyć do napędu i zainstalować na dysku?
    I będzie działać?


    Ja mam dash 2.0.16202.0 czyli lt 3.0 pójdzie?

    Sory za tyle pytań ale jestem żółtodziobem kwi kwi
     
  5. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Pomyliłem się, edytowałem post, do drugiego podpunktu to się tyczyło ;d. Z tego co wiem to nie da rady odpalić gier z xboxa na xboxie 360, chyba, że masz rgh/jtag i emulator. A co do dasha to nie zależnie od tego jaki masz możesz wykonać przeróbke lt 3.0 :))
     
  6. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Na wikipedii jest napisane że emulacja gier z XBOX na XBOX 360 jest możliwa w moim modelu, potrzebuję do tego dysku twardego.
    RGH/JTAG jest niezbędne do czytania gier z XBOX? Wiem co to emulator tylko pytanie czy mowa tu o czymś fizycznym czy jakichś plikach, wydawało mi się że x360 jest kompatybilny wstecznie?

    Nagrywanie płyt dla LT 3.0 mogę więc wykonać na komputerze?
     
  7. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Jest ale muszą być to specjalne przystosowane obrazy takich gier i z patchem do lt 3.0 i tak będziesz musiał ja wypalić na dwu warstwowej płycie
    Kiedyś pobrałem takie gta 3 plik miał niecałe 2 giga, a po rozpakowaniu z 6 giga
    A nagrywanie możesz oprócz gier z zabezpieczeniem civ do tego tylko ihas
     
Wczytywanie...

Poleć forum