1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+ 3.0 i aktualizacja 2.0.16197.0 - połowa gier przestała działać

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Crrooss, Październik 31, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,


    Na początku powiem, że jestem zielony w temacie LT, przeróbek, naędów itd itp, więc stąd też ten temat i pewnie coś źle zrobiłem, ale do rzeczy.


    Zakupiłem X360 z przeróbką LT+ 3.0 (przynajmniej w zapewnień sprzedającego) i raczej tak było. Wypaliłem na Verbatimie Forzę Horizon - świetnie śmigała, NFS The Run również.

    Pograłem sobie i z racji tego, że za 2 tygodnie wychodzi Black Ops 2 w którego grze w multi mi zależy to postanowiłem podłączyć się do XBX Live i pobrać te aktualizacje które trzeba. Wszystkoładnie, zalogowałem się do Live, mam dashboard w wersji: 2.0.16197.0 ale już wspomniane gry nie startują... Dostałem wraz z X360 sporo gier i tu takie podsumowanie:


    Gry, które startują:

    Risen 2, MMA 2010, Prototype, Battlefield 3, F1 2010, DiRT3, Timeshift, Prince of Persia Zapomniane Piaski, Dead Space, Mortal Kombat


    Nie rozpoznano płyty:

    Forza Horizon, NFS Most Wanted (ten najnowszy), Gears of War 3, Saints Row The Third, NFS The Run, Assassins Creed Revelations, Assassins Creed 3, Modern Warfare 3



    Czyli ogólnie starsze tytuły idą , lecz przy nowych zawsze wyrzuca komunikat o błędzie.

    Jakieś pomysły? Co zrobiłem źle, lub czy jest jeszcze ratunek, aby móc uruchomić Forze Horizon i inne nowe tytuły?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    wyczyść pamięć podręczną konsoli ..
     
  4. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Już to robiłem, podobnie jak format dysku/ odłączenie go. Z tego co widzę to straciłem LT 3.0 i uruchamiam tylko gry z LT 2.0. Nie wiem czy to możliwe, ale nowości nie startują, a tytuły starsze - tak.
     
  5. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: LT+ 3.0 i aktualizacja 2.0.16197.0 - połowa gier przestała działać

    Wgraj lt 3.0 bo masz lt 2.0

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    LT 3.0 nie da się stracić, gdzieś słyszałem ,że na tym dash'u musi być LITE-ON IHAS , ale głowy nie daję
     
  7. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Forza Horizon i inne tytuły były wypalane na iHAS124-19 B. Przed aktualizacją dasha uruchamiały się, a teraz po połączeniu z XB Live mogę grać jedynie w te starsze.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak to ma LT 2.0 skoro mu na początku Forza Horizon śmigała .... chyba że przerobiona pod LT2.0 .. ale jakby miał 2.0 to po aktualce dasha wogóle by mu flash napędu wywaliło i nic by nie szło


    Nie wolałeś z pendraka aktualki sobie walnąć??
     
  9. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślałem o tym, ale i tak planuję grę w multi, więc z siecią musiałbym się połączyć tak czy inaczej. Poza tym przejrzałem Googla i z tego co ludzie pisali wynika, że posiadacze LT+ 3.0 mogą bez obaw pobierać aktualizacje z Live.

    Trochę dziwna sprawa, ale widać, że ten update coś schrzanił.
     
  10. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czyli nie miałeś LT+ 3 tylko miałeś LT+ 2 i dlatego takie jaja ci się działy....
    Teraz nie radzę ci się z tymi grami podpinać do neta do póki nie wgrasz LT+ 3.0
     
  12. fring71

    fring71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tez zrobilem ten sam bląd mialem LT 2.0 wszystko smigalo,,,,,,,,, ostatnio wypalone najnowszy nfs medal i co najwazniejsze fifa 13 , podpiolem do neta i stalo sie ,, starsze gry smigaja a te nowe jak pieknie smigaly to teraz lipa ,,,testowalem powyzszy sposoba na fifa 13 ale nic z tego nie wyszlo ,,,,,ma ktos jakis pomysl jak wrocic do stanu poprzedniego ? szkoda mi przerabiac na lt3 gdyz mam mnostwo gier wypalonych pod lt 2
     
  13. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Odp: LT+ 3.0 i aktualizacja 2.0.16197.0 - połowa gier przestała działać

    A widzisz miałem racje.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  14. Crrooss

    Crrooss Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc jest znacząca poprawa. Działają: Gearsy 3, AC Revelations, Saint Rów The Third, tegoroczny Most Wanted, ale Forza Horizon, The Run, F1 2012, AC3 już nie startują, pomimo tej sztuczki z najstarszym update na pendrive.
     
  15. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chcesz mieć wszystko na 100% zostaje ci wgranie LT+ 3.0
     
  16. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja się podepnę pod temacik.
    Wiecie może czemu FORZA HORIZON nie chce iść z pirata przez LIVE tylko wywala ściereczke a offline normalnie chodzi ?
     
  17. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nagrywane iHasem?
    Być może słaba jakość.

    Kiedyś taki problem miałem z CoDMW3, pomimo tego, że nagrane iHasem pod LT3.0, jakość wynosiła zaledwie 30% i się wywalała. ; )
     
    1 osoba to lubi.
  18. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    No to jakość słaba była z tego co pamiętam,coś ok 55-60 %,ale offline normalnie działa co dziwne.
    Wina jakości może być powodem ?
    Ihas-em nagrywana.
     
  19. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jasne. Na XBL zalecana jest jakość minimum 95%. ; )
    Taką jakość bez problemu udaje mi się uzyskać nagrywając gry w Trybie Awaryjnym.
    ( najlepsze nagranie jakie miałem to 98%! )

    Możesz mi wierzyć lub nie, ale to naprawdę działa.
    Spróbuj a sam się przekonasz.
     
    1 osoba to lubi.
  20. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Posłuchałem się Ciebie i wrzuciłem tą FORZE ,która miała 93 % odpaliło,na próbe wrzuciłem tą gorszą ok 60 % i też działa ^^ Pograłem z godzine na niej i nic,a przedtem walczyłem,czyściłem,usuwałem i nic.... Bezsens,jedyna taka gra,chyba z 15 dzisiaj przetestowałem i tylko forza nie działała.
    Dzięki w każdym razie,teraz będe wiedział w co uderzać :D:D Tylko zastanawia mnie czemu wyskakiwała ta ścierka ? JAkiś CIV albo flaga ?
     
  21. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    jak masz flage nie ma komunikatu civ tez inny komunikat wyskakuje mogła być płyta felerna(źle zrobiona) zdarzaja się niektóre takie w pudełkach;))
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum